KRAJSKÝ PŘEBOR

Libčany – Náchod 1:2

Hned po rozehrávce domácí podnikli rychlý výpad, který musel likvidovat až připravený Hladík v náchodské brance. Ve 3. minutě se domácí nedovoleně provinili proti Vaněčkovi, k trestnému kopu se postavil Nejman a jeho střela těsně minula horní roh domácí branky. O deset minut později si na dlouhý míč za domácí obranu naběhl Vaněček, vyhrál souboj s brankářem a jeho práci gólově dokončil z ostrého úhlu Moravec – 0:1. Blízko vyrovnání byl vzápětí ex-náchodský Hubička, jehož střelu zastavilo břevno náchodské branky a následný odraz pokryl gólman Hladík.

Po hodině hry hosté obléhali domácí branku, během chvíle zahrávali tři rohové kopy a po posledním z nich vykopávali domácí míč z brankové čáry. V 62. minutě si vykoledoval faul Malý. K exekuci standardní situace se postavil Simon, jehož centr prodloužil hlavou do domácí sítě Hable – 0:2. O chvíli později sehráli Náchodští pěknou kombinační akci, na jejímž konci mířil Simon těsně vedle. V 73. minutě se hostující fotbalisté radovali potřetí, branku Vaněčka však sudí kvůli faulu autora gólu neuznal. A o pět minut později dostal zápas novou zápletku. K trestnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil domácí Blažej a lépe se trefit nemohl – 1:2. V zoufalém závěrečném náporu sahali domácí po vyrovnání, hosty však uchránil od další pohromy výborný Hladík i konstrukce jeho branky.

Chlumec nad Cidlinou – Červený Kostelec 5:0

První komplikace řešili hosté už na cestě do Chlumce, kdy se jim porouchal autobus a museli tedy řešit náhradní dopravu. K utkání tak Kostelečtí dorazili deset minut před výkopem.

Hned v úvodu ale dostali Kostelečtí výhodu pokutového kopu, ten však neproměnili, a tak sudí nabídl penaltu domácím. A ti jí ve 13. minutě nepohrdli – 1:0. O pět minut později navíc přidali domácí druhou branku. Další pohroma se na Kostelecké snesla po dvaceti minutách hry, kdy musel být střídán zraněný Srkal, který se tak ocitl na rozrůstající se kostelecké marodce (Koval, Petrů). Na rozdíl tří branek zvyšovali domácí v 58. minutě a gólový účet zápasu uzavřeli dvěma trefami v poslední desetiminutovce – 5:0. „Na pohled to bylo vyrovnané utkání, ve kterém jsme zahodili snad sedm tutovek a domácí dali gól prakticky ze všeho, do čeho kopli,“ posteskl si Petr Liška, asistent hostujícího trenéra.

Slavia HK – Jaroměř 2:4

Ve 14. minutě se probíjel hostující obranou Knap, byl faulován a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil hostující kapitán Michálek – 0:1. Ve 24. minutě pak z ničeho nic kopali domácí roh a v nepřehledné mlýnici byl faulován domácí hráč a kopala se penalta i na druhé straně. Tu rovněž domácí proměnili – 1:1. Ve 33. minutě zahrávala Jaroměř trestný kop, který vypadl domácímu brankáři z rukavic, nejlépe se zorientoval Valášek a hosté opět vedli – 1:2. Ve 45. minutě kopala Jaroměř roh. Na centr Bana si naběhl Čenovský a krásnými nůžkami vystřihl hostům dvougólový náskok – 1:3.

Po hodině hry dali domácí málem branku, když tečovaný odkop s námahou vytáhl Ondráček na břevno své branky. V 62. minutě již udeřilo. Derner využil centru z pravé strany a z otočky snížil – 2:3. V 65. minutě měl další šanci domácí Derner, ale nedal. O pět minut později zahrávala Jaroměř trestný kop, ale Banovu střelu gólman domácích nádherně vyrazil. V 76. minutě si dali domácí málem vlastní branku, když jejich malá domů jen těsně minula levou tyč. V 86. minutě mohla Jaroměř definitivně rozhodnout, jenže přečíslení dva na jednoho zazdila špatnou přihrávkou. Jaroměř tak rozhodla až v 88. minutě, když se dostal k míči Škoda a napříč celým vápnem skóroval – 2:4.

Nvo Město nad Met. – Nový Bydžov 2:2, na penalty 4:2

Utkání hrané na hřišti ve Velké Jesenici zahájili „domácí“ výborně, když již v 11. minutě skončil Vítův tečovaný trestný kop v hostující brance – 1:0. Novoměstští byli v této fázi zápasu lepším týmem, ale to se změnilo po vyrovnávací brance, která padla ve 21. minutě – 1:1. Utkání se ke konci poločasu vyrovnalo a domácí měli ještě dvě šance. Nejdříve ve 39. minutě Darebník zblízka hlavičkoval jen do rukou brankáře, a poté ve 45. minutě přestáli hosté nebezpečný závar ve svém vápně.

