V Náchodě byli už všichni téměř jistě smířeni se sestupem do krajského přeboru.

Tým skončil na čtrnáctém místě a měl sestoupit, jenže vše dopadlo jinak. Kvůli nedostatku přihlášených týmů v divizi se Náchod v soutěži udržel. A dopad to nemá pouze na Náchod.

Pro fotbal v kraji to znamená, že ve čtvrté nejvyšší republikové soutěži budou i na dále hrát tři týmy. Kromě Náchoda také Dvůr Králové a Trutnov, tedy tradiční kluby, které se v letošní sezoně udržely s velkým přehledem a v soutěži budou samozřejmě pokračovat. Královéhradecký kraj mohl mít při těchto počtech dokonce čtyři zástupce v nejnižší celorepublikové soutěži, ale jasný vítěz krajského přeboru Libčany možnost postupu odmítly, což udělaly i další týmy v horních patrech tabulky, jmenovitě Nový Bydžov, Třebeš a Kostelec nad Orlicí.

„Za mně osobně je sezona velkým zklamáním, protože kádr i podmínky byly k tomu, aby se tým pohyboval ve středu tabulky,“ hodnotil uplynulý ročník soutěže vedoucí mužstva Náchoda Michal Malý. Po záchraně na poslední chvíli však v klubu panuje lepší nálada.

„Myslím si že si to klub zaslouží vzhledem k podmínkám a areálu. Podobné má v soutěži jen Kolín a Čáslav,“ radoval se obránce Jiří Podolník.

Náchod „zachránil“ Dobrušku

Stejnou radost jako v Náchodě mohou mít fotbalisté Dobrušky, kteří v krajském přeboru skončili na čtvrtém místě od konce a už se pomalu připravovali na rok v I. A třídě, jenže záchrana Náchoda znamenala, že z krajského přeboru padají pouze Lázně Bělohrad, Jaroměř a Sobotka.

Místo nich si krajský přebor zahrají Police nad Metují a Černilov. Týmy se kterými se před sezonou příliš nepočítalo, ale po skvělých výkonech si právo zahrát nejvyšší krajskou soutěž zasloužily. „Snažili jsme se ke všem zápasům přistoupit zodpovědně a i když to v závěru bylo kvůli početné marodce náročné, tak jsme to zvládli,“ uvedl kapitán Police David Hauschke.

Fotbalová divize C: Náchod - Turnov.
Náchod se udržel v divizi, Slatiňany se nepřihlásily