KRAJSKÝ PŘEBOR

Červený Kostelec – Náchod 3:1 (1:1). Do utkání vstoupili aktivněji domácí, do jejich největší šance se dostal v úvodním tlaku Bárta, který však hlavičkoval nad náchodskou branku. O pět minut později našel na druhé straně Hanelův centr Vaněčka, který otevřel skóre utkání – 0:1. V dalších minutách se do tří velmi dobrých šancí dostal hostující Petr, dvakrát proti němu výborně zakročil domácí gólman Klofanda, jednou pálil náchodský hráč do boční sítě. O chvíli později na druhé straně zahrával standardní situaci Havlíček, jeho centr si našel na malém vápně Čáp a tentokrát se vyznamenal výborným zákrokem Hladík. Ve 41. min. si vybral slabší chvilku náchodský stoper Kábrt, jeho chybu se snažil napravit Hladík, jenže ve vápně fauloval a z nařízené penalty vyrovnal na poločasových 1:1 Koval.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, jenže je zmrazila 56. minuta. Havlíčkem zahrávaná standardní situace našla ve vápně neobsazeného Petrů, který poslal domácí do vedení – 2:1. O pět minut později si zblízka prohlédl druhou žlutou kartu domácí Koval a Kostelec dohrával v deseti. V 66. min. Náchodští vyrovnali na 2:2, gól však pro ofsajd neplatil. O minutu později si zblízka prohlédl druhou žlutou kartu i hostující Hable, čímž srovnal počet hráčů na hřišti. Rozhodnutí přišlo v 80. min., kdy chybu Rompotla nekompromisně potrestal třetím gólem Čáp – 3:1.

Provodov – Trutnov B 2:1 (1:0). Domácí vstoupili do zápasu s vědomím jasné záchrany a podle toho také první poločas vypadal. Hra se převážně odvíjela mezi oběma vápny bez výraznějších brankových příležitostí. Až v 18. min. byl ve vápně Trutnova sražen Khun a sudí nekompromisně píská penaltu. S tou si Dvořáček poradil – 1:0. Domácí se v první půli dožadovali ještě jednoho pokutového kopu, tentokrát to ale bylo bez odezvy rozhodčího. Ten odepřel jasnou penaltu v závěru poločasu i Trutnovu, a tak se šlo do kabin za hubeného vedení Provodova.

Do druhé půle domácí vstoupili aktivně, zlepšili svůj herní projev a přimáčkli svého soupeře na jeho polovině. Se šancemi však Provodov naložil bídně, nepomáhalo mu ani štěstí, když jednou orazítkoval břevno a podruhé tyč. Domácí se ale pojistky přece jen dočkali. V 64. min. se prosadil po úniku Khun – 2:0. Také v dalších minutách promrhal Provodov další šance a v 90. min. přišel trest, když hosté v závaru před provodovskou brankou korigovali Doubicem na konečných 2:1.

Týniště nad Orlicí – Nové Město nad Metují 2:1 (0:1). Úvod utkání začal tlakem domácích, kteří si také vytvořili gólovou šanci, kterou však Krunčík v brance Nového Města bravurně vyrazil. Po deseti minutách se hra vyrovnala. Hosté se snažili o rychlé protiútoky, ale oběma týmům chybělo přesné zakončení. Domácí hrozili hlavně ze standardních situací, které hosté bezpečně odvraceli. Ve 45. min. se po rohovém kopu domácích dostal k míči P. Zákravský, proběhl celé hřiště, přihrál volnému Nejmanovi a ten otevřel skóre utkání – 0:1.

Do druhého poločasu vstoupili domácí se zvýšenou aktivitou, tlačili se před branku hostů, jejich snaha však končila na hranici vápna. Hosté využívali poměrně otevřené obrany domácích a vytvořili se několik 100% šancí, ale nebyli schopni žádnou proměnit. V 74. min. přišel trest, když domácí z rychlého útoku vyrovnali Slezákem na 1:1. Zápas směřoval k penaltovému rozstřelu, ale v 90. min. se po rohovém kopu prosadil hlavou Winkler a zajistil domácím vytouženou výhru.

Novoměstský Dominik Nejman dává vedoucí gól hostí.

Broumov – Kratonohy 0:0, na penalty 5:4. Zajímavé utkání, v němž byl vedoucí celek běhavější, domácí se mu však vyrovnali houževnatostí. První šanci měli ve 13. min. hosté, ale Drahorád samostatný nájezd kryl. Ve 21. min. zahrávali domácí trestný kop ze slibné situace, gólman Kratonoh se ale zaskočit nenechal. Stejně tak po střele M. Gaga ze 33. minuty.

Také po změně stran byl k vidění podobný obraz hry, v 78. min. zkoušel štěstí domácí Svoboda, gólman Kratonoh si ale s jeho střelou poradil. Favorit mohl rozhodnout dvě minuty před koncem, ale Drahorád v domácí brance se vyznamenal, poslal zápas do penalt, v nichž se štěstí přiklonilo k Broumovu.

I. B TŘÍDA

Police nad Metují – Kostelec nad Orlicí 8:0 (4:0). Jednoznačná záležitost domácích, kteří si tímto vítězstvím zajistili účast v I. B třídě i pro příští sezónu.

Gólový účet zápasu otevřel už v 8. min. Čermák, za dalších deset minut přidal druhý polický gól Klapkovský a ještě před uplynutím první půl hodiny upravoval na 3:0 Bergmann. Na poločasových 4:0 zvyšoval krátce před poločasem Valtera. Také ve druhé půli pokračovali domácí v navyšování skóre a po dvou brankách Semeráka a jedné Valtery s Kollertem uzavřeli účet utkání na konečných 8:0.
Sestava Police n. Met.: Vlček – Rieger, Řezníček, Šnábl, Kollert (78. Hejnyš) – Sivak (70. Švorčík), Čermák (60. Hlávka), Bergmann (60. Kučera), Klapkovský – Semerák, Valtera. (mr, zm)