Rozpačitý konec podzimu trochu devalvoval výsledky i výkony, jimiž se fotbalisté Červeného Kostelce v první polovině sezony krajského přeboru prezentovali. „Nejvíce nás srážela nevyrovnanost výkonů, střídali jsme dobré výkony s výkony katastrofálními,“ říká upřímně Petr Liška, trenér Červeného Kostelce.

Jak jste v Kostelci s první polovinou sezony spokojeni?
Spokojeni nejsme. Nejvíce nás srážela nevyrovnanost výkonů, střídali jsme dobré výkony většinou s lepšími soupeři (Dvůr Králové, Náchod, Jičín) a pak výkony katastrofální, jako třeba proti Vrchlabí, Chlumci a dalším. Počet bodů měl být určitě vyšší.

Poslední zápas, který jste vyhráli, bylo na konci října derby s Náchodem. Mohlo právě toto vítězství vzbudit u hráčů pocit uspokojení?
Nemyslím si. Zápas s Náchodem jsme zvládli po taktické stránce na výbornou. Následně jsme prohráli zaslouženě se silnou Jaroměří, ve Vysoké nad Labem jsme ještě tři minuty před koncem vedli a přesto nakonec prohráli. A poslední zápas 25. listopadu na přírodní trávě byl dovršením všeho.

Když už jste nakousl toto téma. Jak jste se vůbec prali s nepřízní počasí v závěrečných podzimních kolech?
Myslím si, že je na zvážení, zda jsme v takových klimatických podmínkách, abychom hráli fotbal v tomto termínu a hlavně bez diváků. Systém soutěže je pro naše klimatické podmínky nesmyslný. Prakticky déle jak měsíc před koncem jsme neměli pořádný trénink, jelikož k tomu nemáme vhodný povrch. A to, že se prakticky hraje bez diváků, dokresluje klesající úroveň na konci sezony.

Vraťme se úplně na začátek sezony, kterou jste začali už někdy v půlce července předkolem MOL Cupu. Mohlo to nějak ovlivnit nepovedený konec podzimu?
Asi ano, jelikož jsme museli přizpůsobit náplň tréninku a připravit se na předčasné vyvrcholení podzimu, kterými byly pohárové zápasy s divizním Dvorem Králové a poté i druholigovým Hradcem Králové. Nemohli jsme před těmito utkáními kluky v přípravě zatavit a je pravdou, že jsme to poté nestihli dohnat. Na druhou stranu to byl svátek pro hráče i příznivce kosteleckého fotbalu. Takže příští léto klidně zase.

Myslíte si tedy, že pohárové zápasy byly jedněmi z hlavních důvodů, proč jste na konci tak klopýtali?
Ano byly, protože nám docházela šťáva. Kvůli zraněním v průběhu podzimu, kdy jsme prakticky vyjma prvních třech zápasů nehráli v ideální sestavě, a při šířce našeho kádru, bylo toto zásadní.

Ještě mi prozraďte, zda se chystají přes zimu v Červeném Kostelci nějaké hráčské rošády?
My potřebujeme dobře potrénovat s týmem, který máme. Pokud se nám vyhnou zranění, tak máme konkurenceschopný tým. Velké rošády nechystáme, jednáme s dvěma hráči, kteří s námi asi zahájí na zkoušku přípravu.

Kdy vyběhnete k prvnímu tréninku zimní přípravy?
Začínáme 16. ledna a v polovině února jedeme na soustředění, tak doufám, že plně nahradíme manko z letní přípravy a výkony se zvednou s fyzickou kondicí.