Ti před týdnem trochu nečekaně klopýtli na Babí, své fanoušky si však udobřili v sobotu, když zdolali posílenou náchodskou rezervu. Husarský kousek se povedl i tápajícím Dolanům, které doma pokořily Hejtmánkovice.

Velké Poříčí – Náchod B 2:1
„Jsem přesvědčen o tom, že Náchod letos už silnější sestavu nepostaví. K nám dorazilo pět hráčů áčka, navíc mě mrzí, že nám Náchod zakázal postavit Hubku, což v soutěži, jako je okresní přebor, naprosto nechápu," říkal po nakonec vítězném utkání domácí trenér Zdeněk Burdych. Ten navíc nemohl počítat ani s dalším pilířem své sestavy, nemocným Závadou. I přesto začali domácí velmi dobře, už ve 2. min. po přihrávce Stodoly vlétl mezi náchodské obránce Vít a prostřelil brankáře – 1:0. Vzápětí ale měli obrovskou šanci hosté, jenže gólman Lokvenc Poříčí podržel. Náchod měl sice častěji míč na svých kopačkách, jenže proti pozorně bránícím domácím se neprosazoval. Poříčí navíc spoléhalo na rychlé brejky a po jednom z nich postupoval v 16. min. sám na náchodskou branku Hurdálek, jenže přestřelil. Hosté ještě zvýšili obrátky a zbytek poločasu se hrál prakticky na jednu branku, domácí však nevynechali jedinou příležitost zkusit brejk, skóre se ale už do poločasu neměnilo. Do druhé půle oba týmy prostřídaly. První šanci druhého poločasu měli domácí. V 51. min. po akci Hurdálka postupoval sám na brankáře Vít, jenže jen trefil náchodského gólmana. O chvíli později zahodil další domácí šanci Dobýval, Náchod kontroval v 58. min. nastřeleným břevnem. V 71. min. dával domácí Vít na malé vápno Hurdálkovi, jenže ten náchodskou branku přestřelil. Hned z protiútoku pak hostující Vejprava trefil parádní ranou šibenici a srovnal na 1:1. Z vedení se však Náchod neradoval dlouho, už v 74. min. využil zaváhání hostujícího stopera Vít, šel sám na branku a vrátil domácím vedení – 2:1. Zbytek zápasu se dohrával na půlce domácích, ti však těsné vítězství už ubránili. „Minulý týden jsme zbytečně prohráli na Babí, kde to kluci podcenili, to jsme si vyříkali a nic podobného jsme tentokrát nechtěli dopustit, což se podařilo. Pochvalu zaslouží za příkladnou bojovnost celé mužstvo," uzavřel bilancování zápasu domácí trenér Burdych.
Fakta – branky: Michal Vít 2 – Tomáš Vejprava. Rozhodčí: Petr Šolc, Lukáš Vlk, Michal Tomášů. ŽK: 3:2 Diváci: 134. Poločas: 1:0.

Dolany – Hejtmánkovice 2:0
Domácí tým začal proti favorizovanému soupeři opatrně a hosté byli lepším týmem. Naštěstí pro Dolany se hosté z Hejtmánkovic trápili v koncovce a dvakrát nastřelili tyč domácí branky. Těsně před přestávkou se z ojedinělého protiútoku hlavou prosadil domácí Černohlávek – 1:0. Po změně stran přidal druhou branku domácích po rohovém kopu Karel – 2:0. Hosté se pak více než hře věnovali rozhodčím, na což doplatil vyloučením Harasevič. Hejtmánkovičtí nadále útočili, ale domácí obětavě bránili a skvěle hrající stoperskou dvojici Sedláček – Duben se nikomu překonat nepodařilo, byť ještě jednou zvonila tyč domácí branky.
Fakta – branky: Černohlávek, Karel. Rozhodčí: Marcel Bareš, Lukáš Tůma, Josef Krška. ŽK: 2:4; ČK: 0:1. Diváci: 30. Poločas: 1:0.

