Druhý nejúspěšnější soutěžící získá dres české fotbalové reprezentace s podpisem jednoho z hráčů národního týmu a poukázku v hodnotě 1000 Kč od sponzora naší soutěže – sázkové kanceláře Fortuna. Třetí v pořadí obdrží mobilní telefon pro 2 SIM mivvy dual music.

Odměněni budou tradičně i vítězové jednotlivých kol, pro které je připraveno pamětní tričko a sázková poukázka Fortuny v hodnotě 100 Kč.

Fortuna liga začíná úvodním kolem o víkendu 27. a 28. března. Kupon se zápasy pro první dějství se objeví na stránkách Deníku v pondělí 22. března. Celkového vítěze budeme znát po třináctém kole, jež je na programu o víkendu 19. a 20. června. Kompletní konečné pořadí s výherci bude zveřejněno ve středu 23. června.

Jak tipovat? 1. Pomocí hlasovacího kuponu, který najdete na stránkách Deníku a doručíte na adresu: Plhovská 695, Náchod, nebo sběrných schránek Fortuna ligy Deníku. Obálku se soutěžním kuponem zřetelně označte slovy „Fortuna liga“;

2. Na internetu na www.denik.cz nebo na www.fortunaliga.cz (vyhledejte váš Deník a tipujte)

První hlasování pouze na kuponu! Pokud hráč tipuje poprvé, napíše do kolonky pro identifikační číslo velké písmeno N a vyplní své číselné heslo a veškeré další údaje (jméno, příjmení, adresu, telefon, e-mailovou adresu a dvě otázky: Jsem předplatitelem Deníku? a Chci se stát předplatitelem Deníku?). Heslo si hráč určí sám při vstupu do hry jako kombinaci libovolných čtyř číslic od 0 do 9, například 0123. Startovní číslo hráči přiděluje při vstupu do soutěže redakce.

Každou středu otiskneme pořadí všech soutěžících. V tomto seznamu zjistí nový hráč své startovní číslo, které v dalším průběhu hry již sám vpisuje do kuponu nebo je uvádí při hlasování na internetu. Každý hráč může tipovat v jednom kole pouze jednou a pod jedním startovním číslem.
Bodování? Kupon obsahuje deset zápasů, které se hrají o následujícím víkendu. Tipující u každého z nich napíše 0, 1 nebo 2, podle toho, jak odhaduje výsledek utkání v základní hrací době (1= vítězství domácích, 0= remíza, 2= vítězství hostů). Dvojtipy jsou nepřípustné. Každý nevyplněný tip na zápas znamená dva minusové body.

Dále hráč vyplní Supertrefu, která rozhoduje při určování vítěze kola a pořadí při rovnosti bodů. Zde soutěžící uvede celkový počet branek, který podle jeho mínění padne ve všech deseti zápasech.

Za každý správný tip soutěžící získává 2 body, za chybný naopak jeden bod ztrácí, tzn., že maximum je 20 bodů, minimum -10 bodů. Vítězem daného kola se stává hráč s nejvyšším počtem získaných bodů. Úplná pravidla jsou také na www.fortunaliga.cz.

Uzávěrka kola – pátek 8.00: Uzávěrka pro vhození kuponů do sběrných schránek je 8 hodin, výjimkou je schránka u redakce Náchodského deníku, kde můžete kupon odevzdat do páteční čtvrté hodiny odpolední. Stejná hodina platí také při tipování na internetu, i zde je uzávěrka každý pátek v 16 hodin. U kuponů zaslaných poštou je rozhodující razítko odeslání. (re)