Loňský účastník divize neudržel příslušnost v této soutěži a po roční epizodě spadl do krajského přeboru. Pád z divize do krajského přeboru znamenal i změny ve složení kádru. A nejen toho hráčského.

Exnar skončil po třech letech

Po třech letech působení u jaroměřského áčka odešel k dorostu trenér Miloš Exnar, jehož post u A-týmu převzal Roman Kyral. Ten naposledy trénoval Holice v pardubickém krajském přeboru a s tímto týmem ho dokázal v loňské sezóně vyhrát. Kyralovým novým asistentem je bývalý jaroměřský hráč Daniel Svoboda.

Do přípravy pod novým trenérem se už nezapojila pětice Hrabík, Ruml, Knap, Matějka a Štajer, jedinou potvrzenou posilou je zatím Lukáš Müller, který přišel z Hradce Králové. „Soupisku bychom chtěli uzavřít během tohoto týdne," říká předseda jaroměřského oddílu Jiří Lebedinský.

Tomu přidělává vrásky na čele táhnoucí se zranění Martina Kilevníka, jenž na jaře neodehrál ani jedno utkání a stále ještě není stoprocentně v pořádku. „Martin je na krajský přebor nadstandardní hráč," ví moc dobře předseda oddílu.

Produktivita je zatím velmi slušná

Pod novým trenérem sehrála Jaroměř už tři přípravná utkání, to poslední v sobotu na svém hřišti s Černilovem. „V zápase jsme měli většinou uzemní převahu, ale těžko jsme se prosazovali přes zataženou obranu soupeře," řekl po vítězství 3:0 jaroměřský trenér Roman Kyral. O branky se zasloužili ve 31. minutě Čenovský, krátce před poločasem Petráček a zápas gólově uzavřel dvacet minut před koncem Častvaj.

O tři dny dříve poměřili svěřenci trenéra Kyrala síly s divizním nováčkem z Kratonoh. Divoká přestřelka nakonec skončila jaroměřským vítězství v poměru 6:4, když poločas vyhrály Kratonohy 2:1. „Po špatném vstupu do zápasu, kdy jsme prohrávali 2:0, se nám podařilo před poločasem snížit a ve druhém poločase zápas pěti góly otočit. V závěru zápasu Kratonohy přidaly dvě branky," popsal stručně zápas domácí kormidelník.

Hned na úvod celé přípravy se jaroměřští fotbalisté střetli s ligovým hradeckým dorostem kategorie U19, kterému podlehli na hřišti v Malšovicích 2:5.

Další test má Jaroměř naplánován na tuto neděli, kdy v domácím prostředí hostí od 18 hodin Červený Kostelec.