United se ale nedařilo v průběhu celé podzimní sezóny. V aktuální tabulce Premier League mu patří až šestá příčka, z posledních pěti utkání pak vyhráli jen jediné.

„Klub by chtěl poděkovat Josému za jeho práci pro Manchester United a přeje mu mnoho úspěchů do budoucna,“ píše se v klubovém prohlášení. Manchester bude nyní hledat manažera, který by dokončil sezónu. Mezitím bude vedení intenzivně pracovat na výběru nového trenéra.

Kromě domácí soutěže startují fotbalisté z Old Trafford i v Lize mistrů, v jejíž základní skupině skončilo na druhém místě o dva body za vítězným Juventusem Turín. V jarním osmifinále je čeká dvojzápas proti Paris St. Germain.

Evropská liga: Bordeaux - Slavia Praha
Příznivý los Evropské ligy: Plzeň se utká s Dinamem Záhřeb, Slavia s Genkem

Mourinho přišel do Manchesteru na jaře 2016 místo Louise Van Gaala. S týmem dokázal vyhrát Evropskou ligu, anglický Superpohár a Ligový pohár, letos ale Rudí ďáblové zažívají nejhorší start do sezóny za posledních osmadvacet let, když po sedmnácti odehrnaých kolech Premier League mají jen 26 bodů a devatenáctibodovou ztrátu na vedoucí Liverpool, s nímž o víkendu po matném výkonu prohráli 1:3.