Konečně! Včetně pohárového duelu dohromady 393 minut čekali fotbalisté Náchoda na úvodní vstřelený gól v novém soutěžním ročníku. Dočkali se až ve 4. kole Fortuna Divize C, když na půdě Čáslavi trefami Bičištěho a Bricha zvítězili 2:1.

V utkání mezi Dvorem Králové nad Labem a Benátkami nad Jizerou padly tři branky. O všechny se postarali dobře hrající hosté.
Rychlé K.O. pro Matulu, pak pro celý mančaft. Dvoráci na Benátky vůbec nestačili

Fortuna Divize C, 4. kolo

Čáslav – Náchod 1:2 (1:2)

Tuhle vzpruhu hráči Náchoda potřebovali jako sůl. Vždyť pokud by se v neděli z Čáslavi vraceli bez bodu, spadli by na úplné dno divizní tabulky. Nestalo se a svěřenci trenéra Karla Krejčíka v tabulce rázem poskočili na příčku desátou.

Čáslav vs. NáchodČáslav vs. NáchodZdroj: Michal MalýVýchodočeši si výrazně pomohli rychlou vstřelenou brankou, o kterou se zasloužila letní posila Bičiště. Pro domácí šlo o nepříjemný vstup do zápasu a problémy se jim zdvojnásobily ve 37. minutě, kdy na 0:2 zvyšoval vedení Náchoda Brich.

Ačkoliv se hostitelům podařilo ještě krátce před přestávkou snížit, ve druhém poločase už další gól k vidění nebyl a bojovně ladění hosté si po závěrečném hvizdu rozhodčího Bednáře mohli po delší době připomenout vítězný pokřik.

Zopakovat si jej budou jistě chtít hned další sobotu. To na domácím hřišti Náchod vyzve tradičního rivala z Letohradu.

Fakta – branky: 43. Chábera – 3. Bičiště, 37. Brich. Rozhodčí: J. Bednář. ŽK: 1:6. Diváci: 170. FK Náchod: Hladík – Světlík, L. Knap, Locker, D. Král – Brich – Punar (68. Simon), Jakub Petřík, Knespl (75. F. Gois) – Rojšl, Bičiště (90. D. Hrubý).

Fotbalisté liberecké rezervy ani ve čtvrtém kole Fortuna Divize C nezaváhali. V Trutnově zvítězili 3:2 díky hattricku Hadaščoka.
Tři proměněné penalty a rozhodnutí v závěru. Šlágr kola pro juniorku Liberce

Ohlasy na utkání

Karel Krejčík, trenér FK Náchod: „Zajížděli jsme na hřiště kvalitního divizního soupeře, který doma body nerozdává. Navíc jsme byli před utkáním na posledním místě průběžné tabulky. Zvolili jsme jiné rozestavení hráčů, chtěli jsme hrát více kombinačně a odvážněji přecházet do útoku. Na naše momentální možnosti jsme podali velice kvalitní výkon a ten nám zajistil velice důležité body. Doufám, že to bude odrazový můstek pro další ještě kvalitnější výkony. Musím kluky pochválit za herní disciplínu a maximální fyzické nasazení.“


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...