Budova přilepená na zdejší hokejovou arénu hostí třídenní fotbalové boje a kdo do Jaroměře vyrazí, má se určitě na co těšit. Letos totiž pořadatelé rozeslali třicet účastnických karet, a tak se turnaj rozloží hned do tří dnů!

Prvním byl pátek. Večerní skupina totiž Jelichov Cup 2011 rozjela a naváže na ni dnešní program, během něhož je v plánu zbylá pětice základních skupin. Ve všech bude bojovat pět kolektivů o pouhá dvě postupová místa. V neděli se pak nejlepší dvanáctka sejde k finálovým bojů a také v tento den se dá očekávat, že se hlediště haly „ASVAJ“ zaplní do posledního místečka. Příchozí fandové se mohou těšit na bohaté občerstvení.

Jelichov Cup se stal za dobu svého působení jedním z největších a nejkvalitnějších svého druhu v celém Královéhradeckém kraji. Účastní se ho pravidelně pětadvacet, letos dokonce třicet týmů. V těch se často představují fotbalisté s prvoligovými zkušenostmi, ale také borci, kteří v Hradci Králové, Náchodě, ve Dvoře Králové či Novém Bydžově hrají divizi. Mezi vzácná jména, jež si Jelichov Cup v předchozích letech vyzkoušela, patří mimo jiné Jan Hable, Luděk Frydrych, Daniel Kaplan, Pavel Černý, Jiří Poděbradský, Radek Gorol, Oleg Duchnič, Jiří Janoušek, Martin Kilevník a další a další.

A kdo za tím vším stojí? Jelichov Cup pořádá sdružení Fainsport, které tvoří místní duo sportovních nadšenců Roman Bedlek&Jiří Lebedinský. V jejich režii se vedle uznávaného turnaje každoročně koná i halová fotbalová liga firem. Cílem byla původně úzká spolupráce s městem Jaroměř, což se podařilo a po dohodě se starostou Jiřím Klepsou vznikl projekt s názvem Jaroměřská FAIN LIGA. Její pokračování se uskuteční na začátku roku 2012 a již 5. ledna proběhne tradiční slavnostní losování.

Vraťme se ale k Jelichov Cupu. Jeho osmý ročník byl předběžně rozlosován a znám je tak program základních skupin.

SOBOTA - skupina B (7.30): FC Antiga Sempre, Lambáda Hradec Králové, V+J Rodos (Dvůr Králové), PP Pohony, Active Plejbojs.

Skupina C (10.15): Sport Word Kousci (Dvůr Králové), Knížepáni, Výšinka team Turnov, AZ Vrátno Police, Legie Jaroměř.

Skupina D (13.00): FC Jelichov (Jaroměř), Slavoj Houslice, FC Ohio, AC Roma Trutnov, TJ Dolany.

Skupina E (15.45): Babylon Jaroměř, FC Sportisimo, Milhaus Boys, Svijanští Rytíři (Dvůr Králové), Druhé pásmo.

Skupina F (18.30): Drunk team, Sebranka, Unigarden team, J7, Do počtu.

NEDĚLE - zápasy o konečné umístění (od 7.30 hodin). (to)