So, 16.30: FK Dobrovice (1. místo, 17 bodů) – FK Náchod (5. místo, 12 bodů)

„Dobrovice jsou favoritem soutěže a ví se o nich, že mají chuť postoupit. Podle toho také vypadají jejich předsezónní změny v kádru," říká na adresu soupeře náchodský trenér Radovan Hromádko.

Také on však tahá eso z rukávu. Přesně řečeno, esa dvě. „Přichází Radek Korba, který pendloval mezi Hradcem a Převýšovem. Chtěli jsme ho už před sezónou, ale dopadlo to až nyní," říká o první ze dvou nových tváří náchodské sestavy trenér Radovan Hromádko. Radek Korba je vysoký útočník, který by tedy měl týmu pomoci hlavně směrem dopředu.

„Druhou posilou je slovenský hráč Martin Koiš, který působil v České fotbalové lize v dresu Kladna. Teď se přestěhoval do Hradce a využil naší nabídky," představuje druhou z posil trenér Hromádko. Obě nové tváře by se měly představit už v sobotním odpoledni na půdě lídra z Dobrovice.

Favorit celé soutěže, mužstvo Dobrovice, měl sice pomalý rozjezd do sezóny, s postupem času se však dostává do formy, což není z pohledu Náchoda úplně dobrá zpráva. „Každé mužstvo, kde došlo k nějakým změnám, si musí sednout, a to platí i o Dobrovici. V posledních zápasech se ale už chytli, na druhou stranu ale ani my nemáme špatnou formu, takže se nemusíme ničeho bát. V každém případě je to nebezpečný soupeř, ale pokud budeme plnit to, co si řekneme, nemusíme mít strach," věří svým svěřencům trenér Hromádko a dodává. „Na hráčích je vidět, že chtějí hrát fotbal, už se nebojí a nejsou tak zakřiknutí, jako tomu bylo v minulé sezóně."

Kromě dvou nových tváří bude snad moci trenér vybírat z kompletního kádru, byť všichni stoprocentně zdraví nejsou. „Pár hráčů se potýkalo s nemocí, uvidíme, kdo mi v pátek přijde na trénink a podle toho se zařídíme," uzavírá trenér Hromádko. (mr)