KRAJSKÝ PŘEBOR

Náchod B – Týniště 1:6 (1:2). Hodně omlazený domácí tým, který byl z poloviny postaven z mladších dorostenců, čelil statečně Týništi v prvním poločase. Ten skončil také 2:1 ve prospěch hostí, ve druhé půli už se hrálo ale zcela jasně podle hostujících not.

Kunčice – Česká Skalice 5:3 (1:0). Netradičně v pátečním podvečeru uzavřeli letošní ročník krajského přeboru fotbalisté od východočeského moře. Ti v hodně divokém utkání prohráli v Kunčicích, byť v poločase vedli domácí zásluhou branky ze 30. min. jen 1:0. Po změně stran se ale projevily ofenzivní choutky obou týmů, domácí tři minuty po pauze zvyšovali na 2:0 a v 55. min. dokonce na 3:0. Když Kunčice přidaly po hodině hry čtvrtý gól, vypadalo to na debakl. O dvě minuty později ale hostující Horák snížil na 4:1 a když Kořínek v rozmezí 70. a 80. min. dvěma góly snížil na 3:4, vypadalo to na drama. To odmítl domácí Doležal, který svou třetí brankou v 83. min. uzavřel na konečných 5:3.

Broumov – Nový Bydžov B 3:0 (2:0). Domácí byli v utkání, ve kterém ani jednomu z týmů už o nic nešlo, lepší. Svou převahu domácí prvně zúročili už v 17. min., kdy do pokutového území centroval Šolc a Schubert hlavou otevřel skóre utkání. Pět minut před přestávkou po trestném kopu Haraseviče se odrazil od obrany Nového Bydžova míč na nohy Pannyho a ten bombou z dálky zvýšil na 2:0. Šest minut po změně stran zahrával Broumov trestný kop ze šedesáti metrů, Harasevič nakopl míč, který k překvapení všech skončil až za zády gólmana – 3:0. Po hodině hry dostali domácí míč do branky počtvrté, ale rozhodčí pro ofsajd gól neuznali. Tři minuty před koncem se vytáhl proti jediné vážnější situaci hostí domácí brankář Martin.

Nový HK – Police n. Met. 2:4 (2:3). Vítězně se s letošním ročníkem krajského přeboru loučí také Police nad Metují. Ta vedla na půdě Nového HK od 20. min. 1:0, když se z pokutového kopu nemýlil Valtera. Domácí odpověď ale přišla o čtyři minuty později, jenže Valtera svou druhou trefou v utkání vrátil hostům znovu vedení po půl hodině. Ofenzivní představení pokračovalo i v dalších minutách a ve 36. min. se začínalo znovu, když domácí vyrovnali na 2:2. Do kabin se ale šlo přece jen veseli hostům, kteří zásluhou Valterovy třetí trefy v utkání a druhé z pokutového kopu šli znovu do vedení – 3:2. Ve druhém poločase už se střelcům na obou stranách tolik nedařilo, trefil se už pouze hostující Hauk, který v 72. min. pečetil na konečných 2:4.

I. A TŘÍDA

Trutnov B – Červený Kostelec 1:4 (2:0). Už ve 20. min. se prezentoval nádherným gólem z hranice vápna hostující Vít. Jeho trefu snad ale ještě předčila o deset minut později rána spoluhráče Kuldy, který z pětadvaceti metrů ranou od břevna zajistil hostům dvoubrankový poločasový náskok. Ve druhé půli se do střelecké listiny zapsal svou druhou trefou Vít, soupeř pak snížil na 3:1, ale poslední slovo měli Kostelečtí, kteří uzavřeli na konečných 1:4.

Sestava Č. Kostelce: Macek (60. Nyklíček) – Bárta (25. Šolc), Havlíček, Liška, J. Škoda – Kovačík (65. Hypius), Kulda, Šimon (85. Štěpánský), Hála – Vít, Kocián.

