První půle derby? Boj, trpělivá hra od obou týmů a nakonec i více nebezpečných situací na straně Hradce. První střelu z dálky vyslal Rada, ale brankář Boháč byl připraven.

Ve 20. minutě se ukázal Vlkanova, který v základní sestavě nechyběl. Po jeho průniku na pravé straně přihrál do vápna Frýdkovi, jemuž se střela nepovedla a skončila vedle tyče.

24 kolo F:NL: SK Líšeň - FK Pardubice
První jarní ztráta. Pardubice vedení v Líšni neudržely

Na druhé straně to zkoušel Hlavatý, jenže finální přihrávka mu nevyšla. Nebezpečněji vypadala střela hradeckého Prekopa, kterou skvěle vytáhl Marek Boháč.

Pardubické střely? V závěru první půle mířil Hlavatý mimo, potom se do míče opřel Čelůstka, ale prostor mezi tyčemi netrefil.

Po přestávce pardubičtí trenéři vystřídali Šplíchala, jenž nastoupil poprvé v základní sestavě Pardubic. Do hry poslali Brazilce Ewertona, který hned připravil příležitost Hlavatému, ale míč hosté zblokovali.

Ve druhé půli již byli nebezpečnější domácí. Na slibný centr Hlavatého nedosáhl střídající Černý, přízemní střelu Proska pak chytil gólman Vízek. Ten potom vyběhl mimo vápno a odkopl míč, když za dlouhou přihrávkou spěchal Cadu.

Na gólmana se hosté mohli spolehnou i v závěru, kdy Vízek zlikvidoval velkou šanci Ewertona. Následně si pohlídal i přímý kop Čelůstky. 

"První poločas jsme nehráli podle našich představ, proto jsme o přestávce do sestavy sáhli. Ve druhé půli už to bylo jiné, akorát chybělo proměnit šance," uvedl po utkání pardubický trenér Jiří Krejčí. 

"Myslím, že zápas by kvalitní, od začátku oba týmy chtěly dát gól. Měli jsme nějaké příležitosti, ve druhé půli zase Pardubice. S bodem jsme spokojení," hodnotil za hosty asistent trenéra Ondřej Prášil. 

Třinečtí fotbalisté mají namířeno do karantény.
Druhá liga v ohrožení! Třinec míří do karantény

Pardubice - Hradec Králové 0:0

Fakta - Rozhodčí: Marek – Melichar, Batík. ŽK: Čelůstka – Rada, Martinec, Král, Šípek. Poločas: 0:0.
FK Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Zifčák (60. Černý), Hlavatý, Solil, Pfeifer (60. Cadu) – Šplíchal (46. Ewerton). Trenéři: Novotný a Krejčí.
FC Hradec Králové: Vízek – Donát, Martinec, Král, Urma – Jukl, J. Rada – Šípek (90. Soukeník), Vlkanova, Frýdek (60. Samko) – Prekop (74. Firbacher). Trenér: Frťala.