Na vítězství ve druhém kole stačilo získat velmi průměrných 11 bodů, více totiž nikdo z tipujících nezískal. Na metu jedenácti bodů nakonec dosáhli hned tři tipujících, mezi kterými se tak muselo rozhodnout o vítězi kola.

Viktor Černý z Nového Města nad Metují, Lucie Kettnerová z Meziměstí i šonovští Štamgasti tipovali hodně podobně, o prvenství mezi nimi se tak muselo rozhodovat díky Supertrefě (počet branek ve všech utkáních). Protože druhé kolo bylo na branky hodně úrodné (42), z vítězství se radoval ten nejoptimističtější hráč, kterým v tomto případě byla Lucie Kettnerová z Meziměstí. Ta tipovala 34, její soupeři pak 32 respektive 26 branek.

Vítězku druhého kola i vítěze prvního kola (Miloš Hilšer) žádáme, aby si v naší redakci vyzvedli své zasloužené odměny. Stokorunová poukázka od Fortuny má totiž omezenou dobu platnosti a byla by rozhodně škoda, aby propadla. K této poukázce obdrží vítězové kol také originální tričko.

Zapojte se do hry o skvělé ceny

Přestože úvodní kolo už noví tipující nestihnou, nic jim nebrání zapojit se do naší soutěže od dalších kol.

Stále ještě totiž existuje možnost dosáhnout na jednu z hlavních cen. Nejlepší hráč celkového pořadí se může těšit na LCD televizor. Další nejúspěšnější soutěžící získají fotoaparát, set top box a poukázku v hodnotě 1000 Kč od sponzora naší soutěže, sázkové kanceláře Fortuna.

Kdo se tedy ještě chce do soutěže přihlásit, musí pouze vystřihnout kupon, který vychází od pondělí do pátku v našem Deníku a odevzdat ho na některém ze sběrných míst (jsou uvedena pod tímto článkem). Pokud hráč tipuje poprvé, napíše do kolonky pro identifikační číslo velké písmeno N a vyplní jen své číselné heslo a ostatní údaje (jméno, příjmení, adresu, telefon, popř. emailovou adresu). Heslo si hráč určí sám při vstupu do hry jako kombinaci libovolných čtyř číslic od 0 do 9, například 0123. Startovní číslo hráči přiděluje při vstupu do soutěže redakce.

Každou středu otiskneme pořadí všech soutěžících. V tomto seznamu zjistí nový hráč své startovní číslo, které v dalším průběhu hry již sám vpisuje do kuponu nebo při hlasování na internetu.

Kupon obsahuje deset zápasů, které se hrají o následujícím víkendu. Tipující u každého z nich napíše 0, 1 nebo 2, podle toho, jak odhaduje výsledek utkání (1= vítězství domácích, 0= remíza, 2= vítězství hostů). Dvojtipy jsou nepřípustné. Každý nevyplněný tip na zápas znamená dva minusové body.
Dále hráč vyplní Supertrefu, která rozhoduje při určování vítěze kola. Zde soutěžící uvede celkový počet branek, který podle jeho mínění padne v uvedených zápasech.

Uzávěrka pro vhození kuponů do sběrných schránek je 8 hodin, výjimkou je sběrné místo u redakce Náchodského deníku, kde je stejně jako při tipování na internetu uzávěrka v pátek v 16 hodin. U kuponů zaslaných poštou je rozhodující razítko odeslání. (re)

Fotbalové tipovací soutěže se účastní 176 hráčů

Fortuna liga Náchodského deníku se ve druhém kole rozrostla o několik nových hráčů.

Zatímco v prvním kole se naší tipovací soutěže účastnilo 162 hráčů, ve druhém kole už to bylo 176. Z tohoto celkového počtu je 135 mužů a 41 žen, vyjádřeno procenty 76,7%:23,3%.

Zatímco počet hráčů se oproti první kolu rozrostl, nezměnilo se pořadí měst, odkud jednotliví hráči pocházejí. V čele se stále drží s dostatečným náskokem Náchod, kde s námi Fortuna ligu hraje 36 tipujících. Oproti prvnímu kolu se nezměnilo ani umístění na druhé příčce. Tu stále drží Velké Poříčí se šestnácti hráči. O třetí a čtvrté místo se dělí Hronov s Novým Městem nad Metují. V obou městech se Fortuna lize věnuje dvanáct hráčů.

O jednoho tipujícího méně pak evidujeme v Červeném Kostelci, deset účastníků máme v Polici nad Metují. O sedmé a osmé místo se dělí Česká Skalice a Meziměstí, kde s námi tipuje shodně osm hráčů. Na dalších místech jsou: Olešnice a Broumov se šesti účastníky, pět hráčů pak máme v Jaroměři, v Provodově, v Machově a ve Zlíčku.

Zajímavý pohled je také na způsob hlasování, který hráči využívají. Ve druhém kole s námi z celkového počtu 176 hráčů soutěžilo 170 lidí. Hned 122 z nich využilo pro své hlasování originální kupon, který si vystřihli z Náchodského deníku. Zbytek, tedy 48 tipujících, využilo ke svému hlasování internetovou adresu www.denik.cz/tipliga.

Pokud jste se rozhodli některou ze statistik poupravit, není nic jednoduššího, než se naší tipovací soutěže zúčastnit. Návod najdete rovněž na této stránce, k nahlédnutí je také na internetových adresách: www.denik.cz nebo také www.fortunaliga.cz. (mr)