Meziměstí – Velichovky 5:2
Domácí nastoupili do utkání se třemi dorostenci a na jejich hře to bylo znát. Velichovky začaly utkání ve velkém stylu, byly běhavější, rychlejší a dostávaly se bez větších problémů za domácí obranu, jenže nebyly schopny trefit domácí branku. Domácí sázeli v první půli na rychlé brejky, hned čtyřikrát šli sami na branku, gól ale dát nedokázali. Skóre se tak měnilo až ve 45. min., kdy hosté vystřelili ze strany vápna a křížná střela zapadla přesně za zadní tyč – 0:1. Do druhé půle domácí prostřídali a podařilo se jim vyrovnat hru a v 56. min. i skóre. Šolc dostal přihrávku ze strany, ještě před šestnáctkou se placírkou opřel do míče a jeho lob skončil přesně v růžku velichovské branky – 1:1. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a v 59. min. se skóre měnilo potřetí. Na centr z pravé strany si na malé vápno Velichovek naběhl Jirásek a rybičkou otáčí na 2:1. Pak přišel faul na domácí půlce, hosté zahrávali standardní situaci a srovnali na 2:2. Jenže v 77. min. byl faulován v pokutovém území domácí Plachta a Šprinc dává na 3:2. Pět minut před koncem se dostal za obranu Velichovek Hanák, který přehazuje vyběhnutého brankáře – 4:2. V 87. min. se dostal do brejku také domácí Dušánek, před gólmanem si špičkou píchl míč a do prázdné branky uzavírá na konečných 5:2.
Fakta – branky: Roman Dušánek, Lukáš Hanák, Robert Jirásek, Petr Šolc, Petr Šprinc – Petr Dyrc, Martin Karel. Rozhodčí: Jakub Vaníček, Jakub Franěk, Jan Šulc. ŽK: 4:2. Diváci: 100. Poločas: 0:1.

Broumov B – Machov 1:3
Zasloužené vítězství hostů proti odevzdaným domácím.
Fakta – branky: Lukáš Novák – Pavel Martinec, Tomáš Pich, Karel Šolín. Rozhodčí: Michal Vaníček, Jan Gieci, Jakub Nymsa. ŽK: 2:0. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

Mezilesí – Červený Kostelec B 0:2
Tradiční posvícenské utkání při pěkném počasí a solidní návštěvě diváků nezačalo pro domácí zrovna šťastně. Nejprve Novák po rohovém kopu mířil hlavou vedle a poté Kárník obdržel žlutou kartu, když zatáhl za záchrannou brzdu a přerušil faulem slibný útok hostů. A nakonec ve 25. minutě zahráli hosté kop z vlastní poloviny hřiště, po diagonále doputoval k Bartákovi, a ten halfvolejem prostřeli Krecla v brance domácích – 0:1. Tento moment nezanechal v hlavách domácích silnou paměťovou stopu a proto se jim hosté připomněli tři minuty poté a opět ze standardní situace hlavou trestal Ondřej Koval – 0:2. Za tohoto stavu se odcházelo do kabin. Do druhého poločasu udělal domácí trenér několik změn s cílem nepříznivý stav zvrátit. Této snaze přispěl i hostující Hypius, když se nechal po druhé žluté kartě za zbytečný faul na polovině hrací plochy vyloučit. Nicméně, ani přesto se domácí proti oslabenému soupeři nedokázali prosadit, a tak na Mezilesí opět zavládl smutek, když podruhé ve své historii nechali na posvícení všechny body soupeři.
Fakta – branky: Marek Barták, Ondřej Koval. Rozhodčí: Martin Pálka, Pavel Jirásek, Jakub Nymsa. ŽK: 5:3. ČK: 0:1. Diváci: 75. Poločas: 0:2.

