„Se zimní přípravou jsme začali před týdnem a když bych počítal sobotní utkání, byla to šestá tréninková fáze,“ říká trenér náchodských fotbalistů Karel Havlíček. „Nechci zde nijak shazovat polský celek, ale pokud bychom měli klasický trénink, klukům by to dalo více,“ vrátil se k sobotnímu vysokému vítězství svých svěřenců nad Klodzkem Havlíček. Podle jeho slov by trénink byl o daleko větším důrazu i kvalitě. „Hráči v tomto utkání zbytečně vymýšleli a chvílemi se v naší hře objevovaly věci, které by nás v divizním zápase mohly mrzet,“ dodal náchodský trenér. Ten lituje toho, že se v turnaji neobjevuje více kvalitnějších mužstev z vyšších soutěží, kteří by jeho svěřence více prověřily.

„Naštěstí nás kromě zápasu na tomto turnaji čeká ještě pár utkání s kvalitnějšími soupeři. Tím prvním bude hned tuto středu od 18 hodin divizní Ústí nad Orlicí, 13. února nás pak čeká nejkvalitnější zápas zimní přípravy s hradeckým áčkem. Kromě toho ještě odehrajeme utkání s pardubickou Teslou,“ vyjmenovává Havlíček duely, které budou pro něj tím hlavním měřítkem výkonnosti před startem jarní části divizní soutěže.

Kdo z příznivců náchodské kopané zavítal v sobotním dopoledni do Bělovsi, musel se nad složením Havlíčkova výběru divit. „Řekl bych, že kádr je na cestě,“ uvedl s úsměvem trenér. Už v plné vážnosti pak svá slova vysvětlil. „Za poslední roky zde byl trend, kdy kádr tvořilo hodně hostujících hráčů, což bychom do budoucna chtěli změnit. Nejde to bohužel hned, musíme postupně, což je ale běh na dlouhou trať,“ má jasno Havlíček.

Po posledním podzimním kole náchodský kádr opustili stoper Lesák, jenž odešel do Převýšova, štěstí v nižší švýcarské soutěži zkouší Kotal, získat místo v sestavě kyperského týmu zase chce Nejman. Gólman Pišta se vrátil do Hradce Králové a levonohý obránce Gross odešel do Hlavice. Zůstat by naopak měl polický Marek Jandík, Náchodští stojí také o prodloužení hostování Zinkeho. „Dobře se v přípravě zatím jeví českoskalický Sedláček, zkoušíme také kosteleckého Davida Škodu a Fidlera z Babí,“ vyjmenovává možné posily náchodský lodivod. V jednání je také hostování Ondřeje Víta, který v současné době působí z Liberce ve Dvoře Králové. Štěstí v Náchodě zkouší českoskalický brankář Kasabov, zůstat by zde pro jarní část měla i trojice Srkal, Jirman a Belák.