Souboj vedoucích celků Slavia Hradec Králové versus Solnice si nenechalo ujít 350 diváků. Málokdo z nich by asi čekal tak jednoznačný průběh zápasu ve prospěch hostujícího mančaftu. Nováček již během úvodní pětačtyřicetiminutovky získal tříbrankový náskok. Hattrickem se o to postaral útočník Martin Valášek.

Když po změně stran přidal solnický tým čtvrtou branku, definitivně odrovnal favorita. Sešívaní už pouze stihli jedním gólem korigovat skóre na konečných 1:4. Slavia v předešlých pěti utkáních dostala dohromady dva góly, teď inkasovala čtyřikrát během jediného duelu.

Slavia: Udělali jsme dost hrubých chyb

„Díky výbornému výkonu všech řad jsme zápas rozhodli již v prvním poločase a zasadili tak aspirantovi na postup do divize tvrdé k. o. Ve druhé půli jsme si vítězství zkušeně pohlídali,“ řekl Pavel Potužník, kouč zatím stoprocentní Solnice.

„Rozhodly hrubé chyby, kterých jsme, zejména v prvním poločase, udělali více než dost a hosté nás za to nekompromisně potrestali. Nezbývá, než zvednout hlavy, poučit se z chyb, rychle zapomenout a příští týden vyhrát v Polici,“ uvedl asistent trenéra hradecké Slavie Václav Pišta.

Velmi dobře se v nové sezoně prezentuje Rychnov nad Kněžnou, který po domácí výhře s Kostelcem nad Orlicí (3:0) poskočil už na druhou pozici. „Jsme moc rádi za neskutečný vstup do soutěže. Před rokem bychom si takové postavení v tabulce a hlavně předvedené výkony těžko představili. Derby je pro nás vždy těžké, tentokrát nám pomohl rychlý gól a skvělý poločas 3:0,“ těší předsedu rychnovského Spartaku Václava Brůžka.

NEJLEPŠÍ KANONÝŘI: 7 – Pečenka (Hořice v Podkrkonoší), Hartman (Chlumec nad Cidlinou B); 6 – Valášek (Solnice); 5 – Počtýnský (Rychnov nad Kněžnou).

Ve Vrchlabí se slavily první body v sezoně. Horalé porazili Polici nad Metují 2:1. Jičín naopak ani na šestý pokus nebodoval, když doma nestačil na nováčka z Týniště nad Orlicí (0:2), a má tak o čem přemýšlet. „K zamyšlení především hráčů samotných je fakt, že čtyři nebo pět jich má po 70. minutě křeče a vrcholem toho je, když je má pětadvacetiletý stoper. Někde je chlapci asi chyba,“ pronesl Petr Beneš, lodivod Jičínských.

Na dvou stadionech se diváci dočkali gólů až v penaltovém rozstřelu. Dobruška v něm byla šťastnější proti Třebši a rezerva Chlumce nad Cidlinou získala druhý bod v Červeném Kostelci.

„Tentokrát je pro nás remíza málo. Utkání jsme měli po většinu času pod kontrolou, vytvořili si herní převahu a v závěru i dvě stoprocentní šance, ale bojovní domácí vydrželi bránit až do konce. Bonusem je tedy alespoň bezchybná exekuce penalt. Pozitivem je určitě druhá nula na kontě obdržených branek, dobrý herní projev, zapracování nových hráčů a kolektivní výkon, negativem chování některých domácích diváků kazících hezkou atmosféru nového areálu,“ poznamenal chlumecký trenér Richard Vlášek.

Na debakl dali rychle zapomenout

Vysoká nad Labem dala zapomenout na domácí debakl s královéhradeckou Slavií a po velmi dobrém výkonu zvítězila 3:1 v Hořicích v Podkrkonoší. Hosté rozhodli třemi góly v rozmezí 49. a 61. minuty. Domácí se dočkali čestného úspěchu až v úplném závěru.

Jaroměř ve střetnutí plném karet a emocí porazila ve svém stánku prozatím mátožné Libčany 3:1. Dříve špičkový tým se v úvodu sezony výsledkově trápí, po šesti zápasech má na svém kontě pouhé tři body.