So, 14.30: FK Náchod (11. místo, 21 bodů) – 1. FK Nová Paka (1. místo, 41 bodů):

Nepustit Novou Paku k její hře – to bude hlavní cíl svěřenců náchodského trenéra Radovana Hromádka v utkání s lídrem soutěže. „Mužstvo Nové Paky se přes zimu tolik nezměnilo, takže očekávám, že budou hrát podobný fotbal, jaký hráli na podzim," říká náchodský trenér a hned dodává. „Oni mají vepředu vysokého útočníka, takže se musíme vyhnout standardním situacím," má jasno náchodský trenér.

Přijďte fandit za lidové vstupné
V sobotní jarní domácí premiéře hostí divizní fotbalisté Náchoda vedoucí celek soutěže, Novou Paku. Vedení klubu FK Náchod i samotní fotbalisté stojí o pořádnou přízeň svých fanoušků, a proto bude v celé jarní části vstupné sníženo na symbolických 30 korun. Zlevněné vstupné bude ještě o deset korun nižší a ženy se dokonce dostanou na jaře do Bělovse na fotbal zcela zdarma.

Podle něj nebude hrát nijak rozhodující roli ani skutečnost, že se zápas odehraje na umělé trávě. „V tuto chvíli je to pro oba stejné. Také Nová Paka hrála minulý zápas na umělce, takže žádná výhoda to pro nás určitě nebude. Ta se bude objevovat až tak za tři, čtyři kola, kdy ostatní týmy přejdou na přírodní trávu a my zůstaneme na umělce," má jasno trenér Hromádko.

Ten neplánuje ani žádný výrazný průvan ve vítězné sestavě, takže lze předpokládat, že se proti vedoucímu celku soutěže postaví ta sestava, která před týdnem uhrála vítězství na hřišti libereckého Rapidu.

Moc důvodů měnit vítěznou sestavu však nebude mít ani Nová Paka, neboť i ona vstoupila do jara vítězně, když doma přehrála Svitavy 2:0.