Zabkowice – Náchod A 2:4 (2:1). „Představoval jsem si to jako generálku, jenže jsme nastoupili hodně nekompletní. Brezina se sbalil a odjel na Slovensko, pro nemoc pak nemohli nastoupit Dan Zinke a Šorfa,“ posteskl si na úvod náchodský trenér Josef Košátko. Přesto jeho svěřenci začali velmi dobře a úvodní čtvrthodinu pracovali přesně podle trenérových představ. „Poté jsme se zhoršili, nechali jsme se úplně zbytečně rozptýlit rozhodováním sudího a soupeř otočil na 2:1 ve svůj prospěch,“ shrnul dění v první půli náchodský trenér.

Ve druhém poločase už Náchodští svého soupeře přehrávali a nakonec zvítězili 4:2. „Ve druhé půli jsme přidali na pohybu a i díky kondici jsme soupeře přehrávali. Měli jsme i další šance, navíc jsme nedali penaltu. Druhý poločas byl solidní, k prvnímu mám výhrady,“ shrnul sobotní generálku divizního Náchoda trenér Košátko.

Náchod B – Kudowa Zdrój 4:4 (3:2). Utkání hrané na 3x30 minut ukázalo, kde ještě náchodskou rezervu tlačí před startem mistrovských soutěží bota. Je to jednoznačně defenziva, která v tomto utkání zcela vyhořela. Skóre utkání otevřel v 10. min. Petr, který potrestal faul na Malého v pokutovém území – 1:0. Jenže o čtyři minuty později přihrávkou za obranu a přesným zakončením hosté srovnali. Ve 23. min. přišla velmi kuriózní branka. Polský pravý obránce poslal malou domů, jenže brankáři míč proskotačil pod nohou a domácí se snadno dostali do vedení 2:1. Z něj se ale Náchodští dlouho neradovali, prakticky vzápětí přišla další hrubice domácí defenzivy a bylo to 2:2. Po prvním krátkém odpočinku, ve 32. min., natáhl ke střele Tolda a gólmanem vyražený míč dopravil do sítě Belák – 3:2. Na další branku se pak čekalo až do závěrečné „třetiny“. V 63. min. Poláci potřetí v utkání vyrovnali. O krásný moment se o deset minut později postaral domácí Belák, který táhlou střelou z pětadvaceti metrů vyhnal všechny pavouky z šibenice polského gólmana – 4:3. Vítězství domácím ale přáno nebylo, pár minut před koncem zahrávala Kudowa roh, gólman Swaczyna míč podběhl, obránce ho odvrátil jen na velké vápno, odkud číhající polský hráč vrátil míč do sítě a srovnal na konečných 4:4.

Trutnov B – Police nad Metují 0:4 (0:1). Parádní brankovou nadílkou se blýskla letní polická posila Aleš Hašek, která čtyřmi góly sama rozhodla o jasné výhře Police na půdě Trutnova.

„Doufám, že mu ta střelecká muška vydrží i v mistrovských utkáních,“ nechal se po utkání slyšet polický trenér Václav Vít. Jeho svěřenci odehráli velmi dobrý první poločas, ve kterém soupeře prakticky k ničemu nepustili, sami si naopak vytvořili množství brankových šancí, z nich se ale trefili jen jednou.

Ve druhé půli Poličtí trochu polevili, paradoxně se jim ale začalo dařit v koncovce. Hašek přidal další tři góly a Police nad Metují si vítězstvím 4:0 zvedla před zahájením mistrovských klání sebevědomí.