KRAJSKÝ PŘEBOR

Jičín – N. Město n. Met. 5:0

„Dnes se ukázalo, že na Jičín hrát neumíme. V poli jsme byli vyrovnaným soupeřem, míč měli v kombinaci víc na svých kopačkách, ale končili jsme před vápnem domácích, kdy jsme si za zápas vytvořili jednu pořádnou šanci. Když se k tomu přidá nedůraz, taktické chyby v obranné činnosti a hlavně včasné nezachycení kvalitní přechodové fáze, je výsledek takový, jaký je,“ řekl k utkání Dominik Maur, asistent hostujícího trenéra.

Jaroměř – Lázně Bělohrad 3:0

Jaroměř vstoupila do nové sezóny vítězně, snadný úkol však neměla. S obranou hostů z Lázní Bělohrad si poprvé poradila až v 51. minutě, kdy proměněnou penaltou poslal domácí do vedení Michálek. Pojistku přidali domácí Banem o dvacet minut později – 2:0. Krátce před koncem zápasu si zblízka prohlédl druhou žlutou kartu domácí Müller, hosté vycítili šanci a vrhli všechny síly do útoku. Zapomněli však na zadní vrátka, do nichž v nastaveném čase potřetí udeřil Častvaj – 3:0.

Červený Kostelec – Rychnov n. Kn. 0:0, na penalty 2:3

Zápas blbec sehráli hned na úvod sezóny fotbalisté Červeného Kostelce, kteří si proti ambicióznímu Rychnovu vypracovali během celého utkání několik vyložených šancí, žádnou však nedokázali proměnit. Domácí se navíc hodně zlobili na rozhodčí po vstřelené brance, kterou však nakonec pro ofsajd sudí neuznali. Utkání mohl rozhodnout ještě v 89. minutě domácí Hundák, jenže svou tutovku rovněž spálil. Kostelecký zmar pak vyústil v penaltovém rozstřelu, v němž domácí hned třikrát selhali, a tak bonusový druhý bod si překvapivě odvezli hosté z Rychnova nad Kněžnou.

Náchod – Kostelec nad Orlicí 3:0

Domácí proti Kostelci nad Orlicí museli trpělivě čekat na svou příležitost, kterých v zápase příliš nedostali. Ta první přišla ve 4. minutě, jenže Nejmanův trestný kop těsně minul branku. Po čtvrt hodině hry zahrozili poprvé i hosté, ve skluzu však nedokázali dostat míč do náchodské branky. O pět minut později Simon přiťukl míč Szabovi, jehož volej skončil v náruči hostujícího brankáře. Bezbrankovým stavem mohl pohnout krátce před přestávkou Simon, který postupoval z úhlu sám na brankáře, jenže technickou střelou na dlouhou tyč minul kosteleckou branku.

Krátce po změně stran protáhl domácího brankáře Hladíka technickou střelou ex-náchodský Říha. Na změnu skóre se tak čekalo až do 59. minuty. To si Malý několika kroky seběhl od postranní čáry ke středu hřiště, kde ze třiceti metrů vypálil a jeho projektil doplachtil až do horního rohu hostující branky – 1:0. O dvě minuty později si nákop Szaba stáhl opět Malý a vnějším nártem se trefil přesně k tyči – 2:0. Na konečných 3:0 zvyšoval po pěkném uvolnění a neméně pohledné střele Simon v 82. minutě utkání.

I. A TŘÍDA

Náchod B – Roudnice 1:0

První půle zápasu příliš vzruchu nepřinesla. Možná největší šance první půle přišla už v 11. minutě, kdy domácí Rojšl prostrčil míč na Plška, který trefil jen gólmana. V pokračující akci pálil L. Hlava mimo hostující branku. Roudnice v první půli hrozila především z rychlých protiútoků, ale těch jim domácí zase tolik nepovolili.

Hned po rozehrání druhé půle nakopl Káva míč na L. Hlavu, který obešel dva soupeře, ale z úhlu trefil jen tyč roudnické branky. Vzápětí na druhé straně prověřili pozornost Weissera i hostující fotbalisté. Domácí gólman se musel mít na pozoru i v 53. minutě, kdy šanci Roudnice vyrazil na roh. O minutu později zvonila za hostujícím brankářem tyč po střele Plška. Po hodině hry v dobré příležitosti domácí Rojšl nepropálil hradbu těl před brankou. V 70. minutě se ale už domácí dočkali. Nejman našel od pravé postranní čáry Kávu, který se pěkně položil do střely a rozhodl – 1:0. V samém závěru sahali hosté po vyrovnání, domácí však těsné vítězství už uhájili.

Sestava Náchoda B: Weisser – Rorbach, T. Vejprava, Schärfer, Král – Bareš, Chládek (18. Nejman, 87. J. Vejprava), Káva, L. Hlava – Rojšl, Plšek (62. Jahoda).

Sobotka – Broumov 3:0

Broumov začal aktivně, jenže do první šance se dostali domácí, kteří v 6. minutě orazítkovali tyč. O chvíli později se dostal do zakončení hostující Dostál, jeho střelu ale brankář Sobotky vyrazil mimo svou branku. V 16. minutě měl velkou šanci broumovský Hečko, jehož dobře mířenou střelu vyrazil domácí brankář na roh. O deset minut později to byl znovu Hečko, který svou šanci opět neproměnil. A tak se urodilo hned vzápětí na druhé straně. Z rychlého protiútoku totiž domácí přízemní střelou otevřeli skóre – 1:0.
Pojistku přidala Sobotka v 67. minutě. To se po centru z pravé strany položil do míče Taneček a střelou přes hlavu upravil na 2:0. O tři minuty později po hrubé chybě broumovské obrany domácí zvýšil na konečných 3:0.

Sestava Broumova: Drahorád – O. Gago, Štejnar, Šimon, Michálek – Dostál (59. Frydrych), Němeček (75. Riabec), Wilke, Svoboda (82. Čihák) – Hečko, Hanzlík.

Police nad Metují – Dobruška 2:1

Před vynikající návštěvou (315 diváků) se střetli dva nováčci soutěže. Zatímco domácí však do A-třídy postoupili, hosté do ní z krajského přeboru spadli.

V Polici se servíroval vyrovnaný fotbal, v němž domácí měli i štěstí. Police se chvíli rozkoukávala, ale pak ukázala svou sílu dopředu. Ve 20. minutě se po kombinační akci dostal míč na roh velkého vápna, kde se do něj opřel Bergman. Jeho dělovku gólman hostů vyrazil jen k Jandíkovi, který už neměl problém dopravit míč do sítě – 1:0. O šest minut později se nadechl k sólu Semerák a střelou k tyči upravil na 2:0. V závěru poločasu však domácí neuhlídali poslední rohový kop, kterým Dobruška snížila na 2:1.

Po změně stran hráli domácí dál aktivně, Dobruška však tlačila nakopávanými míči. Několikrát domácí podržel brankář Bouška a dvakrát i branková konstrukce. Cenné vítězství ale nakonec domácí uhájili.

Sestava Police nad Metují: Bouška – Rieger, Vik, Hauschke (48. Šolc), Kollert (88. Pataki) – Bergman, Kudláček, Jandík, Semerák – Mucha (90. Dunovský), Klapkovský.