KRAJSKÝ PŘEBOR

Slavia HK – Broumov 0:1 (0:0). V sobotním dopoledni se na hřišti hradecké Slavie bojovalo převážně uprostřed hřiště, byť s menší převahou domácích. Několik akcí ale stojí za připomínku. Ta první se zrodila v 18. min., hosté z Broumova zahrávali rohový kop a hlavička Schuberta padá těsně za břevno domácí branky. Po půl hodině hry měli během minuty dvě velké šance domácí. Nejprve hostující gólman Drahorád vyráží zblízka míč nohou a ještě v téže minutě pláchl domácí hráč hostující obraně, na Drahoráda však nevyzrál a ten jeho pokus vyráží na roh.

Po změně stran, v 59. min., domácí opět utekli broumovské obraně, hráč obstřeloval Drahoráda, ale trefil jen tyč, od níž šel míč do autu. V 65. min. Šimon po vhazování autu pronikl do velkého vápna, přihrál volnému Burešovi, který z voleje otevřel skóre utkání – 0:1. Blízko vyrovnání byli domácí pět minut před koncem zápasu, kdy domácí hráč prošel obranou Broumova, ale Drahorád se mu vrhl pod nohy a míč vyrazil.

Kratonohy – Červený Kostelec 2:1 (1:0). V pěkném útočném utkání se skóre měnilo už po sedmi minutách, kdy se po krásné kombinační akci ujímají domácí vedení 1:0. Hosté z Červeného Kostelce si v prvním poločase vypracovali dvě slibné příležitosti, jednu bravurním zákrokem vytáhl brankář domácích a druhou hosté ke své smůle nedotáhli do konce.

Zajímavá podívaná pokračovala i po změně stran, kde se na branku čekalo do 65. minuty. To domácí využili benevolenci asistenta rozhodčího a po akci silně zavánějící ofsajdem odskakují na dvoubrankový rozdíl – 2:0. O ten však vzápětí přicházejí, protože krásnou akci Lukáše Hlavy gólově zakončuje Koval – 2:1. V závěru utkání si Kostelec vytvořil několik dalších šancí, ale už bez gólového efektu.

Nový Bydžov – Jaroměř 1:1 (0:1), na penalty 3:5. Do utkání vstoupila aktivněji Jaroměř a hned v 5. min. měl na hlavě vedoucí gól Ruml. Ten si naskočil na Čenovského centr, ale z malého vápna mířil nad. Ve 12. min. už se ale skóre měnilo. Bano vysunul Exnara, domácí stoper Žalman na míč nedosáhl a Exnar z úhlu propálil bydžovskeho gólmana – 0:1. Jaroměř to následně zkoušela i ze střední vzdálenosti, střely Nováka a Holuba však mířily mimo tyče. Ve 25. min. přišel důležitý moment v utkání, kdy byl v souboji zasažen do hlavy Holub a po několika minutách musel střídat. Domácí si v první půli vypracovali pouze jedinou šanci, když Matějka hlavičkoval vedle pravé tyče Ondráčkovy branky.

Do druhé půle vstoupila Jaroměř šancí, Bano prostrčil do uličky Böhmovi, ale bydžovská obrana jeho pokus na poslední chvíli zablokovala. Pak se dlouhé minuty hrálo hlavně mezi šestnáctkami a náznaky šancí přicházely pouze díky standardním situacím. V 74. min. však z pětadvaceti metrů napřáhl domácí Zich a trefil se náramně do šibenice – 1:1. Jaroměř se pokusila přece jen zvrátit výsledek na svou stranu. V 80. min. však stažení Nováka jako penaltové sudí neposoudil. Vzápětí byl faulován na hranici velkého vápna Ruprich, přímý kop Exnara mířící do sítě však odvrátil na malém vápně domácí obránce. V 82. min. se dostal za obranu Bano a domácí Novotný jej musel zastavit jen za cenu faulu a šel předčasně pod sprchy. K přímému kopu se postavil faulovaný Bano, jenže už překonaného Strýhala zastoupil na brankové čáře Matějka. Poslední minuty přinesly už jen platonický tlak Jaroměře, která přežila klinickou smrt, když se v samotném závěru dostal do samostatného brejku domácí útočník Havrda, ale Ondráček vytáhl vynikající zákrok a vychytal ho.

V následném penaltovém rozstřelu byli jaroměřští střelci neomylní, a když se k tomu přidala chycená penalta Ondráčkem, putoval plusový bod do Jaroměře.

I. B TŘÍDA

Hronov – Police nad Metují 1:2 (0:2). První poločas derby nabídl vyrovnaný fotbal s mírnou převahou hostů. Na první gól se v Hronově čekalo do 9. min. a domácí příznivci z něj nadšení nebyli. K trestnému kopu se postavil Klapkovský a jeho bochánek lízl hlavou zády k brance Jandík a hosté vedli 1:0. Dvoubrankové vedení Police měl na kopačce po půl hodině Hauk, který si pěkně zpracoval těžký míč, jeho pohotová střela však končí těsně vedle domácí branky. O dvě minuty později od levé postranní čáry centruje Klapkovský, mezi váhající hronovské beky vlétl Verner a dává Polici uklidňující dvoubrankový náskok – 0:2.

Druhý poločas se hrál výhradně podle hronovských not. Domácí byli lepší, svého soupeře mačkali a ten se jen stěží bránil odkopy a občasnými brejky. S přibývajícím časem začaly přicházet i hronovské šance, jenže domácím nebylo v zakončení přáno. Štěstí se na ně usmálo až sedm minut před koncem, kdy se po minelách polických beků odráží míč na velké vápno k volnému Schreiberovi, který překonává Mžourka – 2:1. Přestože měl Hronov ještě dokonce zápasu několik dobře rozehraných akcí, kýženého vyrovnání se už nedočkal.
Sestavy – Hronov: Kunz (29. Nyklíček) – Stelzig, Tichý (45. Jandáček), Ansorge (65. Neuschel), Puraš – Schreiber, Franců (75. Klabník), Danihel – Kuru, Valtera, Zíta. Police nad Metují: Mžourek – Rieger, Jandík, Hejnyš, Pokorný – Pataki (70. Bergman), Kubeček, Čermák (80. Hlávko), Verner – Klapkovský, Hauk.

Vamberk – Jaroměř B 7:1 (3:1). V gólově bohatém utkání se na změnu skóre čekalo jen dvě minuty. Bezbrankový stav mění ve prospěch domácích Hamerský. O tři minuty později však sudí proti Vamberku nařizuje pokutový kop, který Beneš proměňuje a srovnává na 1:1. Penalta se však o šest minut později kope i na druhé straně – 2:1. Na poločasových 3:1 upravuje domácí T. Králík po půl hodině hry.


O osudu zápasu a debaklu jaroměřské rezervy pak rozhodla pětiminutovka mezi 60. a 65. minutou, v níž domácí dávají tři góly a odskakují na 6:1. Na konečných 7:1 upravuje domácí Luňáček deset minut před koncem.
Sestava Jaroměře: Schejbal – Hekele, Rejchrt, Křivský, Klíž – Ulrych, Jirka, Beneš, Seifert – Vít, Valčík (70. Ameti). (mr, jl)