Kostelec nad Orlicí – Náchod 2:2, na penalty 4:5

Se štěstím postoupili do pohárového čtvrtfinále fotbalisté Náchoda, kteří začali na půdě Kostelce nad Orlicí šancí. Už ve 2. minutě centr Pípka posunul Hlava na Rojšla, jehož hlavičkové zakončení skončilo těsně vedle. O chvíli později se dostal za náchodskou obranu Hašek, na jeho přihrávku naštěstí pro Náchod domácí Klapal nedosáhl. V 11. minutě se už skóre měnilo. Malý vysunul kolmicí Bricha, jenž byl v pokutovém území sražen a Náchod kopal penaltu. K ní se postavil Hlava a nezaváhal – 0:1. O deset minut později to zkoušel Hlava ze třiceti metrů a jeho dalekonosnou ránu domácí gólman stěží likviduje. Vzápětí se na druhé straně vyznamenal i hostující Hladík, a to proti hlavičce kanonýra Haška. Po půl hodině hry domácí srovnali. Standardní situaci z rohu velkého vápna zakroutil Řehák na zadní tyč tak dobře, že na ní Hladík nedosáhl – 1:1. Deset minut před přestávkou se ale Hladík v náchodské brance zase vyznamenal, to když zlikvidoval výbornou hlavičku domácího Šrámka. Krátce před přestávkou ještě hostující Nejman protáhl domácího brankáře dobře mířenou ranou.

Hned po změně stran opět vystrčili růžky domácí, Hladík ve spolupráci s Nejmanem však šanci Haška zneutralizovali. V 65. minutě si Hlava narazil s Malým, prvně jmenovaný našel Bricha, jehož volej domácí brankář vyrazil jen k Moravcovi, který už míč uklidil do sítě – 1:2. Pojistku mohl přidat v 73. minutě Malý, jeho střelu z úhlu ale domácí brankář chytil. Čtvrt hodiny před koncem se hosté radovali potřetí, gólovou hlavičku Hable ale sudí pro ofsajd neuznali. Pět minut před koncem se ve skrumáži před náchodskou brankou odrazil míč od Hable a bylo srovnáno – 2:2. V samém závěru ještě domácí odvraceli míč z brankové čáry, o vítězi tak musely rozhodnout pokutové kopy.

V nich byli všichni hostující střelci úspěšní (Simon, Malý, Nejman, Moravec i Rojšl), na domácí straně selhal ve čtvrté sérii M. Cvejn, což rozhodlo o postupu Náchoda.

Sestava Náchoda: Hladík – Moravec, Nejman, Hable, Král – Pípek (79. Bareš), T. Vejprava (71. Schärfer), Brich, Hlava (87. Simon) – Malý, Rojšl.

Velké Poříčí – Červený Kostelec 1:4

Derby začalo podle papírových předpokladů. Běžela druhá minuta, když hostující Bárta vysunul podél pravé postranní čáry Kováčika, jehož centr uklidil do domácí sítě Hundák – 0:1. O pět minut později se dostal do zakončení hostující Martínek, tentokrát byl ale vítězem souboje domácí gólman Vacho. Ve 26. minutě dostali hostující fotbalisté možnost standardní situace, z níž Havlíček našel na malém vápně nepokrytého Petra, jenž upravil na 0:2. Ještě v téže minutě však Červenokostelečtí přišli na půlce o míč, Hubka vysunul doleva Pařízka, jehož centr usměrnil do hostující sítě Dobýval – 1:2. V těchto pasážích ovládl střed hřiště domácí tým a do konce poločasu byl lepším celkem. Svou územní převahu mohli domácí přetavit ve vyrovnávací gól těsně před přestávkou, jenže Chmelíkova bomba mířila nad kosteleckou branku.

Krátce po změně stran se dostal do výborné šance domácí Dobýval, jenže správný okamžik k zakončení prováhal, chvíli před ním se tlačil do zakončení i Son, ale ani on nakonec Kobose v kostelecké brance neprověřil. Po hodině hry to byl opět domácí Son, jehož rychlé a šikovné nohy dělaly kostelecké obraně nemalé problémy. Tentokrát se dostal k nakopnutému míči, kterým přehazoval Kobose, jenže přehodil i jeho branku. Vzápětí na druhé straně domácí podržel Vacho, který vychytal Hundáka. A Vacho se vyznamenal i proti průniku Martínka. Zlom v utkání přišel v 65. minutě, kdy šel z úhlu na kosteleckého brankáře Dobýval, místo zakončení však hledal jednoho z dvojice nabíhajících spoluhráčů. Jeho přihrávka však adresáta nenašla, naopak se hra přelila na druhou stranu a Martínek upravil na 1:3. Tentýž hráč pak těsně před koncem posunul obhájce pohárového vítězství do čtvrtfinále gólem na 1:4.

Sestavy – Velké Poříčí: Vacho – Lokvenc, Fišer, Flaška, Novák (46. Son) – Hurdálek (59. Zelený), Hubka, Kuneš, Chmelík – Dobýval (72. Gois), Pařízek. Červený Kostelec: Kobos – Bárta, Havlíček, Fireš – Kováčik, Hundák, Barták, Petrů, Veseleňák (46. Runkas) – Martínek, Petr.

Vysoká nad Labem – Jaroměř 2:2, na penalty 5:4

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. Až ve 12. minutě měl velikou šanci na skórování hostující Jirásek, ale nedokázal míč v dobré pozici zpracovat. Ve 22. minutě přišla hrubka hostujícího brankáře Ondráčka, který dělal kličku domácímu Pražákovi, ten mu ale míč vzal a domácí lehce skórovali – 1:0. Jaroměř se po tomto gólu probudila a byla lepším týmem. Ve 24. minutě střílel Škoda z hranice vápna, ale domácí brankář Pavliš byl na místě. Ve 26. minutě střílel z otočky opět Škoda, ale zase jen do domácího brankáře. Ve 42. minutě prošel domácí obranou lehce Horák a srovnal na 1:1. O chvíli později mohla Jaroměř otočit skóre, ale jednoduchou přihrávku Petráčka nedokázal sám před domácím brankářem zpracovat Horák.

Druhý poločas již nenabídl tolik šancí. Jaroměř se snažila kombinovat, ale byla hodně nepřesná. V 62. minutě střílel z otočky Škoda, ale vedle. O pět minut později udeřili domácí, když po jednom z rohů hlavičkoval nikým nekrytý Prorok – 2:1. V 73. minutě střílel po nahrávce pod sebe jen těsně vedle hostující branky Bělka. V 76. minutě předvedli pěknou akci hosté. Knap si seběhl z levé strany až do středu hřiště, narazil si se Škodou a elegantně přehodil domácího brankáře – 2:2. Od této branky se Jaroměř tlačila stále více před domácí branku, ale brzdila ji řada nepřesností. V následné penaltové loterii měli více štěstí domácí.

Sestava Jaroměře: Ondráček (66. Rejchrt) – Müller, Michálek (46. Heidler), Holub, Knap – Petráček (66. Balcirák), Valášek (72. Mi. Exnar), Horák, Škoda, Vondrouš (46. Bano) – Jirásek.