KRAJSKÝ PŘEBOR

NÁCHOD – RYCHNOV NAD KNĚŽNOU 6:2

Vítězství favorita se nerodilo lehce. Už ve 2. minutě totiž hosté snadno přečíslili domácí na jejich pravé straně a Zajíčkovo zakončení na dlouhou tyč nemělo chybu – 0:1. O čtyři minuty později se však po rohovém kopu vrátil míč k Simonovi, ten prošel do vápna a neméně povedenou střelou jako o chvíli před ním Zajíček srovnal na 1:1. Blízko vedoucí brance byl opět Rychnov ve 24. minutě, kdy nebezpečný centr do vápna odvracel do bezpečí v nefotbalové pozici vleže O. Nejman. Po půl hodině hry posadil na druhé straně Pípek centr na hlavu Rojšla a ten míč trkl přesně k tyči – 2:1. O dvě minuty později však bylo opět srovnáno. Z rohu velkého vápna prostřelil houštinu těl před Hladíkem Reichl – 2:2. Ve 38. minutě se hosté radovali potřetí, jejich křepčení jim však překazil asistent rozhodčího, který viděl hru rukou.

Zatímco první půle byla naprosto vyrovnaná, v té druhé hráli prim domácí. Ti nejprve v 52. minutě přečkali šanci Rychnova, poté bombu Hlavy na druhé straně gólman jen vyrazil opět k Hlavovi, jehož dorážka skončila rohem. Po něm vznikl před rychnovskou brankou závar, který ukončil přesnou střelou Brich – 3:2. O dvě minuty později kopali domácí další roh. Přetažený míč si našel Brich, povodil si dva soupeře a předložil gólovou přihrávku O. Nejmanovi – 4:2. V 66. minutě se krásným volejem prezentoval domácí Hlava, hostující gólman ovšem předvedl neméně pohledný zákrok. Na druhé straně pak kryl rychnovskou šanci domácí Hladík. Pátý gól padl v 70. minutě, když ze třiceti metrů napřáhl Hlava a jeho tečovaný míč šel přesně do protipohybu brankáře – 5:2. Na konečných 6:2 upravil v 77. minutě Malý, který si vzal míč na půlce, nejprve proskočil mezi dvěma stopery, pak obešel i brankáře a do prázdné branky uzavřel gólový účet zápasu.

NOVÉ MĚSTO NAD M. – KOSTELEC NAD ORL. 1:1, NA PENALTY 4:5

První poločas hrstce diváků nabídl jen tři zajímavé momenty. Dva neuznané góly hostí kvůli ruce, postavení mimo hru a ve 38. minutě šanci domácího Klikara, který ale pálil jen do brankáře.

Také ve druhém poločase se odehrály tři zajímavé momenty a dva z toho byly brankové. Nejdříve v 70. minutě po standardní situaci poslal domácí s přispěním hostujícího Kaplana do vedení Klikar – 1:0. Tentýž hráč mohl přidat druhý gól v 80. minutě, ale ve velké šanci selhal, a tak se v 85. minutě potvrdilo rčení „nedáš, dostaneš“ a hosté srovnali na 1:1. Tento stav vydržel do konce normální hrací doby a o zisku druhého bodu rozhodovaly penalty. V nich byli úspěšnější hosté. „S návratem na domácí umělku jsme předvedli nejlepší podzimní domácí výkon,“ těšilo Dominika Maura, asistenta domácího trenéra. Zarazily ho však komentáře šířící se z tábora hostů. „Jízlivě reakce hostů na hrací plochu v plné nahotě ilustrují stav, prostředí a morálku panující v českém fotbale, které jsou na bodu mrazu.“

JAROMĚŘ – VYSOKÁ NAD LABEM 1:1, NA PENALTY 5:3

Kdo dorazil v Jaroměři na zápas pozdě, přišel o několik důležitých momentů. Předně o vedoucí gól, který padl už v úvodní minutě a na svědomí ho měl domácí Bano – 1:0. Dalším důležitým momentem utkání bylo brzké vyloučení hostujícího Proroka, který pobyl na jaroměřském trávníku jen pět minut. Poté si vylil směrem k rozhodčímu svou frustraci a poroučel se do sprch. Jaroměř však svou dlouhou početní převahu nedokázala využít a naopak v ní inkasovala. Pět minut před koncem poločasu srovnal na 1:1 Pražák. A protože ve druhé půli diváci žádný gól neviděli, zápas musely rozsoudit pokutové kopy. V nich nakonec byli všichni domácí hráči úspěšní, a tak druhý bod zůstal v jaroměřské Růžovce.

NOVÝ BYDŽOV – ČERVENÝ KOSTELEC, ODLOŽENO NA 30. 11.

I. A TŘÍDA

NÁCHOD B – BROUMOV 0:2

Domácí byli zatím doma stoprocentní, to však už neplatí.

Hosté z Broumova vstoupili do derby hodně aktivně a už od 3. minuty vedli. To se položil do centru z levé strany Hanzlík a nedal Weisserovi v domácí brance šanci – 0:1. Broumov vedoucí gól povzbudil a vzápětí mohl své vedení pojistit, domácí Weisser však vytáhl dva skvělé zákroky. Domácí výrazněji zahrozili až po půl hodině hry, nejprve nedokázali potrestat špatnou komunikaci Drahoráda s Pannym a o chvíli později Drahorád nadvakrát zpacifikoval střelu Vaněčka. Na druhé straně pak ukázal své nesporné brankářské umění Weisser, a to proti tutovce Svobody. Těsně před přestávkou lapil Weisser další stoprocentní šanci, tentokrát Wilkemu, aby vzápětí vůbec nereagoval na skrytý pokus M. Gaga – 0:2.

V úvodu druhé půle Vaněček svou střelou pozlobil Drahoráda v brance Broumova, ale v dalších minutách si už hosté své vedení hlídali a soupeře prakticky ke své brance nepouštěli. Naopak sami občas zahrozili rychlým brejkem. Ten z 58. minuty skončil vysoko nad brankou Weissera. Náchodský gólman se pak mohl zapotit v 65. minutě, kdy se dral do vápna Hanzlík, zakončení mu však nevyšlo. Poslední náchodskou šanci měl na svých kopačkách Schärfer, Drahorád však jeho pokus nadvakrát kryl.

Sestavy – Náchod: Weisser – Rorbach, J. Vejprava (46. Donát), Schärfer, Prokeš – Šesler (46. Málek), Melichar (37. Volf), T. Vejprava, Král – Bareš, Vaněček. Broumov: Drahorád – Michálek (84. Riabec), Panny, Šimon, O. Gago – Svoboda, Wilke, Němeček (46. Lehotský), M. Gago – Hanzlík, Schubert. (mr, dop)

POLICE NAD M. – NOVÝ HK, ODLOŽENO NA 30. 11.