Z regionální pětice se však středečního kola zúčastnilo jen trio, zápas Náchoda v Chlumci byl kvůli podmáčenému terénu odložen na příští středu, a souboj RMSK Cidlina – Červený Kostelec je naplánován na 9. září.

Vysoká nad Labem – Provodov 3:0 (1:0). Hosté z Provodova začali ve Vysoké dobře, lépe kombinovali a po pěkné akci dokonce Rojšlem nastřelili tyč domácí branky. Poté však převzali iniciativu domácí a zatlačili Provodov do jeho vápna, kam létaly centry ze všech stran. Hosté odolávali až do 42. min., kdy Bělka po odvrácené standardní situaci doklepl z malého vápna míč do branky – 1:0.

Ve druhém poločase domácí pokračovali v tlaku, byli lepší, drželi častěji míč na svých kopačkách a vytvářeli si i další šance. Odměnou jim byl druhý gól, který vstřelil v 69. min. opět Bělka, který se prosadil z hranice vápna – 2:0. Rozhodnutí přišlo v 76. min., kdy nejprve Swaczyna chytil Bělkovi penaltu, jenže z následné dorážky uzavírá na konečných 3:0 Ptáček.

Týniště – Broumov 1:3 (1:1). Utkání v Týništi se většinu času odbývalo na polovině domácích. Na první gólový moment se nečekalo dlouho. Už ve 13. min. došlo ve velkém vápně Týniště k souboji ve výskoku broumovského Bureše s domácím gólmanem a míč se od Bureše dostává do branky – 0:1. Oba aktéři vzdušného souboje se však přitom zranili a odešli ze hřiště s roztrženou hlavou. Zatímco domácí brankář se po chvíli s ovázanou hlavou do zápasu vrátil, hostující Bureš jel do rychnovské nemocnice na šití. Ve 22. min. se vyznamenal hostující brankář Drahorád, který vyrazil dobře mířenou střelu do šibenice. O dvě minuty později přichází další šance Broumova, Rolník však zblízka střílí jen do gólmana. Po půl hodině hry se do velké šance dostává hostující Wilke, ale zblízka přestřeluje branku. Ve 33. min. směřuje z pravé strany centr do vápna Týniště, hostující Rolník ale míč posílá vedle branky. Těsně před odchodem do kabin centrují domácí před broumovskou branku a Schubert si sráží míč do vlastní branky – 1:1.

Hned po změně stran hostující Rolník dostává míč do běhu, jenže trefuje dobře postaveného brankáře. Ve 48. min. domácí obraně opět zamával Rolník, pelášil na gólmana, jenže ho znovu nepřekonal. A podobně dopadl i třetí vzájemný souboj Rolníka s domácím brankářem. Ten se odehrál v 57. minutě. O minutu později utekl broumovský Semerák, jehož střelecký pokus domácí odvracejí na rohový kop. V 59. min. hosté dostávají výhodu pokutového kopu a Šimon upravuje na 1:2. Na konečných 1:3 dává v 70. min. Wilke, který se prosazuje střelou z velkého vápna. Ve zbytku zápasu už se hra obou týmů zvolnila a zápas se v poklidu dohrál.

Nové Město nad Metují – Jičín 1:3 (0:1). V počátečních minutách zápasu se hrálo bez vážnějšího ohrožení obou branek. První ofenzivní akce hostí končí faulem v pokutovém území a z následné penalty se Jičín ujímá vedení – 0:1. Domácí se v dalších minutách snažili dobývat branku hostí, avšak nijak ji neohrozili. Až mezi 30. a 40. minutou třikrát zahrozí střelami ze střední vzdálenosti, ale vždy si s nimi brankář Puš poradil.

Druhý poločas začal šancí Jičína po přímém kopu a poté náznakem šance domácích z protiútoku po pravé straně. V 56. min. přišla druhá vážnější šance hostí a opět skončila brankou – 0:2. Domácí byli nejdříve zaskočeni tímto vývojem utkání, avšak v dalších minutách měli míč více na svých kopačkách a nevzdávali snahu o zvrácení skóre. V 73. min. ještě skončila střela Voráčka těsně vedle, avšak o pět minut později se po pěkném signálu podařilo Sedláčkovi snížit – 1:2. Bohužel hned po snížení následovala hrubá chyba a Jičín z brejku odskočil opět o dvě branky – 1:3. Domácí posledních deset minut ještě hosty zaskočili, jenže bez výsledného efektu.

Výsledek je tak pro domácí možná krutý, jelikož si všechny body odvážejí hosté, kteří jen třikrát ohrozili branku a vždy z toho byl gól, kdežto více ze hry měli po většinu zápasu domácí. Ti si však na druhou stranu moc vážných šancí ke vstřelení branky nevypracovali. (mr, dop)

NOVOMĚSTSKÝ Nikolas Soumar (vlevo) obchází hostujícího Dominika Zezulku v utkání, v němž nakonec Nové Město podlehlo Jičínu 1:3.