Utkání bylo pikantní především pro Karla Havlíčka, dlouholetého hrajícího trenéra Červeného Kostelce, který však v současné době sedí na lavičce právě druholigových hradeckých Votroků.

Samotné utkání žádné překvapení nepřineslo, domácí setřásli nervozitu až po půlhodině hry, kdy už prohrávali 0:3, v poločase pak vítěz Poháru hejtmana Královéhradeckého kraje ztrácel na favorita pět branek (0:5). Hrdinou domácích ochozů se stal v 51. minutě Jakub Hundák, jenž bombou propálil hradeckého brankáře a snížil na 1:5. Postup do 2. kola MOL cupu stvrdil Hradec dalšími dvěma góly v závěru velmi slušně hraného zápasu.

Jak šel čas…

…5. minuta. Domácí se poprvé dostávají z hradeckého sevření, centr Hlavy z levé strany prošel až k Hundákovi, který v dobré palebné pozici nastřelil jen stopera před sebou.
…8. minuta. Mění se bezbrankový stav. Hradečtí sehráli rychlý signál po rohovém kopu a Pázler nedal Kobosovi v domácí brance nejmenší šanci – 0:1.
…9. minuta. Jirsák posadil centr na hlavu Vlkanovovi, jehož hlavičku famózně vyrazil s pomocí břevna domácí brankář Kobos.
…13. minuta. Pázler si na malém vápně počíhal na zpětnou přihrávku Zorvana a vstřelil druhý gól favorita – 0:2.
…15. minuta. Po centru z levé strany se dostal na penaltě k zakončení Vlkanova, jenže mířil vysoko nad domácí branku.
…24. minuta. Po narážečce s Pázlerem se dostal do gólové šance Schwarz, jehož střela byla zblokována.
…28. minuta. Pěkná souhra hostujících fotbalistů byla zakončena slabou střelou Schwarze, jehož pokus bezpečně kryl ve své náruči Kobos.
…31. minuta. Zorvan napřáhl z pětadvaceti metrů a za jeho skrytou dělovkou se Kobos jen bezmocně ohlédl – 0:3.
…33. minuta. Po dlouhé době vystrčili růžky i domácí. Hundák chtěl potrestat vyběhnutí hostujícího brankáře a následnou špatnou rozehrávku hostů, pokus ze čtyřiceti metrů ale hradeckého brankáře nezaskočil.
…34. minuta. Hundák se ocitl v další šanci, jenže ukvapené a slabé zakončení nemohlo hradeckého brankáře Vízka zaskočit.
…34. minuta. Hra se rychle přelila na druhou stranu, Martan poslal přízemní centr před domácí branku, kde pozdě klouzal k hattrickové trefě Pázler.
…38. minuta. Domácí konečně odhodili zbytečný respekt, což potvrdil u postranní čáry domácí Srkal, který si tam povodil jednoho ze soupeřů.
…42. minuta. Schwarz z hranice penaltového puntíku dává čtvrtý gól Hradce Králové – 0:4.
…43. minuta. Z podobné situace se dostal do zakončení placírkou Pázler, který vstřelil svůj třetí gól zápasu – 0:5.
…50. minuta. Skákavá střela hostujícího Schwarze proskotačila těsně vedle Kobosovy tyče.
…51. minuta. Domácí rozehrávají trestný kop, ten hosté nedůrazně odvrátili, míč se dostal k Hundákovi, jenž dělovkou rozjásal kostelecký stadion – 1:5.
…56. minuta. Po rohovém kopu se dostal k zakončení střídající Súkenník, jehož střela těsně minula šibenici domácí branky.
…65. minuta. Utkání je zhruba na dvě minuty přerušeno, neboť hradečtí „fans“ zapálili za domácí brankou dýmovnici.
…72. minuta. Dělovka Schwarze málem přepůlila břevno Kobosovy branky.
…77. minuta. Súkenník zblízka trefil tyč kostelecké branky.
…78. minuta. Po rohovém kopu pálí domácí těsně vedle.
…82. minuta. Zorvan po narážečce prostřelil Kobose – 1:6.
…84. minuta. Zorvan skluzem zvyšuje na konečných 1:7.
…87. minuta. Střelu Žondry zpoza vápna vyráží Kobos mimo svou branku.
…90. minuta. Kobos likviduje další střelecký pokus Žondry.

SOUBOJ Starých gard Broumova (v bílém) a Sparty Praha vyhráli sparťané 5:3.
K narozeninám gratulovaly letenské legendy

Liška: „Někteří jsou na tréninku mistři světa“

Fotbalisté Červeného Kostelce prohráli v prvním kole MOL Cupu s druholigovým Hradcem Králové vysoko 1:7. „Řekl bych, že to bylo z naší strany takové připosrané,“ říkal po zápase červenokostelecký trenér Petr Liška.

Jak se vám líbil výkon vašich svěřenců?
Bylo to bohužel na nás dost rychlé a moc jsme si nedovolili. Řekl bych, že to bylo z naší strany takové připosrané. S přibývajícím časem a narůstajícím skóre si už kluci občas něco dovolili, ale stále se nám nedařilo držet míč.

S tím se ale asi dalo počítat.
Jasně. Počítali jsme i s tím, že prohrajeme o pět, o šest branek. Ten rozdíl soutěží tam prostě musí být znát, ale trochu mě zklamal přístup některých hráčů, kteří jsou na tréninku mistři světa a tady se báli udělat kličku. Ale aspoň jsem si udělal obrázek.

Na zápas přišlo skoro čtrnáct stovek diváků. Pamatujete za svou hráčskou i krátkou trenérskou kariéru takovou návštěvu?
Já určitě ne. Byl to svátek pro nás všechny.

Před týdnem jste porazili v předkole MOL Cupu divizní Dvůr. V čem byl ten zápas, tedy kromě skóre, jiný oproti tomu nedělnímu?
Bylo to jednoznačně o soupeři. Soupeř byl diametrálně odlišný ve všech herních činnostech od práce s míčem až po sílu v osobních soubojích. Málokdo z našich hráčů byl proti Hradci schopný vyhrát osobní souboj.

Kádr, který jste měli proti Hradci Králové, je už konečný, nebo v něm dojde ještě na nějaké změny?
Jsou tam možnosti dvou odchodů. Poláček jde do náchodského dorostu a nevíme, kde skončí David Hlava.

Jak MOL Cup ovlivnil vaši přípravu na novou sezónu?
Docela zásadně, protože jsme kvůli poháru museli upravit první dva tréninkové týdny. Nemohli jsme jet přípravu natvrdo, protože jít na Dvůr s tím, že máme za sebou čtyři ostré tréninky, to by nešlo. A podobný byl i minulý týden před zápasem s Hradcem. S fyzickou přípravou tak v podstatě začneme až tento týden, v tom příštím nás ve středu čeká zápas s Trutnovem, o víkendu tam bude nějaký krajský pohár a pak už začíná mistrovská sezóna.

…v níž budete obhajovat třetí místo.
Zopakovat minulou sezónu bude strašně těžké. My jsme navíc podřídili všechno tomu, abychom uspěli v MOL Cupu, takže když se nám nepodaří první dvě, tři kola, tak to maximálně odnese trenér (úsměv). Ale s tímto kádrem bychom snad neměli mít problém se záchranou.

Zdroj: Youtube