Jaroměř – Dobruška 4:2 (0:2). První šanci v zápase měli hosté. Ve vápně se dostal ke střele Jirásek, ale trefil tyč. Ve 29. min. po rychlém útoku hostů stačil Křovák zblokovat Altovu střelu. Následující roh brankář Kejzlar vyrazil, míč se dostal k Jiráskovi a ten ho poslal do branky. Ve 31. min. fauloval ve vápně Křovák, Hájkova penalta ale skončila těsně vedle branky. Ve 40. min. se po rychlém útoku dostal sám před Kejzlara Jirásek a s přehledem skóroval.

V 53. min. zpracoval míč Kašajík, prošel do vápna a vypálil. Jeho ránu stačil obránce tečovat na břevno. Škoda po závaru dotlačil míč do sítě, ale rozhodčí viděli ofsajd. V 59. min. pronikl do vápna hostů Rejchrt a střelou od tyče snížil. V 63. min. přihrál Kašajík Křovákovi a jeho přesná střela po zemi znamenala vyrovnání. O chvíli později pronikl Kašajík zleva do vápna hostů, přihrál na malé vápno a Beneš nezaváhal. V 76. min. unikl po pravém křídle Rejchrt, šel na branku a podél brankáře uzavřel na 4:2.

Sestava Jaroměře: Kejzlar – Svoboda, Hořínek, Křovák, Hrobský – Kučera, Kašajík, Tokar Ivan (82. Tokár Pavel), Škoda (59. Matějček Petr) – Valeš (46. Rejchrt), Beneš.

I. B TŘÍDA

Nové Město nad Metují – Slavia Hradec Králové 0:3 (0:2). Poslední utkání sezony mezi domácím MFK a Slavii HK mělo od počátku jasného favorita. Hosté hrající zcela v pohodě si kombinační hrou vytvořili výraznou převahu. Jejich pohledné akce však z počátku končili nepřesnou koncovkou. Až v 18. min. využili zaváhání domácí obrany a D. Veselý vstřelil úvodní gól utkání. Po vstřelené brance hosté ubrali plyn a hra se opticky vyrovnala. Domácí se však do nebezpečnější akce nedostali. Snad jen šance P. Krejčího ve 27. min. mohla přinést vyrovnání, ale jeho slabá střela skončila nad. Hosté však nadále kontrolovali hru a ve 34. min. po skvělé přihrávce za obranu dal D. Chobotský druhý gól.

Do druhého poločasu oba celky vystřídaly dva hráče a hra se přece jen přesunula více na polovinu Slavie. Ale byla to jen kosmetická záležitost. Domácí si po průniku P. Srubjana vytvořili dvě dobré příležitosti, ale ty skončily nepřesnou finální přihrávkou. V posledních dvaceti minutách hosté opět trochu přidali a jejich kombinační akce téměř vždy zaváněly brankou. V 78. min. po levé straně unikl M. Jaroš a jeho centr proměnil hlavou ve třetí gól Slavie J. Mukařovský. V 85. min. ještě mohl potrestat chybu v obraně hostí P. Zákravský, ale jeho ukvapená střela brankáře Ziku ohrozit nemohla. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou hostů.

Sestava N. Města: Maur – Morávek, R. Novák, P. Zákravský, Joneš (46. J. Vítek) – Lichter (64. Kárník), Lelek, T. Zákravský, Srubjan – Krejčí (65. Exner), Voráček (Maixner).

Vamberk – Babí 4:0 (1:0). Babí se s I. B třídou rozloučilo porážkou. V první půli ještě drželi hosté s domácími krok, ti šli i přesto do poločasové pauzy s jednogólovým náskokem. Utkání se definitivně zlomilo ve druhé půli, když Vamberk během pěti minut dal tři góly.

Sestava Babí: Bálek – Svoboda, Stříbrný, Hanzl, Ducháč – Fidler, David, Fetter, Novotný – Branda, Braha (80. Šolc). (mr, mich)