Důvěru stát v čele Okresního fotbalového svazu dostal do dalšího období současný předseda Petr Vítek. Jednohlasně byla kromě předsedy OFS zvolena také Revizní komise, ta bude v příštím období pracovat ve složení David Bárta, Tomáš Rožnovský a Jaromír Vejrych. Do Výkonného výboru OFS Náchod byla v prvním kole zvolena trojice Radek Kalaš, Antonín Vancl a Petr Vokál, ve druhém kole hlasující rozhodli, že trio doplní ještě Josef Malina.

Ještě předtím, než došlo na samotné volby, přivítal v samém úvodu valné hromady přítomné zástupce klubů i hosty končící místopředseda OFS Náchod Jan Bělobrádek, který následně předal slovo předsedovi OFS Náchod. Ten ve své řeči podrobně shrnul vše podstatné od poslední valné hromady, dotkl se jak věcí příjemných, tak pochopitelně i těch nepříjemných. Mezi nimi ční jak maják finanční nejistota, která obchází nejen kopanou, ale prakticky všechny sportovní svazy napojené přímo či nepřímo na Sazku. Ani to však Okresní fotbalový svaz v Náchodě nezastavilo a napříč celým okresem se podařilo vybrat a následně i zaslat částku deseti tisíc korun oddílu Bílý Kostel na Liberecku postiženému ničivými povodněmi. Předseda OFS Náchod dále ve své řeči zmínil úspěchy mládežnických výběrů v krajském měření, nezapomněl ale ani apelovat na oddíly, aby se podílely na výchově nových trenérů či rozhodčích.

S nepříliš optimistickými zprávami pak přišla jako host se účastnící předsedkyně Okresního sdružení ČSTV Hana Kopecká. „Vážení, celou cestu jsem přemýšlela, jakou dobrou zprávu bych vám řekla, bohužel žádnou takovou nemám,“ uvedla Kopecká. Následně přiblížila současnou situaci Sazky a ČSTV, i nastínila možnosti řešení této složité, a pro sport nesmírně důležité, situace. Po Haně Kopecké si vzal slovo i předseda Výkonného výboru Královéhradeckého krajského fotbalového svazu, jenž veřejně vyjádřil podporu Petra Vítka v čele zdejšího fotbalového svazu.

Po krátkých proslovech hostů a ještě před samotnými volbami přišla na řadu diskuze. V ní si vzal slovo místopředseda OFS Náchod Jan Bělobrádek, který předně poděkoval oddílům za důvěru, kterou mu daly a poté oznámil, že již do dalších svazových fotbalových funkcí kandidovat nebude. Dalším bodem programu byly samotné volby, po jejich hladkém průběhu se o slovo přihlásil staronový předseda OFS Náchod Petr Vítek, jenž oddílům slíbil, že udělá vše proto, aby se co nejvíce prostředků dostalo právě k nim. Zároveň jim popřál hodně sportovních i osobních úspěchů a XVI. volební Valnou hromadu Okresního fotbalového svazu ukončil.