Náchodská rezerva držela dlouho čistý štít, o ten však v závěru podzimu přišla. Svou skupinu ale suverénně vyhrála, jste tedy s podzimem z tohoto pohledu spokojeni?
Spokojeni jsme s umístěním, s výsledky tak na devadesát procent. A to samé procento platí i pro předváděnou hru.

Na podzim jste prohráli pouze dvě utkání, co se v nich stalo?
Se Dvorem to byl velice kvalitní zápas od první do devadesáté třetí minuty. Dvůr byl posílen o divizní útočníky, což bylo hodně znát, na šance to ale bylo 8:8 a pro diváka to musel být parádní zápas. Klukům za porážku ve Dvoře nemůžu vůbec nic vytknout.

A klopýtnutí v Opočně?
Tam to byl souběh utkání áčka a béčka, čímž se nám rozpadla vlastně celá záloha. To si ale nestěžuji nebo nevymlouvám, my tady prostě jsme proto, aby áčko mělo kam sáhnout, což se v tomto utkání stalo.

Během čtrnácti podzimních zápasů jste nastříleli 68 branek a inkasovali pouze třináctkrát, což jsou hodně slušná čísla…
…já ale nechci ty naše výsledky nějak nadhodnocovat, protože si jsem vědom toho, že spousta kluků prošla ligovými mládežnickými týmy a někteří mají odkopané i divizní zápasy, takže to prostě musí být někde znát.

Jak se B-třída změnila od dob, kdy jste ji kopali s Provodovem?
Podle mého názoru je to hodně podobné. Když vynechám Ohnišov, kde to snad není ani na okresní přebor, tak je ta úroveň přibližně stejná.

Co zimní příprava. Budete se připravovat společně s áčkem nebo sólo?
Příprava bude společně s áčkem.

Už když jsem dělal hodnocení s trenérem A-týmu Jaroslavem Panenkou, naznačil, že by rád na jaře v áčku viděl opory B-týmu. Co vy na to?
Že je to v naprostém pořádku. Samozřejmě s tím počítám a je to vlastně také tak udělané, aby B-tým byl zásobárnou pro áčko. Mě to bude jen těšit, když ti hráči budou nastupovat za áčko a pomůžou mu v postupu zpět do divize. V béčku naopak zase rád uvidím další dorostence, kteří tak budou mít šanci přičuchnout si k dospělejšímu fotbalu.

Lze tedy i na jaře očekávat, že se béčko bude prezentovat útočným fotbalem?
Rozhodně. Jsem moc rád, že béčko na podzim diváky táhlo, zároveň bych chtěl poděkovat náchodským funkcionářům, že nám dovolili hrát, až na poslední zápas, na hlavním hřišti. Poděkování patří i mému realizačnímu týmu za vzornou spolupráci a věřím, že to bude dobře fungovat i v jarní části.