Divizní fotbalisté Náchoda mají za sebou první ostrý test nové sezony. V prvním kole Poháru České pošty nestačili na účastníka druhé nejvyšší soutěže z Pardubic, když mu podlehli až brankou v samém závěru.

FK Náchod – FK Pardubice 0:1 (0:0)

Favorizovaní hosté vlétli do utkání jako velká voda a bylo na nich vidět, že chtějí zápas brzy rozhodnout. Náchod byl však na tuto variantu připraven a úvodní tlak Pardubic ustál. V 8. min. sice hosté po pěkné kombinační akci gól vsítili, v tu dobu ale už měl asistent rozhodčího praporek nad hlavou a hlavní rozhodčí gól neuznal.

Vzápětí se blýskl na druhé straně Malý, který si prohodil míč mezi nohama hostujícího stopera, brankář Frydrych ho však vytlačil z ideálního střeleckého úhlu a bylo po šanci. O deset minut později se opět dostali ke slovu aktivnější hosté a Baláž konečky prstů vytěsňoval Petrusův pokus. Vzápětí to byli znovu Pardubičtí, kdo byl blíže k vedoucí brance. Baláže i celý domácí tým tentokrát zachránila tyč. Herní převahu hostů narušili svěřenci Radovana Hromádka až v závěrečných minutách prvního dějství a mohli za to sklízet své ovoce. Těsně před pauzou se po rohovém kopu dostal do zakončení Rompotl a jeho hlavička nadělala brankáři soupeře hodně starostí.

Druhá půle už tolik příležitostí nepřinesla, byť domácí hráli prakticky celý druhý poločas v deseti. Už po pár vteřinách totiž hasil svou minelu Kudláček a za stažení protihráče, jenž by šel sám na Baláže, byl po zásluze vyloučen. Oslabený Náchod se ještě více zatáhl a Pardubice tápaly. Velkou gólovou příležitost si hosté vytvořili až v 70. min., jenže Baláž jim opět radost nedopřál. A hosté mohli za své neproměněné šance pykat hned vzápětí. Do stoprocentní příležitosti se dostal Malý, který tváří v tvář hostujícímu brankáři volil oblouček, ten ale gólman Frydrych vystihl a Malého šanci kryl. Rozuzlení přinesla až 84. minuta, kdy po vcelku nevinné akci přišel zpětný centr od brankové čáry na nabíhajícího Kudrnu, jenž nechytatelnou dělovkou k tyči zápas rozhodl – 0:1. Domácí otevřeli hru a vzápětí mohli opět inkasovat. Baláž si však se sólem Rešetára poradil. Závěr zápasu byl hodně nervózní a nezvládl jej především hlavní rozhodčí. Ten ušetřil od vyloučení hostujícího kapitána Jeřábka, jenž oplácel Strnadovo kopnutí. Za úder kolenem do obličeje by pardubický hráč určitě zasloužil vyšší trest než jen žlutou kartu.

I přes porážku však Náchodští letošní ročník Poháru České pošty opouštějí se vztyčenou hlavou.