„Jedna z příčin je prakticky nulová trénovanost, kdy jsme se na trénink sešli během podzimu jen dvakrát,“ vidí jeden z hlavních problémů v nevyrovnaných výkonech svého týmu Petr Dudek, trenér Provodova.

Po turbulentním létu, v němž dokonce hrozil konec dospělého fotbalu v Provodově, jste po polovině sezony čtvrtí. Dalo se s ohledem na všechny ty letní problémy vytěžit z podzimu více?
Určitě se dalo vytěžit více, ale na druhou stranu jsme s umístěním spokojeni já i vedení oddílu. Nejsme ale spokojeni s tím, kolik máme bodů. Těch mohlo být určitě více, ale berme v potaz i to, že jsme v některých zápasech hráli v sestavě takové, v jaké jsme hráli.

Které zápasy konkrétně vás nejvíce mrzí?
Když to shrnu, tak nás mrzí prohry s prvním a druhým mančaftem tabulky, kdy jsme se sešli v sestavách, ve kterých si představujeme, že bychom I. B třídu měli hrát. Oba zápasy jsme ale nezvládli. Se Skalicí jsme prohráli 3:5, když jsme ještě v 70. minutě vedli 3:2 a zápas v Poříčí se hrál na těžkém terénu a tam jsme to také nezvládli a prohráli 0:2. Určitě se dalo vytěžit víc i ze zápasu v Malšovicích, kde jsme prohráli 4:0 a netěší nás ani ztráta v Opočně, kde se hrálo na velmi těžkém terénu.

Když byste měl pojmenovat hlavní příčiny vašich nevyrovnaných výkonů i výsledků, které by to byly?
Hlavní příčiny vidím v tom, že jsme se do některých zápasů nesešli v nejsilnější sestavě a dokonce byly i zápasy, kdy jsme museli nastoupit já, předseda oddílu Radek Zítko, nebo hráči, kteří jsou sice členy provodovského oddílu, ale už nehrají. Přesto jsme je přemluvili, aby nastoupili. Další z příčin je prakticky nulová trénovanost, kdy jsme se na trénink sešli během podzimu jen dvakrát.

První polovina sezony vám ukázala, že současný kádr je v I. B třídě konkurenceschopný. Budete do něho přes zimu zasahovat, nebo ho necháte?
Kádr bychom chtěli doplnit hlavně o hráče, kteří budou ochotni trénovat.

Takže to mám chápat tak, že z Provodova půjde na jaře opět strach?
(úsměv) Strach asi ne. I teď si totiž myslím, že na I. B třídu máme velice dobrý kádr. Když to řeknu popravdě a nechci, aby to vyznělo špatně a jinde byli naštvaní, ale myslím si, že kádr máme, co se týče jmen, nejsilnější. Na druhou stranu vím, že bez tréninku se nedá hrát žádná soutěž a jen jména vám dobrý výsledek také nezaručí. V každém případě ale je v našich silách současné čtvrté místo udržet. Žádné postupové ambice nemáme.

Do podzimu jste šli s cílem hrát pohledný fotbal, jak se vám dařilo tento cíl splnit?
Někdy ano a někdy ne. Třeba poslední zápas v Předměřicích jsme zvládli jak výsledkově, tak fotbalově. Dařilo se nám hrát technicky do tahu, dopředu a vyhráli jsme 6:3. Další dobrý zápas jsme odehráli v Třebechovicích, kde jsme vyhráli 3:2. V obou těchto utkáních jsem byl s předvedenou hrou spokojený a takto bych si představoval, že bychom měli hrát všechny zápasy.