Kolín - Náchod 3:0 (2:0)

Fakta – branky: 27. Štoček, 45. Bora, 84. Brunclík z pen. Rozhodčí: Šimek – Kotyza, Brychta. Delegát: Bobek. ŽK: 0:2. Diváci: 100. Poločas: 2:0.
FK Kolín: Ptáček – Volavka (52. Seifer), Čapek, Němeček (76. M. Puk), Brunclík – Štoček (85. Novák), O. Puk, Bora (52. Jindřich), Nešpor – Šourek, Vácha (70. Biško). FK Náchod: Vik – Moravec, Kábrt, Schärfer (46. Pípek), Runkas – Soumar, Brich, Strnad (61. Zelman), Vaněček (46. Jimmy) – Malý, Omovie.

K dalšímu utkání cestovali divizní fotbalisté Náchoda na hřiště Kolína, kam rozhodně nepřijeli v roli favorita. A to také první poločas potvrdil.

V úvodní pětačtyřicetiminutovce se totiž převážně hrálo na branku Náchoda, v níž dostal před Hladíkem přednost Vik. A ten hned v úvodní minutě boxoval míč do bezpečí po skrumáži před svou brankou. Ve 4. minutě domácí narýsovali kolmici za náchodskou obranu, přehodili vybíhajícího Vika, z prázdné brány však vykopával míč vracející se Brich. Pak se na druhé straně osmělili i hosté, Omovie se ale ke střele ani nedostal a pokus Malého šel nad branku Kolína. Po čtvrt hodině hry dostal míč za domácí obranu Soumar, ale Kolín odvrací na roh. Ve 22. minutě měli hosté v další kolínské šanci ještě štěstí, o pět minut později je ale už opustilo. Centr z pravé strany nedokázali Náchodští odvrátit a Štoček „bodlem" otevřel skóre zápasu – 1:0. Ve 41. minutě měl prsty v další kolínské šanci opět Štoček, tentokrát ale Vik vzešel ze souboje s domácími vítězně. Těsně před odchodem do kabin však špatně pokrytý Bora upravil na poločasových 2:0.

Ve druhé půli se obraz hry změnil a nebezpečnějším týmem byl Náchod. Hned ve 47. minutě prodloužil Malý dlouhý Strnadův aut na Jimmyho, který však nadvakrát domácího brankáře nepřekonal. O pět minut později Moravcův nákop domácí zadáci podcenili a Jimmy se řítil sám na brankáře Kolína, jenže opět v koncovce selhal. V 57. minutě přišel únik Malého, po němž se dostal do zakončení Soumar a za domácím brankářem zvonilo břevno a následně i tyč, do které Soumar nasměroval svou dorážku. Domácí poprvé ve druhé půli výrazněji zahrozili až v 81. minutě, kdy jejich ofsajdovou hlavičku Vik chytá. V 84. minutě se ale po zákroku Bricha ve vápně píská proti Náchodu přísná penalta, kterou Brunclík proměnil – 3:0. V samotném závěru to ještě domácí zkoušeli z rychlého protiútoku, ten ale Náchod odvrátil. (m