KRAJSKÝ PŘEBOR

Doudleby nad Orlicí – Police nad Metují 1:2 (1:0). Hosté začali aktivně, jenže pak přišla ze strany domácích série autů, po jednom z nich i centr do vápna, kde Poličtí nepokryli jediného hráče Doudleb, jenž poslal domácí do vedení 1:0. Po vedoucí brance se Doudlebští zatáhli a svého soupeře bránili už od poloviny hřiště. I přesto se v první půli ještě mohlo brankově urodit, na jedné i druhé straně totiž obrany vykopávaly míče s prázdné brány.
Zaslouženého vyrovnání se poličtí fotbalisté dočkali až v 70. min., kdy se po standardní situaci trefil nechytatelně Klapkovský. Domácí rázem ožili a chtěli strhnout vítězství na svou stranu, jenže v poslední minutě hostující Hauk obešel dva obránce i brankáře a rozhodl – 1:2.
Sestava Police n. Met.: Kučera – Kollert, Šnábl, Kudláček, Kincl – Seidlman (75. Hejnyš), Čermák, Hauschke, Hauk – Klapkovský (80. Hečko) , Valtera (60. Tauc, 88. Pataki).

I. A TŘÍDA

Červený Kostelec – Sobotka 1:0 (1:0). Před netradičně nízkou návštěvou tahali domácí fotbalisté od začátku za delší konec provazu, soupeře k ničemu nepouštěli, jenže sami se rovněž nedokázali dlouho prosadit. To se jim povedlo až v posledních vteřinách první půle, kdy se po rohovém kopu prosadil Liška.

Po změně stan se obraz hry příliš nezměnil, domácí byli aktivnějším týmem, který diktoval tempo hry. Jenže zhruba dvacet minut před koncem se nechal vyloučit Hlava a Kostelec opět dohrával o deseti. Na hru domácích to však vůbec nemělo vliv a paradoxně mohli v oslabení rozhodnout. Nestalo se tak, ale přesto si jednogólové vedení už udrželi.

Sestava Č. Kostelce: Baláž – Bárta, Liška, Havlíček, Hlava – Kovačík, J. Škoda, Vlček (30. Hypius), Martínek, Hála – Janko.

I. B TŘÍDA

Deštné v Orlických horách – Provodov 7:0 (3:0). Hodně nešťastně začali Provodovští v Deštném, když už ve 3. min. prohrávali 0:1. Na konci 10. min. už to bylo o dvě branky a až za tohoto stavu se hra vyrovnala. Těsně před koncem poločasu však hosté inkasovali potřetí.

Definitivní zlom v utkání přišel hned na začátku druhého poločasu, když hosté neubránili dva rohové kopy a Deštné přidalo ve 46. a vzápětí i ve 47. min. čtvrtý a pátý gól. Provodovskou zkázu zakončili domácí dalšími dvěma góly v 60. a v 65. minutě, kdy uzavřeli na konečných 7:0. Bez šancí v utkání však nebyli ani Provodovští, Bensch nastřelil v první půli tyč, tentýž hráč pak zahodil i další dvě slibné příležitosti.

Sestava Provodova: Voborník – Malý (65. Bek), Čtvrtečka, Ptáček, Šrajbr – Zelený, Pařízek, Fric (60. Lanta), Tylš – Novák, Bensch.

Nové Město nad Metují – Probluz 1:2 (1:0). Do tohoto utkání nastupovalo domácí mužstvo zdecimované zraněními a nemocemi s velkými obavami o výsledek. Prvních deset minut utkání se hrálo většinou ve středu hřiště bez střeleckých příležitostí. V 11. min. však domácí podnikli rychlý útok, Joneš vysunul Lelka a jeho přesný centr uklidil Voráček do sítě AFK Probuz a zdálo se, že obavy o výsledek jsou zbytečné. Domácí povzbuzeni rychlým gólem převzali iniciativu, ale ta po pěti minutách upadla a hru ovládli hosté. Po půl hodině hry nátlaková hra hostům přinesla pokutový kop, ale Karlík ho neproměnil. Nezáživná hra plynula až do 41. min., kdy se za zády obránců ocitl Voráček, ale své sólo neproměnil.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. Hned ve 47. min. se ve vápně uvolnil Brixí, jeho střela však skončila v boční síti. V 62. min. střelu hostů stačil Maur konečky prstů vytlačit na roh. Následná série rohových kopu však žádnou změnu skóre nepřinesla. Vzrušení přinesla až 65. min., kdy střela Joneše ze 30 metrů orazítkoval břevno hostů. Utkání se pomalu chýlilo ke konci a velice špatná hra domácích dávala hostům šanci na vyrovnání. Ta přišla v 75. min., když úplně volný Dresler hlavou pohodlně vyrovnal na 1:1. Domácí tato branka přece jen trochu probrala ze spánku a v 80. min. mohl T. Zákravský vrátit domácím vedení, ale svou šanci neproměnil. Hosté v závěru příkladně bojovali a v 88. min. po dlouhém autovém vhazování dali druhý gól.

Vítězství hostů bylo především za výkon ve druhém poločase, kdy byli lepším týmem, zasloužené.

Sestava N. Města: Maur – Lastovka, Morávek, P. Zákravský, Joneš – Exner (61. Vávra), T. Zákravský, Lelek, Srubjan – Voráček, Bauerfeind (61. J. Vítek). (mr, zm)