KRAJSKÝ PŘEBOR

Olympia HK – Police nad Metují 0:0. Na Olympii začali aktivněji domácí, hosté s omlazenou sestavou vyčkávali a spoléhali na rychlé brejky. V prvním poločase si Olympie vytvořila dvě slibné příležitosti, nevyzrála však na pozorného polického gólmana. Také na druhé straně se zrodily dvě šance, ale ani tam neudeřilo. V podobném duchu se odehrála i druhá pětačtyřicetiminutovka, a protože ani tentokrát střelci neobuli gólové kopačky, mužstva se rozešla smírně.

Kunčice – Broumov 2:3 (1:1). Utkání začalo mírnou převahou hostů, ve 13. min. Růžička z dálky nastřelil břevno, ve 20. min. se pak na druhé straně vyznamenal Dvořáček při šanci domácích. Ve 23. min. se hostující Hovorka dostal do šance, ale jeho střela po zemi šla těsně vedle. Ve 34. min. se Hovorka převtělil do role nahrávce a jeho centr z pravé strany usměrnil do sítě Kunčic Růžička – 0:1. Radost hostů však trvala jen dvě minuty. Po trestném kopu a následné hlavičce totiž Kunčice srovnaly na poločasových 1:1.

Druhý poločas patřil hostům, do první šance se ale v 52. min. dostali domácí, jenže Dvořáček nebezpečnou střelu vyrazil na roh. V 56. min. pronikl do vápna Kunčic Jaromír Schubert, nezištně přihrál volnému Růžičkovi, který dal svůj druhý gól – 1:2. Po hodině hry se k trestnému kopu ze 40 metrů postavil dělostřelec Harasevič, jeho pumelici ale domácí brankář bravurně vyrazil. O pět minut později se domácí po chybě broumovské obrany dostali lehce před Dvořáčka, ten si s jejich příležitostí ale opět poradil. V 71. min. broumovský Kuchta technickou střelou obstřelil obranu i gólmana a bylo to 1:3. V 82. min. zahrávali domácí trestný kop z velkého vápna a nestárnoucí Doležal k tyči usměrnil na 2:3. V 87. min. broumovský Hovorka utekl otevřené obraně Kunčic, své sólo ale gólově nezakončil. Domácí sice ještě měli v závěrečných minutách šanci, skóre se ale už neměnilo.

I. A TŘÍDA

Třebechovice – Jaroměř 4:7 (0:4). Začátek utkání patřil domácím. Vytvořili si několik slibných příležitostí, ale gól nedali. V 5. min. šel proti třebechovické obraně Kašajík, z 23 metrů vypálil a na jeho střelu byl na mokrém terénu brankář Kekelák krátký – 0:1. Jaroměř vyrovnala hru a ohrožovala domácí branku. Ve 22. min. nahrál Škoda z levé strany zpátky Michálkovi a ten poslal míč z jedné do šibenice – 0:2. Domácí hráli pasivně a nedokázali založit plynulejší akci. Po půl hodině hry udržel Svatoš míč v šestnáctce Třebechovic a od brankové čáry přihrál Michálkovi. Jeho střela zblízka skončila v síti – 0:3. Krátce před přestávkou domácí špatně rozehráli, do otevřené obrany šli Kašajík se Svatošem a po Svatošově přihrávce zvýšil Kašajík vedení Jaroměře na 4:0.

Po změně stran, ve 47. minutě, po pěkné kombinaci Jaroměře poslal Kučera prudkou přihrávku z pravého křídla před branku. Vracející se Krejčí poslal míč z malého vápna do vlastní branky – 0:5. S pětibrankovým vedením Jaroměř polevila a toho domácí využili. V 51. min. po přihrávce z levé strany překonal přesnou střelou z vápna Schejbala Kyral – 5:1. V 56. min. tečoval Bíl přihrávku z levé strany a míč skončil v jaroměřské brance – 5:2. Domácí poslali několik nebezpečných míčů do vápna Jaroměře, ale brankář Schejbal je dokázal vyboxovat do bezpečí. V 58. min. viděl po druhé žluté červenou domácí Lukášek. O pět minut později poslal Svoboda nepřímý kop z 30 metrů do šibenice třebechovické branky – 2:6. V 70. min. poslal Kašajík do vyložené šance Svatoše, ten sám před brankářem nezištně přihrál a Škoda se tentokrát trefil – 2:7. V 77. min. po rychlém útoku do otevřené jaroměřské obrany skóroval z vápna Kyral – 3:7. V 83. minutě šel Václavek sám na Schejbala, udělal mu kličku a snížil na konečných 4:7.

Sestava Jaroměře: Schejbal – Hrobský, Svoboda, Hořínek, Huňák – Kučera (51. Krejsa), Kašajík (88. Fišer), Michálek, Böhm – Svatoš, Škoda (72. Horák).

I. B TŘÍDA

Lokomotiva Hradec Králové – Nové Město nad Metují 1:2 (0:1). Vlažný úvod utkání napovídal tomu, že v tomto utkání už o moc nejde. K první vážnější akci se v 7. min. dostali hosté, ale P. Zelený ve výhodné pozici míč nezpracoval. Domácí zahrozili z protiútoku, ale bez přesného zakončení. Další minuty se hrálo převážně ve středu hřiště. Vzrušení přinesla až 15. min. když po autovém vhazování prošel míč celým malým vápnem Nového Města až k překvapenému Odehnalovi, ale ten netrefil odkrytou branku. Další možnost ke skórování měla Lokomotiva v 18. min., Tichý však vysoko přestřelil. O dvě minuty později přišla rychlá, jednoduchá kombinace hostí, kterou zakončil Paďour – 0:1. Domácí tým tato branka trochu zaskočila, ale hosté toho nedokázali využít a hru pozvolna převzali pod kontrolu domácí. Ve 38. min. se do gólové šance dostal domácí Schejbal, ale Maur jeho střelu reflexivně vyrazil. Ve 41. min. byl po druhé žluté vyloučen hostující Morávek.

Druhý poločas začala Lokomotiva proti početně oslabenému novoměstskému týmu mírným náporem, který korunoval v 51. min. vydařeným trestným kopem Schejbal vyrovnávacím gólem – 1:1. Zdálo se, že domácí přidají i další gól, ale jejich pomalá, stereotypní hra středem hřiště na velice dobře pracující obranný blok hostů neměla šanci na úspěch. Domácí sice měli po celý druhý poločas územní převahu, ale hosté je k zakončení prakticky nepustili. Ti naopak velice takticky drželi míč ve středu hřiště a podnikali rušové protiútoky. V 73. min. přišel pro domácí šok, když trestný kop P. Zákravského ze 35 metrů skončil po dvojí teči v jejich brance – 1:2. Závěr utkání již mužstvo Nového Města zvládlo na jedničku a vítězství uhájilo.

Sestava Nového Města n. Met.: Maur – Mervart, P. Zákravský, Mich. Lichter, Morávek – Exner (75. Kulhavý), T. Zákravský, Lelek. Zelený – Joneš, Paďour.