„První týden jsme trénovali pětkrát v týdnu a zaměřili jsme se hlavně na fyzickou přípravu. Střídali jsme terén s herními prvky na hřišti a musím říct, že jsem byl s přístupem hráčů velmi spokojený," říká nový náchodský kormidelník, jenž má na svém kontě i dva reprezentační starty.
První zápasový start nové sezony už mají za sebou také jeho svěřenci. Ve středečním podvečeru se střetli s Letohradem, kterému ve Vamberku podlehli 1:2. „Výsledek v této fázi přípravy není vůbec důležitý," má jasno nový náchodský trenér. Ten byl s herním projevem svých svěřenců spokojen hlavně v prvním poločase, ve druhém už se projevila únava z náročné fyzické přípravy. „Zápas pro nás nezačal dobře, když se nám už v páté minutě zranil Vejprava. S prvním poločasem jsem ale jinak byl velmi spokojený. Přešli jsme na nový systém, který v první půli kluci zvládli. Ve druhém poločase se ale už na některých projevovala únava," popsal náchodský trenér první přípravné utkání. Šanci v něm dostali všichni dorostenci, kteří přešli do kategorie mužů. „Zápas určitě splnil svůj účel, ukázal nám chyby, na které budu hráče upozorňovat," bere si pozitiva trenér Hromádko.
Do konce týdne stihnou jeho svěřenci už pouze jeden trénink a sobotní domácí pohárový zápas s Pardubicemi. „Bereme to jako výzvu, určitě to není náš hlavní cíl, protože obě mužstva jsou v jiném stupni přípravy. Zatímco pro Pardubice to bude generálka, my do toho jdeme z plného tréninku. Na druhou stranu bych se ale vůbec nezlobil, kdybychom soupeře zaskočili," nebrání se případnému postupu do dalšího pohárového kola trenér Hromádko. (mr)