Náchod – Holice 4:0 (2:0)

Domácím sice chvíli trvalo, než se dostali do provozní teploty, poté ale byli jasnými pány na hřišti. Už v 11. min. se po rohovém kopu tlačil do zakončení Malý, ale neuspěl. O chvíli později Malý centroval od brankové čáry, ale Kuťák míč sklepl jen do náruče překvapeného brankáře hostí. V 19. min. našel Simon přesným centrem Punara, ten nikým nehlídaný pálil z malého vápna, trefil ale špičku kopačky bránícího stopera. Tlak domácích narůstal a pověstný pohár přetekl ve 22. minutě. Po rohovém kopu se dostal odražený míč na velké vápno k Srkalovi, ten si ho připravil z levačky na pravačku a trefil přesně pod břevno – 1:0. Po půl hodině hry o sobě dali vědět i hosté, Ujec ale v dobré pozici míří vysoko nad. Ve 33. min. dostali domácí výhodu trestného kopu, Nejman poslal centr do vápna a Rompotl zády k brance hlavičkoval přesně k tyči – 2:0.

Vstup do druhé části měli domácí opět vlažný, nechávali soupeři dost prostoru, ten toho ale využít nedokázal. S přibývajícím časem se opět dostávali do provozní teploty Náchodští a opět jim k tomu pomohla standardní situace. V 68. min. narýsoval Punar centr na Hubičku, který hlavou zakončovat umí – 3:0. Čtvrt hodiny před koncem naznačil své ofenzivní možnosti střídající mladíček Moravec. Od postranní čáry vytancoval až do středu velkého vápna, jeho dělovka ale našla jen připraveného brankáře. O tři minuty později zahrávali domácí roh, v následném zmatku se dostal k míči Srkal, od brankové čáry poslal lehký oblouček k zadní tyči, kde Hubička trefoval odkrytou branku – 4:0. V 82. min. se dostal do zakončení opět Moravec, míč mu však v rozhodující chvíli skočil a střela tak šla vysoko nad. V poslední minutě to byl znovu Moravec, který obešel i brankáře, ale prázdnou branku trefit už nedokázal.

Mrzet ho to však nemusí, aspoň tentokrát. I bez jeho gólového přičinění slaví Náchod tři body za vítězství 4:0.

Fakta – branky: 22. Srkal, 33. Rompotl, 68. a 77. Hubička. Rozhodčí: Fišer (Praha). ŽK: 0:1. Diváci: 300. Poločas: 2:0. FK Náchod: Baláž – O. Nejman, Hubka, Rompotl, Gross – Simon (77. D. Nejman), Hubička, Srkal, Punar (73. Petr) – Malý, Kuťák (65. Moravec). SK Holice: Šváb – Žák, Kopřiva, Ručka, Pištora – Chvála, Jedlička, Machatý, Strachota (37. Fidra) – Semerád (69. Skalický), Ujec.

(mr)