Ne, 17.00: MFK Trutnov (5. místo, 38 bodů) – FK Náchod (13. místo, 27 bodů)

„V neděli nás čeká prestižní utkání v Trutnově a při pohledu na tabulku je jasné, že potřebujeme bodovat," je si vědom nepříznivé situace náchodský trenér Jan Míl.

Před týdnem proti vedoucí Dobrovici byli jeho svěřenci jasným outsiderem a ani v souboji s Trutnovem nebudou plnit roli favorita, protože Trutnov hlavně v domácím prostředí body nerozdává. „Na jaře zatím získal jen o bod víc než my, takže šance vidím jako vyrovnané," zmiňuje důležitou skutečnost náchodský kormidelník.

Další věc, která by v neděli mohla hrát důležitou roli, bude hřiště. „Dosud se v Trutnově hrálo na umělé trávě. Podle všeho bychom ale měli nastoupit na zrekonstruovaném přírodním trávníku," věří náchodský trenér a dodává: „V každém případě bychom rádi zopakovali výsledek ze zimního turnaje, kdy se nám podařilo v Trutnově 2:1 zvítězit."

V Trutnově se podle Mílových slov tým tvořil více než tři roky a v létě byl velmi dobře doplněný. „Zvýšila se tam konkurence, a to se pozitivně projevilo jak na herním projevu, tak pochopitelně i na výsledcích. Řada hráčů už má bohaté zkušenosti, a tak si své mladší spoluhráče dokáží na hřišti dobře kočírovat," říká trenér Míl.

V mužstvu Trutnova je jasně patrná osa zkušených hráčů, kteří mužstvo táhnou – Šťastný, Makovský, Horák, Marks, Landyš, Kilevník, Kejzlar. „K nim musíme přiřadit Matějku, který hraje v poslední době z ofenzivních hráčů možná nejlépe. Jsou trpěliví, vědí, kde je jejich síla. Velmi málo inkasují a v ofenzívě si vždycky nějaké šance připraví. Pak záleží už jen na tom, jestli své šance dokáží proměnit," zmiňuje důležité aspekty trutnovské hry náchodský trenér.

„My budeme chtít navázat na výkon z druhého poločasu s Dobrovicí. Hrát určitě nebude potrestaný Bohuslav a otazník visí nad Vaněčkem. K dispozici už bude naopak Srkal. Věřím, že všichni hráči udělají maximum pro úspěšný výsledek," doufá trenér. (mr)