Svou historickou účast v Krajském přeboru si asi Provodov představoval jinak. Co stálo mezi provodovskými představami a podzimní realitou?
Před sezónou jsme chtěli hrát v Krajském přeboru důstojnější roli a hlavně mít po podzimu daleko víc bodů než máme teď. Když si ale projdu jednotlivé zápasy, tak nám v podstatě chybí body hlavně z utkání v Novém Městě nad Metují, Broumově a Kostelci nad Orlicí, kde jsme měli zápasy výborně rozehrané, ale neskutečně lacino je ztratili. Ostatní výsledky odpovídaly výkonům na hřišti, ať už v pozitivním či negativním ohledu.

Provodov v minulých letech těžil hlavně z domácího prostředí. Nyní jste ale během podzimu doma uhráli jen osm bodů, dali jedenáct a inkasovali 22 branek. Je tato statistika obrazem provodovského podzimu?
Podzimní výkony byly jako na houpačce. Stejně tak výkon týmu jako celku i jednotlivých hráčů. Nebyli jsme schopní zopakovat kvalitní a konzistentní výkon ve více utkáních za sebou, navíc jsme se přesvědčili, že bez patřičné tréninkové docházky a chuti do fotbalu samotných hráčů hrát Krajský přebor prostě nejde.
V domácím prostředí chceme už vzhledem k početným návštěvám předvádět kvalitní výkony a vyhrávat, ale upřímně řečeno, na podzim přijeli do Provodova silní soupeři, kteří byli lépe připraveni a často nás přehráli (Kratonohy, Chlumec nad Cidlinou, Slavia HK atd.).

Za první polovinu sezóny jste odehráli několik nepovedených zápasů, najdete nějaký, který vám utkvěl v hlavě?
Zmíním asi ten v Kostelci nad Orlicí, kde jsme v 75. minutě otočili na 3:2, ale pak přišel neskutečný kolaps a čtyři branky domácích, po našich velkých chybách. Jeden výpadek bych pochopil, spíše mě mrzí, že výkonů, které připomínaly fotbalový kroužek, bylo více.

Zeptám se ale i na pravý opak, odehráli jste na podzim utkání, o kterém by se dalo říct, že bylo podle tvých představ?
Určitě zápas v Trutnově, které jsme odehráli velmi disciplinovaně směrem do defenzívy, navíc všichni hráči plnili to, co na hřišti měli. Bohužel se nám v něm zranil bojovník Táda Fiedler, z kterého by si hlavně mladí hráči měli vzít příklad. Nasadil vlastní zdraví, aby vybojoval ztracený míč a pomohl tím týmu. Tímto mu ještě jednou přeji rychlou rekonvalescenci.

Co bude s provodovským týmem přes zimu. Dojde na nějaké změny a kdy začnete s přípravou?
Změny nastanou, někteří hráči chtějí z různých důvodů skončit a do týmu přijdou hráči, kteří svou zkušeností a fotbalovým srdcem týmu dozajista pomohou. Chceme odolné hráče, kteří se budou chtít prát za klub a hlavně za své spoluhráče. Už od začátku prosince budeme chodit jednou týdně trénovat do haly, s přípravou začneme zhruba v polovině ledna.

Otázka poslední, jak náročné bylo kombinovat trenérskou funkci v Provodově s tou hráčskou v témže týmu?
Sám za sebe vím, že to není ideální. Chci především ještě hrát a jak jsme se již dříve s vedením domluvili, tak tým povede na jaře Petr Dudek, který tým fakticky vedl ze střídačky už v posledních podzimních kolech, kdy jsem po zranění naskočil na hřiště. Je v podstatě jedno, kdo na lavičce stojí. Trenéra i hráče musí hlavně pojit fakt, že chceme na jaře předvádět lepší výkony a Krajský přebor v Provodově zachránit.