Východočeští fotbalisté skončili po základní části na solidním osmém místě. Pomohla jim k tomu i remízaz posledního kola na hřišti pražské Slavie. „Na Slavii jsme byli takticky dobře připravení. V kontextu jejich posledního zápasu můžeme říct, že jsme podali velice dobrý výkon,“ uvedl pro klubový web hradeckého klubu trenér Stanislav Hejkal.

FORTUNA:LIGA, nadstavba o 7. až 10. místo, 1. zápas semifinále: FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové (neděle 15.00, Lokotrans aréna, MB)

Středočeši díky solidnímu finiši zaostali za Hradcem o pouhý bodík. Teď si to oba týmy, které mají vyrovnanou vzájemnou bilanci z letošního ročníku, rozdají o postup do finálové části. Fotbalisté ze soutoku Labe a Orlice si budou muset dát pozor především na Marka Matějovského. Boleslavská stálice je i v jednačtyřiceti letech nejdůležitějším článkem týmu. „Jejich hra se odvíjí od toho, zda je na trávníku Matějovský. Pokud ano, tak hrají hodně kombinačně. Pokud ne, tak se uchylují spíš k dlouhým nákopům na rychlého Kušeje, se kterým si naše obrana bude muset poradit,“ upozorňuje Hejkal.

FORTUNA:LIGA - 30. kolo: SK Slavia Praha - FC Hradec Králové 1:1.
Základní části hradeckých fotbalistů: Splněný cíl i postrach favoritů

Je však jasné, že ve střední skupině nadstavby už o mnohé nejde. V dresu Votroků by tedy mohli dostat šanci méně vytížení hráči a mladíci. „Hráče určitě prostřídáme, dáme příležitost těm, kteří si ji zaslouží,“ potvrzuje zkušený královéhradecký kouč. Odveta je na programu o týden později. Hradec však logicky přijde o výhodu domácího prostředí, protože stále hraje v azylu právě v Mladé Boleslavi.

Na roky strávené ve městě automobilů tak může zavzpomínat stoper Jakub Klíma, pro kterého půjde o pikantní duely. „Chceme vyhrát a postoupit dál. Osobně se na zápas s Mladou Boleslaví těším. Je pro mě velkou výzvou hrát proti týmu, ve kterém jsem byl od devíti let, toho zápasu se nemůžu dočkat,“ nechal se slyšet čtyřiadvacetiletý fotbalista. A k nadcházejícím zápasům nadstavby dodává: „Myslím, že musíme, zvlášť po dvou prohraných zápasech s Pardubicemi, zřetelně ukázat lidem, že hrajeme pořád naplno, i když už výsledky nejsou nejzásadnější.“


Načítám výsledky ...