Zatímco Východočeši vsadí v druhé polovině na totožný kádr, který byl na podzim úspěšný, Viktoriáni přes zimu posilovali, aby mohli pomýšlet na obhajobu titulu. Nejzvučnější posilou je bezesporu příchod útočníka Matěje Vydry. Nad sobotním startem ostříleného borce, který dlouho působil v Anglii, však svítí velký otazník, když se vrací po delším zranění ruky.

KDO NASTOUPÍ?

I Hradec však trápí rozsáhlá marodka, zranění do zápasu nepustí Kučeru s Vašulínem. Po dohodě klubů nemohou hrát Čihák a Trusa, oba jsou na východě Čech na hostování z Plzně. A nejistý start je hned u čtveřice hráčů, jenž doléčují šrámy. (Kubala, Rada, Ševčík, Leibl).

„Zraněných máme poměrně dost, ale věřím, že během 14 dnů budeme téměř kompletní. Sice v přípravě chybělo útočné duo Kubala, Vašulín, ale i tak jsme dokázali dát na soustředění sedm branek. Rozhodně nepanikaříme,“ uvedl hlavní trenér Hradce Miroslav Koubek.

Filip Kubala.
Jaro bude těžké, musíme být připraveni hrát jeden za druhého, má jasno Kubala

Ten může pro jaro počítat s jedinou posilou, když ze Sparty přišel mladý záložník Petr Pudhorocký. „Petr se zatím jeví pozitivně. Má dobré pohybové vlastnosti, rychlostně to není špatné. Musí se však adaptovat, protože jsou u nás nějaké zákonitosti, přes které nejede vlak,“ říká Koubek.

Příprava byla pro všechny ligové týmy atypická kvůli mistrovství světa v Kataru. Je tedy otázkou, jak neověřený model jednotlivým mančaftům v druhé polovině ročníku sedne. „Kluky jsme nejprve nechali vydechnout, poté jsme ještě před Vánoci udělali objemovou přípravu. Po Novém roce už jsme šli do intenzity. V Turecku přišly zápasy na rozehrání a pilovali jsme taktické věci v tréninku. Zátěž nyní už není taková. Momentálně čekáme na první zápas,“ doplnil hradecký stratég.

PIKANTNÍ ZÁLEŽITOST

Dnešnímu duelu nebudě chybět jeden velký příběh. Adam Vlkanova si poprvé zahraje proti Hradci. Šikovný záložník letošní sezonu začal ve městě pod Bílou věží, na konci srpna však přišlo stěhování na západ Čech, kde si zahrál i slavnou Ligu mistrů. „Je pravda, že náš styl hry detailně zná, ale my zase stejně dobře víme o něm, takže uvidíme, kdo z toho dokáže vytěžit víc,“ směje se před prvním jarním mačem Koubkův asistent Stanislav Hejkal. Vlkanova je navíc v kontaktu s většinou bývalých hráčů, což potvrdil i nejproduktivnější hradecký hráč Filip Kubala. „Píšeme si. Doufám, že před zápasem proběhnou nějaké hecovačky,“ ušklíbl se.

Podzimní duel divize C vyhráli Bydžovští (v modrém) 2:1. Nyní stejného soupeře porazili 4:3.
Přípravné utkání rivalů z divize C nabídlo sedm branek a těsné vítězství nováčka

Jasným favoritem zápasu bude Plzeň, která má velké ambice, když chce obhájit titul. Hradečtí zas mnohokrát ukázali, že proti favoritům umí zahrát. Ligová opona se zvedá a všichni už jsou natěšení. „Zprávy z Plzně hovoří o tom, že by mělo přijít hodně diváků, takže bude skvělá atmosféra. To k lize patří a žádné přátelské utkání se nevyrovná mistrovskému zápasu o body,“ těší se Hejkal.