Náchod – Pěnčín-Turnov 2:2, na penalty 5:3

Ofenzivně laděné utkání začalo pěkně zostra a už v 5. min. měl domácí brankář Baláž na svém kontě dva ostré zákroky. V 9. min. se po pěkné narážečce dostal do zakončení hostující Bárta, naštěstí pro domácí míč špatně trefil. Domácí se dostali do první vyložené šance v 19. min., kdy Vejprava našel zpětnou přihrávkou na velkém vápně nehlídaného Simona, který však z voleje pálí vedle. O dvě minuty později si tentýž hráč dal se zakončením více záležet a jeho technickou střelu brankář Pěnčína s námahou vyráží na roh. Ve 24. min. si Bernát poradil u brankové čáry s domácím Moravcem a jeho křížná střela jen těsně míjí domácí branku. Náchodští vzápětí kontrují Punarovou kolmicí, na ní si za hostující obranu nabíhá Vaněček, jenže v další vyložené šanci trefuje jen brankáře. Hra se v první půli přelévala ze strany na stranu, a tak se stále bylo nač dívat. Ve 33. min. předvedli hosté rychlý kontr, který naštěstí pro Náchod slabě zakončuje Bernát. Poprvé se skóre mění ve 35. min., to centruje hostující Hurt a nikým nehlídaný Hugues z malého vápna otevírá skóre zápasu – 0:1. Z vedení se však Pěnčín raduje jen čtyři minuty. Technickou střelou z trestného kopu vrací krásný zápas do rovnovážného stavu Malý. Těsně před přestávkou ještě po brejku míří hostující Bárta těsně vedle Balážovy branky.

Druhá půle už tak otevřený fotbal nenabídla, přesto se bylo stále nač dívat. V 58. min. se dostal po špatné rozehrávce do zakončení hostující Malý, mezi tři tyče ale svou střelu nevtěsnal. O deset minut později domácí chybují na půli hřiště, hostující Finklár prošel až k brankové čáře, odkud našel Bernáta, jenž posílá hosty znovu do vedení – 1:2. Ale ani to si Pěnčín nehýčkal moc dlouho. Deset minut před koncem střetnutí se po narážečce s Rompotlem dostal do zakončení střídající Plšek, jenž tváří v tvář brankáři nezaváhal – 2:2. Pět minut před koncem byli blízko třem bodům domácí, když Simon nachází na zadní tyči nabíhajícího Petra, jenž trefuje nohy přesunujícího se brankáře. Na druhé straně o chvíli později kryje Baláž jedovatou střelu Papouška, v 90. min. pak je už Baláž překonán, naštěstí pro domácí z ofsajdu. I ve čtvrtém domácím zápase tak Náchod dovedl utkání do penaltového rozstřelu.

V něm všech pět náchodských střelců proměnilo, ve čtvrté sérii ale selhal hostující Polívka a když vzápětí domácí Novotný proměnil, bylo o držiteli druhého bodu jasno. (mr)