KRAJSKÝ PŘEBOR

Libčany – Červený Kostelec 0:0. Červený Kostelec už ve svém prvním jarním utkání ukázal, že o záchranu rozhodně hrát nechce, trápí ho ale i nadále podzimní bolest, a to střílení branek.
Po celé utkání byli svěřenci trenéra Roberta Hanuše lepším celkem, ve druhém poločase si pak vypracovali několik vyložených brankových příležitostí a dvakrát dokonce nedokázali dopravit míč do prázdné branky. Libčany se během zápasu dostaly prakticky jen do dvou nebo tří závarů, které však zkušená kostelecká obrana odvrátila.

Dobruška – Jaroměř 3:2 (0:0). Po opatrném úvodu převzala taktovku Jaroměř, která  dobře kombinovala a domácí přehrávala. Vrcholem jaroměřského tlaku byla šance Kořínka, který obešel všechny obránce včetně brankáře Klofandy, ovšem úplně prázdnou branku z hranice vápna minul. Pět minut před přestávkou se nalevo uvolnil Holub, ovšem jeho střelu k tyči vyrazil domácí Klofanda na roh.
Druhý poločas začal pro Jaroměř katastrofálně. Klofanda vykopl dlouhý balón, ten propadl až za Svobodu, kde číhal domácí Hašek a střelou k tyči nedal Ondráčkovi šanci – 1:0. Ještě hůř bylo pro hosty v 53. min., kdy se dostal za obranu Jaroměře Mikušík a v dalším brejku se nemýlil – 2:0. Jaroměř poté prostřídala hned tři hráče. V 69. min. dostal Škoda krásný balón za obranu, jenže v samostatném úniku netrefil branku.  V 72. min. měl Škoda další šanci, ovšem místo přihrávky volil střelu, kterou domácí obrana zblokovala. Vzápětí přihrál na polovině hřiště špatně míč Böhm a domácí šli do přečíslení, které proměnil ve třetí gól Dobrušky Reichl – 3:0. Jaroměř byla v tuto chvíli na ručník a v 78. min. mohla inkasovat další branku, když Danč trefil tyč. Hosté se dočkali až v 82. min., kdy se parádní ranou ze 35 metrů prosadil Holub –  3:1. V 88. min. se v mlýnici ve vápně domácích prosadil svým důrazem Kořínek a dal ještě hostům naději – 3:2. Jaroměř se v závěru tlačila do útoku, ale domácí hru chytře rozkouskovali a cenné vítězství uhájili.

Broumov  – Kratonohy 2:5 (0:2). Utkání začali lépe hosté, kteří se už ve 2. min. ujali vedení 1:0. V 10. min. hosté opět zazlobili ale domácí gólman byl na místě. Pozornost brankáře Kratonoh zkoušel ve 29. min. domácí Soumar, ale také neuspěl. Ve 35. min. vytáhl domácí brankář Nunův trestný kop na břevno a na roh. Těsně před přestávkou však Kratonohy udeřily podruhé – 0:2. Při odchodu do kabin si zblízka prohlédl červenou kartu domácí Pohl a Broumov tak čekala druhá půle v deseti.
Hned ve 47. min. hosté svou početní převahu využili ke třetí brance – 0:3. Domácí pak v 50. min. za velkého přispění hostů snížili na 1:3, při této brance se navíc zranil hostující gólman, jehož musel nahradit druhý brankář. Hosty to ale nijak nevykolejilo a o pět minut později utíkají už na 1:4. V samém závěru nejprve přišla Hanzlíkova korekce na 2:4, aby v nastaveném čase hosté pečetili na konečných 2:5.

I. A TŘÍDA

Nový HK – Police nad Metují 2:1 (2:0). Svou pouť za záchranou začala Police hodně nervózně, v první poločase její hráči vůbec nedodržovali předzápasové pokyny, byli nervózní a nikdo na sebe nechtěl vzít zodpovědnost. To naopak hostům nečinilo žádné problémy, a tak po dvou polických chybách ve středu hřiště se ještě v první půli ujali dvoubrankového vedení. První trefu domácí vstřelili ve 22. min., druhou pak přidali v minutě osmatřicáté. Poličtí v první půli pálili pouze z uctivé vzdálenosti, což domácího brankáře nemohlo překvapit.
Po poločasové bouřce v polické kabině se obraz hry hostí výrazně zlepšil a už po pěti minutách zásluhou Kudláčka utkání zdramatizovali – 2:1. V dalším rozletu však Polici zabrzdila nedisciplinovanost. Dvě minuty po kontaktní brance viděl druhou žlutou kartu Kollert a v rozmezí 70. a 80. minuty si zblízka prohlédli červenou kartu ještě Mucha s Hejnyšem. Police tak utkání dohrávala v osmi, přesto si vytvářela šance, ty však využít nedokázala.
Sestava Police nad Metují: Kučera – Hejnyš, Kudláček, Šnábl, Kollert – Hauschke, Seidlman, Mucha, Klapkovský – Hauk, Jandík (75. Pataki).

Nové Město nad Metují – Ohnišov 2:0 (1:0). Domácí od začátku převzali iniciativu, ale do zakončení se nedostávali. V 8. min. vznikl po rohovém kopu závar před brankou Ohnišova a Růžička dal se štěstím úvodní gól utkání –  1:0. Domácí sice měli herní převahu, ale bez gólových šancí. Hosté spoléhali na rychlé protiútoky. V 18. min. se po trestném kopu dostali do slibné šance, na finální přihrávku si však nikdo nenaběhl. Ve 32. min. měli hosté po ojedinělém útoku další gólovou šanci, ale nedokázali z malého vápna dotlačit míč do sítě. Ve 37. min. po sólové akci Růžičky měl na noze gólovku Sedláček, ale neproměnil.
Druhý poločas byl poznamenán počasím a fotbalu mnoho nepřinesl. Hosté se častěji pouštěli do útoku a přišly i šance. V 55. min. se nejprve prezentoval pěknou střelou hostující Macháček, ale Krunčík ji vyrazil. Hra se v této fázi trochu přiostřila a v 64. min. byl vyloučen hostující Fiedler. Domácí pak převzali iniciativu, začali se dostát do šancí, ale vázla koncovka. V 73. min. měl tutovku Čopík, ale Mačí skvěle vyrazil na roh. Další příležitost měl v 79. min. Voráček, jeho hlavička však skončila  vedle. Promočení domácí diváci se tak pojistky dočkali až pět minut před koncem. Po rychlé akci Lelek uvolnil Voráčka, a ten dal druhý gól domácích. Hosté měli ještě možnost zdramatizovat závěr utkání, ale Kuchta v 89. min. nařízený pokutový kop vysoko přestřelil.
Sestava N. Města: Krunčík – L. Zákravský (90. M. Lichter), Nejman, P. Zákravský, Vít (70. Darebník) – Voráček, A. Lelek, Růžička, Srubjan – Sedláček, Čopík. (jl, mr, zm)