So, 16.30: Sportovní sdružení Ostrá (9. místo, 27 bodů) – FK Náchod (16. místo – 12 bodů)

Sobotní soupeř Náchoda, Ostrá, má za sebou tři venkovní utkání, z nichž pokaždé odešla poražena, a jedno domácí, s Chrastavou, kdy zvítězila těsně 2:1, přestože ještě v poločase prohrávala 0:1.

I to dokazuje, že ani Ostrá se zkraje jara nenachází v ideálním rozpoložení, jenže to se dá jednoznačně tvrdit také o Náchodu.

Ten se mohl naladit na vítěznou vlnu ve středečním podvečeru, kdy spojený A a B tým přivítal celek ARS Footbal, což je výběr mladých talentovaných hráčů z celého světa působících v Evropě.

Domácí, kteří nastoupili do utkání v hodně namixované sestavě a už s čerstvým ženáčem Kábrtem na stoperu, začali aktivně a v 5. minutě měli Pípkem první nadějnou příležitost. Jeho hlavička však prostor mezi tyčemi nenalezla. Vzápětí se dostal do své první vyložené šance Omovie, který pěknou akci Malého nedokázal gólově zakončit. Tentýž hráč v 18. minutě práskl do míče z pravého rohu velkého vápna a jeho dělovku zastavila pravá tyč branky hostů. Ti se v první půli prezentovali jen několika rušovými protiútoky, větší příležitost si ale nevypracovali. Poslední šanci první půle měl na svědomí domácí Malý, jehož povedená střela těsně minula branku.

Do druhé půle obě mužstva výrazně prostřídala a hosté byli ve druhé pětačtyřicetiminutovce lepší. Zaskočit je však mohl hned v úvodu Moravec, který pálil z těžkého úhlu a hostující brankář jeho pokus vyrazil s obtížemi na roh. Hosté naznačili své možnost v 56. minutě, kdy před prázdnou brankou trefili dobře postaveného Moravce. V 64. minutě domácí vyzráli na ofsajd systém a šli do vedení, jenže to jim vydrželo jen dvě minuty. To jeden z hostujících hráčů napřáhl z pětadvaceti metrů a přízemní střelou k tyči nedal Hladíkovi nejmenší šanci – 1:1. O dvě minuty později prošel hráč výběru světa z vlastní poloviny až před Hladíka a otočil výsledek – 1:2. V samém závěru utkání Náchod čelil dalším dvěma vyloženým šancím hostů, při první se vyznamenal Hladík, při té druhé uchránil domácí od třetí branky dobře postavený Rorbach.

Když se pak na hřiště snesla oboustranná nervozita a potyčky, sudí raději zápas hned v 90. minutě ukončil.