Rozkoš v turnaji neztratila ani bod, přestože ve dvou zápasech prohrávala 0:2! Od samého začátku to ale tak jednoznačné nebylo. Hráči vedení trenérem Vladimírem Jiráskem se ale postupně rozehráli k velmi dobrým výkonům. Někteří hráli na hranici sebeobětování i za cenu slziček. Úsilí se ale vyplatilo. Sedm vítězství a suverénní kolektivní výkon jim vynesly zasloužené prvenství.

Mezi favority bylo potřeba počítat s Novým Městem. To obhajovalo loňský triumf. Hráči vedení trenéry Josefem Láchou a Ivanou Holou působili kompaktním dojmem. Šestkrát vyhráli, jen jednou prohráli s pozdějším vítězem. Proto skončili druzí.

Broumov vzbudil respekt svojí hrou. V úvodu turnaje rozdrtil Cidlinu 10:0. Zejména hra Slovanu budila respekt. Fyzicky dobře připravení hráči o sobě na hřišti věděli, proto se jevili jako možní kandidáti na titul. Jenže turnaj se lámal přesně v polovině, kdy Broumov narazil na domácí výběr. Hosté šli do rychlého vedení 2:0. Domácí pak ve výborném zápase dokázali otočit na konečných 5:2. Broumov pak narazil na Nové Město a tomu rovněž podlehl. Prohrál 3:6. Pět vítězství mu stačilo na 15 bodů a celkové třetí místo.

Na celkové prvenství si brousila zuby i Jaroměře. Jenže Jaroměři turnaj nevyšel. Vstoupila do něj těsnou porážkou od Nového Města 3:4, když třikrát vedla. Pak sice porazila Nový Hradec 2:1, aby vzápětí podlehla Broumovu 2:3. Třetí porážku zaznamenala Jaroměř až v posledním zápase, když v jeho průběhu vedla 2:0 nad Rozkoší. Domácí ale nakonec otočili a vyhráli 3:2. Jaroměř skončila čtvrtá.

Pátou příčku vybojovali fotbalisté Nového Hradce Králové, kteří do memoriálu vstoupili drtivým vítězstvím nad Častolovicemi 13:0. Nikdo jiný v jednom zápase víc gólů nedal. Nový Hradec vyhrál třikrát, čtyřikrát prohrál s mužstvy, která skončila v tabulce nad ním. Letos se totiž nerozhodovalo na vzájemné zápasy nebo skóre. Jednotlivé týmy od sebe dělily vždy tři body.

Šestý byl společný tým Dobrušky a Opočna, který získal šest bodů. Porazil totiž obě mužstva, která skončila za ním. Sedmí byli hráči RMSK Cidlina. Tento tým byl rovnoměrně složený z hráčů ročníku 2006, 2007 a 2008. Patřil rozhodně k mladším družstvům na turnaji a jeho síla se určitě ukáže v pozdějších letech.

Nejslabším týmem turnaje byli hráči AFK Častolovice. Toto družstvo ale bylo složené z hráčů ročníků 2006 a mladší. Ti nerozdávali body lacino. Určitě se s nimi bude muset do budoucna počítat. Jejich doba totiž teprve přijde. Tentokrát Častolovice skončily osmé.

Nejlepším brankářem pořadatelé vyhlásili Lukáše Kampa z RSCM Rozkoš. Ten inkasoval pouze čtyřikrát a svůj tým několikrát hodně podržel skvělými zákroky. Kanonýrům vládl Martin Netík ze Slovanu Broumov, který se trefil sedmnáctkrát. Cenu pro nejlepšího hráče nakonec pořadatelé věnovali nejsympatičtějšímu a zároveň nejmladšímu hráči turnaje. Tím byl Dominik Cvejn z AFK Častolovice, který teprve minulý týden oslavil páté narozeniny. Tento „skřítek" bojoval za svůj tým jako lev a dokonce si při hře zpíval. Jan Holý

Konečné pořadí (skóre a body):
1. RSCM Rozkoš                    33:4   21
2. Nové Město nad Metují      27:13 18
3. Broumov                           37:15 15
4. Jaroměř                             28:14 12
5. Nový Hradec Králové         25:15 9
6. Dobruška/Opočno             12:18 6
7. RMSK Cidlina                      13:36 3
8. Častolovice                          0:60 0