Druhý poločas začal stejně jako první – tedy brankou z trestného kopu, jenže tentokrát v síti domácích – 1:2. Novoměstští se poté snažili o vyrovnání, ale dlouho se jim nedařilo vážněji ohrozit branku. Až v 83. minutě po rohovém kopu nastal obrovský závar před hostující brankou a nakonec Nejman propálil míč do branky a srovnal skóre – 2:2. V poslední minutě mohl dokonce novoměstský Vít strhnout vítězství na domácí stranu, ale ve velké šanci zblízka hlavičkoval jen do brankáře.

Následovaly tedy pokutové kopy, v nichž byli Novoměstští úspěšnější a získali tak bonusový bod.

I. A TŘÍDA

Kobylice – Náchod B 4:2

Začátek utkání vyšel domácím na výbornou, když už po čtvrt hodině hry vedli 2:0. Nejprve v 8. minutě z trestného kopu zamířil k tyči Vávra a o osm minut později Dítě střelou do protipohybu hostujícího brankáře zvýšil na 2:0. Od této chvíle převzali hosté iniciativu a zle domácím zatápěli. Odměnou jim bylo snížení ve 27. minutě na 2:1 Barešem V poslední minutě prvního dějství však využil své rychlosti opět domácí Dítě a po nedorozumění hostující obrany s brankářem zvýšil na poločasových 3:1.

Po změně stran předváděli hosté opět náročný běhavý fotbal, který domácím dělal velké problémy. Po jednom z mnoha náběhů za domácí obranu snížil stoper hostů Schärfer na 3:2. V této pasáži utkání byl Náchod lepší, jenže ze svého tlaku vytěžil jen jednu nevyužitou šanci. Poslední desetiminutovka byla už vyrovnaná. Účet zápasu podtrhl dalekonosnou střelou domácí Dvořák – 4:2.

Sestava Náchoda: Weisser – Rorbach, J. Vejprava, Schärfer, Š. Brožek – Prokeš, Melichar (46. Jahoda), Volf (46. Růžička), Bareš – Gois (60. M. Brožek), Rudolf (72. Krombholz).

Trutnov B – Police nad Metují 0:2

Poličtí začali výborně, už v 9. minutě se dostal po narážečce do zakončení Šolc a jeho křížná střela znamenala hostující vedení – 0:1. I v dalším průběhu byli hosté lepší, domácí se snažili o útočné pojetí, jenže zapomínali na zadní vrátka. Několikrát domácí spasilo ofsajdové postavení Polických, nebo jejich nepřesná koncovka. Ve 33. minutě ale hosté přidali zaslouženou pojistku, když se po nacvičeném signálu z rohového kopu prosadil Mucha – 0:2.

Po změně stran se hosté trochu zatáhli, domácí stále více otevírali hru, což dovolilo chodit hostům do brejků. Žádný však už Poličtí neproměnili, i proto vyhráli v Trutnově „jen“ 2:0.

Sestava Police nad Metují: Gasinski – Vik, Hauschke, Kudláček, Kollert (82. Dunovský) – Semerák, Jandík, Klapkovský (90. Tauc), Osiecki – Mucha, Šolc.

Dobruška – Broumov 4:1

První se osmělili v 18. minutě hosté, kteří stříleli Hanzlíkem těsně vedle. O chvíli později fauloval ve velkém vápně Panny a domácí z penalty orazítkovali tyč. Ve 24. minutě se kopala penalta i na druhé straně a Wilke s ní naložil podstatně lépe – 0:1. Pět minut před přestávkou se domácím povedla pěkná akce vyšperkovaná nekompromisní střelou – 1:1.

Hned ve 48. minutě zkoušel štěstí hostující Wilke, přízemní střelu ale domácí brankář kryl. O minutu později na druhé straně Drahorád vyrazil tvrdou střelu na roh. V 64. minutě se probudil kanonýr Kořínek, který z otočky upravuje na 2:1. O tři minuty později to byl znovu Kořínek, jenž křížnou střelou zvýšil na 3:1. Hattrick Kořínek zkompletoval v 78. minutě, kdy vystihl malou domů Broumova a uzavřel na 4:1.

Sestava Broumova: Drahorád – O. Gago, M. Gago, Panny (81. Kitler), Štejnar – Němeček, Wilke, Novák (61. Lehotský) – Svoboda, Schubert, Hanzlík. (dop, mr)