So, 17.00: FK OEZ Letohrad (12. místo, 33 bodů) – FK Náchod (13. místo, 30 bodů)

Po nečekaně hladké porážce ve Dvoře Králové (1:4) se divizní fotbalisté Náchoda musí pokusit získat nesmírně důležité tři body v Letohradu. „Moc příležitostí k získání potřebného počtu bodů už mít nebudeme, takže naším cílem ani nic jiného, než bodovat, být nemůže," ví moc dobře náchodský trenér Jan Míl.

Problém je však v tom, že ani domácí fotbalisté nejsou v situaci, kdy by si rozdávání bodů mohli dovolit. Také Letohrad totiž v minulém kole prohrál, když v Kutné Hoře podlehl domácím těsně 0:1. „Rozhodne vůle a bojovnost," je přesvědčen před sobotním měřením sil obou o záchranu bojujících týmů náchodský trenér.

Ten je ale už nyní rozhodnutý, že oproti zápasu se Dvorem Králové vyběhne na letohradský pažit jinak poskládaný tým. „V naší sestavě dojde zcela jistě ke změnám, protože jsme právě už zmiňované atributy, jakými jsou vůle a bojovnost, u některých hráčů v minulém kole postrádali," dodává náchodský kormidelník Jan Míl.

Dobrou zprávou pro něj je aspoň ta skutečnost, že nikoho z hráčů netrápí žádné zranění či viróza, takže by trenér měl mít k dispozici nejsilnější možné složení. „Věřím, že sestava, která dostane v sobotu důvěru, udělá maximum pro úspěšný výsledek," přeje si náchodský trenér. Zda budou jeho přání vyslyšena, budeme vědět už zítra večer. (mr)