Pofidérní prodej stadionu, dluhy, prázdná klubová kasa. Všechny tyhle problémy vyeskalovaly k nucené správě, která má klubu pomoct s prodejem. Další rána přišla od vedení Anglické fotbalové ligy (EFL), které Derby odebralo body. Nejdříve 12 (proti kterým se klub neúspěšně odvolal) a teď další 9.

Suma sumárum – po odečtení 21 bodů jsou Rams v tabulce Championship na posledním místě s minus třemi body. Rooney a spol. tak skoro jistě čeká sestup do League One, třetí nejvyšší soutěže v Anglii. Klub anglického obchodníka Mela Morrise, který přiznal porušení pravidel ziskovosti a udržitelnosti ligy, má navíc další podmíněný trest ve výši tří bodů.

Wayne Rooney působil v Derby County nejprve jako hrající trenér.
Rooney v problémech. Derby County před bankrotem, klub se nedaří prodat

„Liga je spokojena s dohodnutým výsledkem a rozumným přístupem obou stran při vyjednávání tohoto výsledku a ohledně stažení odvolání,“ oznámil výkonný ředitel EFL Trevor Birch.

   

Otázkou je, co s Derby bude. Pokud nedojde k prodeji, klub čeká zkáza. Finančně pomoct se snaží i fanoušci, kteří skupují místenky na zápasy. Dobrou zprávou je, že Rooney prchnout nehodlá. Alespoň to vykřikoval do světa.

Wayne Rooney z Anglie.
Poslední "Rooneymánie". Z legendy je trenér a říká: Nic bych neměnil

„Jsem rváč. Neuhýbám před výzvami. Jsem Derby vděčný, že mi dalo první trenérskou práci. Chci to oplatit, hráči mě potřebují,“ ujistil už v září bývalý kapitán anglické reprezentace a Manchesteru United.

Čeká ho ale možná nesplnitelná záchranářská mise. Na nesestupové pozice Rams ztrácí 18 bodů a do konce sezony zbývá 17 zápasů.