O vylepšení loňského umístění se už v Jaroměři nepopere trojlístek Korenčík, Vladeka a Jaška. Přípravu s Jaroměří neabsolvuje ani Knap, který je na zkoušce v divizním Dvoře Králové. Naopak na zkoušku jsou v Jaroměři Patrik Vencl (Olympia HK), Petr Panenka (FK Náchod) a Milan Jirásek (SK Dobruška).

Na lavičce bude nadále Miloš Exnar, jenž tým převzal v průběhu jarní části minulé sezóny.

Jaroměř už má za sebou tři přípravná utkání (to třetí proti Trutnovu skončilo včera po uzávěrce vydání). Herní fázi začala Jaroměř dvěma zápasy s účastníky I. A třídy, Roudnicí a Černilovem.

Roudnice – Jaroměř 2:2

Značně omlazená sestava Jaroměře zajížděla k prvnímu přípravnému utkání do útulného areálu v Roudnici, kde na ni čekalo krásné hřiště, ideální fotbalové počasí a kvalitní a běhavý tým domácích.

Úvod zápasu byl hodně nepřesný a domácí šli hned na začátku po chybě Jaroměře uprostřed hřiště do vedení – 1:0. Poté se hosté zlepšili a do konce poločasu byli jednoznačně lepším týmem, kdy domácí pouštěli na dostřel své branky jen sporadicky. Jaroměř měla velmi dobré šance ke skórování, ale proti byl výborný brankář domácích. Když už se chystaly oba týmy k odchodu do kabin, přišla další hrubice Jaroměře v rozehrávce uprostřed hřiště a domácí zvýšili z brejku své vedení na 2:0.

Ve druhé půli oba týmy své sestavy řádně pozměnily. Jaroměř byla po změně stran herně jednoznačně lepším týmem a zaslouženého snížení se dočkala po pár minutách, kdy se v 55. minutě trefil Kilevník – 2:1. V tuto chvíli to vypadalo, že hosté stav utkání bez problémů otočí, ale neproměnili řadu svých šancí, a tak se její tlak ke konci zápasu postupně vytratil. Když už se zdálo, že utkání dotáhnout domácí ke šťastnému vítězství, přišla v 90. minutě poslední akce hostů, kdy se z otočky ve vápně trefil Jirásek – 2:2.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: „Odehráli jsme typický přípravný zápas, ve kterém jsme střídali lepší okamžiky s horšími. Obě mužstva nastoupila v hodně omlazených sestavách. Jsem rád, že jsme v poslední minutě vyrovnali, pro psychiku nově tvořícího se týmu je to určitě důležité.“

Sestava Jaroměře – I. poločas: Ondráček – Vencl, Michálek, Horák, Valášek – Petráček, Müller, Németh, Bano, Kilevník – Jirásek. II. poločas: Ondráček – Vencl, Horák, Mertlík, Valášek – Čenovský, Müller (70. Jirásek), Heidler, Bano, Kilevník – Vondrouš.

Černilov – Jaroměř 4:5

Jaroměř zajížděla k dalšímu přípravnému utkání do Černilova se značně omlazenou sestavou, kdy jejími nejstaršími hráči byli Böhm (ročník 1988), Ondráček (ročník 1986) a Jirásek (ročník 1988).

Jaroměř začala utkání špatně a hned v první minutě měli domácí stoprocentní šanci ke skórování. Tu však Jaroměř přečkala a dostala se relativně brzy trefami Jiráska do dvougólového vedení. Hrubými chybami v rozmezí jedné minuty však domácí vyrovnali, ale do poločasu Jaroměř přidala Jiráskem další branku – 2:3.

Ve druhém poločase domácí přidali a zaslouženě vyrovnali. Jaroměř však z brejků Častvajem v 75. a Čenovským o pět minut později dvakrát udeřila – 3:5. Domácí korigovali stav utkání v závěru kuriózní brankou po hrubce jaroměřského brankáře.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: „Odehráli jsme výrazně lepší první poločas, než druhý. Soupeř byl silný v herní kombinaci, my jsme stříleli góly z brejkových situací. Dělali jsme až zbytečně mnoho chyb.“

Sestava Jaroměře: Ondráček (60. Kořen) – Vencl (46. Németh), Müller, Heidler, Horák – Petráček (70. Častvaj), Čenovský, Bano (80. Vencl), Valášek, Častvaj (45. Böhm) – Jirásek (60. L. Emlar).

Středa: 

MFK Trutnov - FK Jaroměř 1:3 (1:1)

Branky: 10. Matějka P. - 37. Vondrouš, 50. Častvaj, 85. Petráček. Sestava FK Jaroměř: Ondráček - Horák (65. Vencl), Müller, Heidler, Knap (80. Valášek) - Častvaj, Čenovský, Bano, Valášek (46. Petráček), Kilevník (65. Németh) - Vondrouš (60. Jirásek)

(dop, mr)