Česká Skalice – Teplice nad Metují 6:0
Za ideálního podzimního počasí se snad už konečně Skalice herně i výsledkově chytla. Po úvodním oťukávání převzali domácí otěže utkání a snadno se dostávali do šancí. Hosté byli sice štiplaví v útočné fázi, ale obranu měli nezvykle průchozí. Skóre se poprvé měnilo až ve 35. min., kdy se centrovaný míč tečí dostal až k nepokrytému Hánlovi a ten mířil přesně – 1:0. Hosté mohli srovnat z protiútoku, jenže skalická obrana míč tečovala mimo tyče. Naopak na 2:0 zvýšil bodlem doprostřed brány Bensch ve 39. minutě. A poločasový účet završil nejlepší hráč na hřišti, Hánl, který se trefil mezi nohy hostujícího brankáře. Hra se nezměnila ani po přestávce. Na 4:0 zvýšil hrající trenér Rýdlo, pátou branku zařídil Malý, který utekl po levém křídle, doběhl zdánlivě ztracený míč, odcentroval na hlavu Nováka a bylo to 5:0. Podobnou akci si o dvě minuty později vystřihli centrující Sýkora, který načechral míč na hlavu kanonýra Valeše, jenž uzavřel na konečných – 6:0. „Omlouvám se teplickým fanouškům, kteří vážili cestu do České Skalice a zároveň se omlouvám i skalickým fanouškům, že na náš trapný výkon museli platit vstupné," kál se po utkání zklamaný teplický trenér Dušan Kalaš.
Fakta – branky: Jiří Hánl 2, Ladislav Bensch, Marcel Rýdlo, Jan Valeš, Filip Novák. Rozhodčí: Pavel Jirásek, Miloš Hofman, Martin Pálka. ŽK: 0:1. Diváci: 120. Poločas: 3:0.

Velká Jesenice – Babí 2:1
Velmi důležité utkání sehráli domácí s celkem SK Babí a měli potvrdit zlepšenou formu minulých utkání. Proto si už od začátku vytvořili několik slibných brankových příležitostí. I hosté však o sobě dávali vědět a v 15. min. přispěchal s ostrým zákrokem i domácí brankář. Z protiútoku do otevřené obrany Babí pronikl domácí Krčil, byl v pokutovém území sražen a domácí kopali penaltu, tu však Krčil poslal vedle branky. Tentýž hráč byl ústřední postavou následujícího průběhu utkání, když ve 27. min. po jeho tvrdé střele gólman hostí ještě zachránil, ale ve 30. min. už na jeho střelu nestačil. Do šaten se však o poločase šlo za vyrovnaného stavu, ten zařídil hostující Tomáš Fidler. Nerozhodný výsledek vydržel až do 75. min., kdy po samostatné akci Krčil zvýšil na 2:1 a tím zajistil domácím tři důležité body. Těsné vedení si už Velká Jesenice v závěru pohlídala.
Fakta – branky: Vojtěch Krčil 2 – Tomáš Fidler. Rozhodčí: David Bárta, Jakub Vítek, Erik Berger. ŽK: 1:3. Diváci: 95. Poločas: 1:1.(mr, vo, dop)

1. Velké Poříčí 9 7 1 1 33:10 22
2. Meziměstí 9 6 1 2 28:21 19
3. Machov 9 5 1 3 24:17 16
4. Babí 9 5 1 3 25:20 16
5. V. Jesenice 9 5 1 3 24:22 16
6. Náchod B 9 5 0 4 36:20 15
7. Hejtmánkovice 9 5 0 4 20:17 15
8. Teplice n. Met. 9 5 0 4 17:19 15
9. Broumov B 9 4 1 4 24:30 13
10. Velichovky 9 4 1 4 17:23 13
11. Česká Skalice 9 2 1 6 17:27 7
12. Č. Kostelec B 9 2 1 6 14:27 7
13. Dolany 9 2 0 7 20:33 6
14. Mezilesí 9 1 1 7 12:25 4