1. A TŘÍDA

POLICE NAD M. – TRUTNOV B 1:6

Proti mladé rezervě Trutnova neměli domácí moc šancí, přesto na úvodní gól hostů ze 14. minuty dokázali odpovědět Klapkovským, na trefu Kalhouse z minuty 32. už však odpověď nenašli.

Vše pak zlomila třetí branka v síti domácích hned zkraje druhé půle. Poté už hřiště jasně ovládali hostující fotbalisté, kteří postupně navyšovali skóre až na tenisových 1:6. „Výsledek hovoří za vše,“ nechtěl zápas příliš rozebírat domácí trenér Lubomír Jansa.

Sestava Police nad Metují: Bohuška – Kollert, Vik, Hejnyš, Rieger – Klapkovský, Jandík (61. Reimann), Kudláček, Semerák – Mucha, Šolc.

BROUMOV – DOBRUŠKA 1:0

Souboj třetího s druhým nabídl v Broumově oboustranně pohledné utkání, v němž měli první šanci hosté, ale bez gólové tečky. Vzápětí zahrozili i domácí, kteří si ale na svou gólovou trefu museli ještě chvíli počkat. A to přesně deset minut od úvodního hvizdu. To dlouhý nákop sklepl Svoboda na penaltu Hanzlíkovi, který se trefil přesně – 1:0. Blízko vyrovnání byla Dobruška ve 25. minutě, Drahorád však trestný kop směřující k tyči vyrazil a následnou dorážku srazili domácí na roh. Pojistku mohli Broumovští přidat po půl hodině hry, jenže nedali. Vzápětí zahrozila z protiútoku Dobruška, ale bez výsledku. Střelou domácího Svobody těsně vedle hostující branky skončil první poločas.

Po změně stran stály za zmínku pouze střela Šimona, jenž po trestném kopu trefil jen boční síť, a pak pokus hostů ze 77. minuty, který ale šel těsně vedle branky.

Sestava Broumova: Drahorád – O. Gago, Štejnar, Panny, Michálek – Němeček, Wilke, Šimon (71. Hečko), Svoboda – M. Gago (90. Riabec), Hanzlík (86. Lehotský).

NÁCHOD B – KOBYLICE 1:1, NA PENALTY 5:4

Za silného větru patřil úvod zápasu domácím, kteří se první gólové radosti dočkali už v 9. minutě, kdy se po individuální akci prosadil nadvakrát Malý – 1:0. Pojistku mohl přidat ve 21. minutě Plšek, z malého vápna však přestřelil hostující branku. S přibývajícím časem začaly Kobylice vyrovnávat hru a ve 31. minutě vyrovnaly zaslouženě i skóre. Po rohovém kopu se míč odrazil na velké vápno, kde se do něj opřel Dvořák a jeho střela zaplula přesně k tyči – 1:1. Těsně před odchodem do kabin se pěkně položil do voleje Pípek, jenže trefil jen hráče hostů stojícího u tyče.

Po změně stran se hra odvíjela převážně mezi oběma vápny s množstvím soubojů a nepřesných přihrávek. O trochu blíže byli ke třem bodům domácí, kteří v 71. minutě zahrozili Malého trestným kopem, který ještě jemně tečoval Brich, gólman hostů ale míč vyrazil na roh. Když pět minut před koncem zápasu sudí hostům odpustil penaltový faul na Malého, šlo se na pokutové kopy. V nich nikdo z domácích střelců neselhal, a proto zůstal bonusový bod v Bělovsi.

Sestava Náchoda B: Weisser – Melichar (46. Výborný), Král, Bareš, Prokeš – Chládek (77. Samko), Brich, Goll, Pípek (61. J. Vejprava) – Plšek (57. Čisár), Malý.

1. B TŘÍDA

ČESKÁ SKALICE - TŘEBECHOVICE 2:0

Za silného větru začala obě mužstva opatrně a ze zajištěných obran. V 10. minutě včasným vyběhnutím zmařil hostům gólovku domácí brankář Jakl. O pět minut později zahrozila i Skalice, proti Valešovi se ale vytáhl Jaklův protějšek. V dalších minutách se hra přesunula do středu hřiště a čekalo se na chybu. Ta přišla ve 37. minutě, kdy se po narážečce s Bergerem dostal do zakončení Panenka a nekompromisně otevřel skóre – 1:0.

Po změně stan Skalice využila hned první šanci, kdy šel ve 47. minutě Valeš sám na brankáře a zkušeně zavěsil k tyči – 2:0. Poté se Skalice zatáhla, zhustila střed hřiště a nechala soupeře hrát. Domácím se začínala otevírat hostující obrana a přicházely možnosti rychlých protiútoků. Pojistku mohli přidat jak Sedláček, tak v závěru i Resl, ale ani jeden už stavem nepohnul.

Sestava České Skalice: Jakl – Kožený, Koza, Novotný, Runkas – Hanel, Berger, Panenka, Voráček (64. Hánl) – Sedláček (89. Šrajbr), Valeš (70. Resler).