Vysoké Mýto – Jaroměř 1:1 (1:1), na penalty 4:5

Jaroměř vstupovala do zápasu v Mýtě v ne příliš dobrém rozpoložení. Spousta zranění a nelichotivé výsledky z posledních zápasů jí na pohodě rozhodně nepřidaly.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran a byla to Jaroměř, která měla dva dobré náznaky ke skórování, ovšem nevyužila je. Domácí poté trochu přidali a výsledkem toho bylo pár ,,pološancí". Přišlo tak zasloužené vedení Jaroměře. Ve 20. min. dostávají hosté výhodu standardní situace, kterou rychle rozehrál Čenovský s Holubem, druhý jmenovaný naservíroval míč před prázdnou branku Matějkovi, který se nemýlil – 0:1. Pro domácí byl tento gól veliký šok, ze kterého se dlouho nevzpamatovali. Z tohoto šoku je vyvedla až rozhodčí zápasu Zadinová, která po půl hodině hry odpískala hodně přísně ruku Rumla ve vápně Jaroměře. Domácí touto výhodou nepohrdli a pohodlně srovnali na 1:1. Těsně před odchodem do kabin postupoval hostující Holub po krásné přihrávce Čenovského středem hřiště úplně sám na domácího brankáře, ovšem jeho průnik zastavil k velké nevoli jaroměřského tábora praporek asistenta rozhodčího. Do konce poločasu již žádná větší šance nepřišla, a tak se šlo za nerozhodného stavu 1:1 do kabin.

Ve druhém poločase byl obraz hry podobný. Jaroměř dobře bránila a na velikém hřišti vyrážela do nebezpečných brejků. S přibývajícím časem byli domácí čím dál tím více nervóznější a na jejich kopačky se vkrádala nepřesnost. Jaroměř dobře bránila a hrála velmi obětavě. Kýženého gólu se domácí nakonec i přes veliký závěrečný tlak nedočkali, a tak přišly na řadu penalty.

V těch se do poslední série nikdo nemýlil, až v té poslední domácí hráč přestřelil a hostující Hrabík zpečetil možná trochu překvapivé, ale zasloužené vítězství Jaroměře po penaltovém rozstřelu.

(jl, mr)