Do sobotního programu krajských fotbalových soutěží se zapojila i čtveřice regionálních zástupců. Sobotní odpoledne přineslo očekávané derby, ve kterém fotbalisté od východočeského moře přivítali nováčka krajského přeboru z Jaroměře. Hosté se však ke svému českoskalickému hostiteli nezachovali pěkně a nasázeli mu půl tucet branek. Police nad Metují po sestupu do I. A třídy stále hledá ztracenou formu a po porážce v úvodním kole si nespravila chuť ani v tom druhém. V něm prohrála v Černilově. To polická rezerva naopak dokázala zapomenout na porážku z prvního kola a díky dvěma brankám David Kollerta zvítězila v Českém Meziříčí.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Česká Skalice – Jaroměř 2:6 (0:4). Když ve 2. min. nevyužil nedorozumění jaroměřské obrany s brankářem Voráček, zatáhly se nad domácím týmem mračna a do konce utkání už se nad Skalicí nevyjasnilo. O tři minuty později totiž dostal kolmici mezi skalické stopery Škoda a trestal – 0:1. Další tutovku chytil hostům v 17. min. brankář Čejchan, v pokračující jaroměřské akci ale ještě přišla tečovaná střela Michálka, na kterou už byl domácí gólman krátký – 0:2. Jaroměř jasně převzala taktovku utkání, křečovitý a těžkopádný výkon domácích ostře kontrastoval s lehkostí jednoduchých ale smrtících akcí soupeře. Ve 27. min. se opět o slovo přihlásil jaroměřský kanonýr Škoda a krásnou ranou na zadní tyč zvyšoval už na 0:3. Po půl hodině hry zívala na domácího Voráčka prázdná branka, ten ale trefil jen její konstrukci. A tak znovu přišel trest. Ve 34. min. si naběhl na kolmou přihrávku Holub, obešel i brankáře a do prázdné dával na poločasových 0:4.

Krátce po změně stran se po standardní situaci dostal sám před jaroměřského gólmana Železov, úspěšnější byl ale znovu brankář hostů. O pár minut později pláchl domácím zadákům Škoda, obešel i hluboko do pole vyběhnutého brankáře Čejchana, jenže z pětadvaceti metrů netrefil prázdnou branku. V 73. min. si domácí vymodlili penaltový zákrok na Diviše, který trestá snížením na 1:4 Belák. Jaroměř to ale z klidu nevyvedlo, protože ona má Škodu. Ten si v 77. min. stáhl na vápně míč, v klidu si ho připravil a zamířil přesně – 1:5. O dvě minuty později se kopala penalta i proti České Skalici a v souboji brankářů uspěl ten kopající penaltu – 1:6. V samém závěru už jen domácí Sedláček snižoval na konečných 2:6.


I. A TŘÍDA

Černilov – Police nad Metují 0:1 (0:0). Po zaváhání v domácí premiéře jeli Poličtí k utkání do Černilova s touhou zvítězit, ale také s hodně okleštěnou sestavou.
Od úvodního hvizdu ale byli aktivnějším týmem domácí, vytvářeli si šance, které ale dokázala likvidovat polická obrana nebo výborně chytající Tér. Blízko k vedoucí brance byli hosté po nacvičené standardní situaci, po níž zvonilo nad domácím brankářem břevno. To se rozezvučelo ještě jednou ve druhé půli po pokusu Jandíka. Standardní situace nakonec utkání rozhodla, bohužel pro Polici to byli domácí, kdo vstřelili jediný gól utkání.
Sestava Police nad Metují: Tér – Hejnyš, Řezníček, Hauschke, Kollert (33. Hauk) – Skalický (76. Dušánek), Seidlman, Šnábl, Schubert – Jandík, Klapkovský.

I. B TŘÍDA

České Meziříčí – Police nad Metují B 1:2 (0:1). Hosté odjeli i vinou tří červených karet z úvodního utkání v hodně kombinované sestavě. Tu navíc kryl z branky až polický gólman číslo tři. I díky jeho dobrému výkonu však slaví hosté premiérové body v I. B třídě.

V prvním poločase měli domácí mírnou převahu, jejich snahy o zteč polické branky se však utápěly v nepřesné kombinaci i v zakončení. Dobře pracující polická obrana ukázala svou sílu hlavně při odvracení standardních situací. Po půl hodině hry byli domácí blízko vedoucí brance, jenže Pataki pokus směřující k tyči zneškodnil. Tři minuty před poločasovou přestávkou šel sám po úniku na domácího gólmana David Kollert a poslal hosty do vedení – 0:1.

Druhý poločas se opět hrál za mírné převahy domácích, hosté ale hrozili ze smrtících brejků. Dvacet minut před koncem Hečko podskočil centrovaný míč a domácí útočník zakončil přesně pod břevno – 1:1. V 80. min. ale vybojoval míč Hlávka, předal ho Švorčíkovi, a ten ho poslal doleva k Valterovi. Jeho pokus ještě brankář vyrazil, bohužel pro domácí jen k dobíhajícímu Kollertovi, který dal na 1:2. O dvě minuty později šel Valtera sám na brankáře, byl faulován a kromě nařízené penalty ještě dohrávali domácí o deseti. K pokutovému kopu se postavil sám Valtera, ale trefil jen tyč. V závěrečných minutách si už hosté vítězství pohlídali.

Sestava Police nad Metují B: Pataki – Bergman, Pavlů, Hečko, Hlávka – Pfeifer, Švorčík, Kollert, Sivak – Valtera, Kotrnec (75. Štejnar).