KRAJSKÝ PŘEBOR

Červený Kostelec – Jičín 3:0
Domácí rozhodli zápas proti nepříjemnému soupeři už v první půl hodině, kdy vstřelili všechny tři branky. Už po čtvrt hodině hry pohnul bezbrankovým skóre kanonýr D. Hlava, který ve 28. min. navíc přidal i svou druhou trefu v zápase. Zahanbit se však nenechal ani aktuálně nejlepší střelec soutěže, Koval, který ve 31. min. upravoval na konečných 3:0.

Hořice – Broumov 1:0
V první půli měli hostující fotbalisté znatelnou herní převahu, jenže domácí branku prakticky vůbec neohrozili.
Poprvé se o to pokusil v 19. min. Wilke, který prošel do pokutového území a z pravé strany střílel k tyči, gólman však jeho střelu vyrazil na roh. Ve 38. min. zahrával trestný kop hostující Svoboda, jeho tvrdou střelu ale gólman s těží vyrazil. Krátce před přestávkou se do šance dostali i domácí, prošli broumovskou obranou, ale narazili na pozorného Drahoráda.
Druhý poločas už byl herně vyrovnanější, Broumov si udržoval mírnou herní převahu, ale do šancí se dostávali výhradně domácí. V 68. min. po autovém vhazování trefil hostující hráč poskakující míč přesně k tyči broumovské branky – 1:0. O chvíli později mohli domácí svůj náskok navýšit, Drahorád byl ale proti. Těsně před koncem pak Broumov hasil další šanci Hořic až na brankové čáře.

Provodov – Libčany 0:4
Favorizovaní hosté předvedli v první půli festival zahozených šancí. Velkou zásluhu na tom, že domácí první půli prohráli jen 0:1, měl výborně chytající brankář Voborník. Po změně stran si hosté výsledek hlídali a v rozmezí 69. a 75. minuty třemi góly pečetili na konečných 4:0. Utkání se povedlo i trojlístku sudích.

Nové Město nad Metují – Rychnov nad Kněžnou 1:2
„Jednu z mála našich chyb v prvním poločase hosté využili. Naše útočná fáze se zlepšila až po přestávce a my z toho dokázali vyrovnat. Jenže jsme se neradovali ani dvě minuty a přišla další fatální chyba, kdy jsme zaspali při rozehrání autového vhazováni na půlce hřiště a propadli i v řešení vzniklé situace, což rozhodlo o třech bodech pro hostující celek. Nic na tom nezměnil náš závěreční tlak a snaha o vyrovnání. Tak, jako jsme odehráli posledních třicet minut, je potřeba bojovat celé utkání. Bez naší zvýšené aktivity totiž nemáme šanci na úspěch proti žádnému týmu přeboru," ví novoměstský trenér Miloš Killar.

Jaroměř – Chlumec nad Cidlinou 1:2
Jaroměř začala aktivně, jenže Korenčík na přihrávku Kloučka nedosáhl. Ve 14. min. prokličkoval hostující obranou Bano, ale míč na poslední chvíli odehráli hosté na roh. Ve 26. min. chybovala Jaroměř a hostující Jelínek vstřelil úvodní gól zápasu – 0:1. Hned ve 29. min. střílel těsně vedle hostující Vopátek. Ve 32. min. kopala Jaroměř roh, ale hlavička Holuba šla těsně vedle.
Zkraje druhé půle střílel domácí Kilevník vysoko nad branku. V 50. min. hlavičkoval po trestném kopu hostující M. Kučera přesně a opařil tak domácí hráče i diváky – 0:2. V 76. min. zahráli hosté ve svém vápně rukou a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Čenovský – 1:2. Jaroměř se ještě více tlačila do zakončení a měla veliký tlak, ale žádnou ze svých šancí nedokázala proměnit. Tu největší měl v 86. min. z trestného kopu Kilevník, ale branku hostů minul.

I. A TŘÍDA

Náchod – Bílá Třemešná 3:0
Zápas dvou rozdílných poločasů rozhodla lepší produktivita domácích. Ti v úvodní desetiminutovce zazdili tři tutovky, tu čtvrtou pak ve 20. min. a až o deset minut později vyraženou střelu Soumara dorazil do prázdné branky Plšek. Za svou bohorovnost mohli domácí pykat krátce před přestávkou, jenže hostující Macek byl k Náchodu milosrdný.

Po změně stran to byli hosté, kteří diktovali tempo hry a domácí působili chvílemi hodně chaoticky. Přesto už ve 48. min. nákop za obranu doběhl Plšek a přes vybíhajícího gólmana upravil na 2:0. V 64. min. napálil Soumar tyč hostující branky, o chvíli později zvonila tyč po trestném kopu Macka i za domácím Hladíkem. Následnou dorážku hosté poslali vysoko nad branku. V dalších minutách se dvakrát vyznamenal domácí gólman, aby v 81. min. zkompletoval hattrick po spolupráci se Soumarem třígólový Plšek – 3:0.

Sestava Náchoda B: Hladík – Rorbach, Schärfer, J. Vejprava (83. Tolda), Král – Chládek, T. Vejprava, Hanel, Soumar (46. Punar) – Plšek, Pípek (64. Bareš). (mr, jl)