KRAJSKÝ PŘEBOR

Lhota pod Libčany – Česká Skalice 3:0 (1:0). Značně oslabená hostující Jiskra nastoupila ve Lhotě v nestandardní sestavě, avšak v prvním poločase sehrála s domácími více než vyrovnanou partii. V 15. min. se ocitl po trestném kopu v šanci hostující Kuneš, ale hlavičkoval nad branku. Ačkoli měli Skaličtí mírnou převahu v držení míče i šancích, tak do vedení šli domácí, když ve 32. min. po závaru před Čejchanovou brankou napotřetí dopravili míč do sítě – 1:0. Zbytek poločasu se odehrával vyrovnaný, bojovný zápas bez vyložených šancí na obou stranách.

Na začátku druhého poločasu měli první příležitost opět hosté. V 51. min. po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle Goll a následovala i šance domácích, která skončila jen závarem před brankou. V 56. min. mohl srovnat Belák, ale sám před brankářem špatně zpracoval. Rozhodující moment zápasu nastal v 62. min., když se domácí útočník dostal za skalickou obranu, byl Čejchanem faulován a z následné penalty se ujali domácí vedení už 2:0. Domácí byli na koni a další velkou šanci měli o tři minuty později, ale tentokrát si s ní skalický brankář poradil. Zbytek zápasu dohrávali Skaličtí v křeči a již se jim nepodařilo se prosadit do šancí, naopak otevřenou hrou umožnili domácím ještě jednou skórovat v 81. min. – 3:0. Nepovedené utkání pro hosty bylo završeno v 86. minutě kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Belák.

I. A TŘÍDA

Předměřice nad Labem – Jaroměř 2:6 (1:3). Domácí šli do vedení už ve 3. minutě. Strakatý obcházel ve vápně Hořínka a ten ho fauloval. K penaltě se postavil Šmarda a proměnil – 1:0. V 7. min. zlikvidoval brankář Schejbal tři nebezpečné střely domácích. Jaroměř postupně získala územní převahu. Ve 29. min. se po kombinaci Svobody a Michálka dostal ke střele zleva Ruprich a vyrovnal na 1:1. Po půl hodině hry vysunul Michálek Kučeru, ten zprava poslal prudkou přihrávku před branku a Škoda se z pěti metrů trefil do sítě – 1:2. Ve 34. min. si Svoboda narazil s Horákem, pak nahrál mezi obránce Kučerovi a ten zvýšil vedení Jaroměře – 1:3. O chvíli později Škoda po rohu hlavičkoval těsně vedle, Rejchrt pálil rovněž vedle.

Pět minut po změně stran neposoudil rozhodčí Bednář zákrok na Horáka ve vápně domácích jako faul. V 58. min. si přihrál Škoda s Michálkem, míč se dostal k Horákovi a jeho přesná střela z šestnáctky skončila v brance – 1:4. Po hodině hry zaskřípala komunikace mezi Svobodou a Schejbalem a Šimerda poslal míč obloučkem do jaroměřské branky – 2:4. Domácí po vstřelené brance ožili a tlačili se do útoku. Jaroměř se ale zaskočit nenechala. V 70. min. vyslal Kučera do brejku Škodu, ten šel sám do vápna, ale mířil do brankáře. V 76. min. po Ruprichově rohu vyskočil Horák výše než brankář a hlavou zvýšil vedení Jaroměře – 2:5. V 82. min. přihrál Ruprich za obranu Škodovi a ten podle brankáře poslal míč do domácí branky – 2:6. V 84. min. vybojovali Vokál s Emlarem míč pro Škodu, ale ten nedokázal překonat domácího brankáře.

Sestava Jaroměře: Schejbal – Hrobský, Hořínek, Svoboda, Rosuschan – Kučera (86. Vokál), Rejchrt, Michálek, Ruprich – Škoda, Horák (80. Emlar).

I. B TŘÍDA

Nové Město nad Metují – Babí 4:2 (3:0). Domácí vstoupili do utkání aktivně a ve 3. min. dal po centru P. Zákravského přesnou hlavičkou vedoucí gól Darebník – 1:0. O tři minuty později rychlý útok domácích potáhl po levé straně Zelený, jeho centr našel Paďoura a ten elegantně přehodil vyběhnutého brankáře Bálka a zvýšil na 2:0. Domácí dál pokračovali v aktivní hře, ale střelecky se již neprosadili. Od 15. min. domácí zvolnili tempo a hru převzali hosté. Jejich snažení a optická převaha však k vážnějšímu ohrožení novoměstské branky nevedla. Po půlhodině se opět do hry dostali domácí a ve 32. min. po úniku Zeleného dal Koza třetí gól – 3:0. Ve 35. min. měli blízko ke skórování také hosté, ale pěknou střelu z úhlu zastavila tyč. Vzápětí předvedl na druhé straně pěknou samostatnou akci Koza, nabil Lelkovi, jeho tvrdá střela však skončila nad brankou.

Také úvod druhého poločasu patřil domácím. Ve 49. min. udělal Lelek z hostující obrany statisty a přízemní střelou zvýšil vedení domácích na 4:0. Po této brance se však Novoměstští začali utápět v kličkách a kolektivní hra se změnila na „soukromé aktivity“. To mělo za následek spoustu chyb a ztrát míče ve středu hřiště a bojovní hosté získali herní převahu. Několik pološancí však domácí stačili odvrátit. Po hodině hry měli domácí ještě jednu příležitost skórovat, ale dlouhý pas na Kozu stačil včasným vyběhnutí a z dávkou štěstí V. Balek zneškodnit. To bylo ze strany domácích vše, co ve druhém poločase předvedli. Po zbývající čas byli hosté lepším týmem. Jejich bojovnost přinesla úspěch v 70. min., když rychlý útok do otevřené obrany zakončil Martinec a snížil na 4:1. Další šance hostů však zůstaly nevyužity. Až v 84. min. snížil z pokutového kopu J. Balek. Na zvrat utkání bylo však již pozdě a domácí si připsali důležité vítězství.

Sestavy – N. Město: Maur – Lanta (46. Mervart), P. Zákravský, Kálmán, Zelený – Koza, Joneš (46. T. Zákravský), Lelek, Darebník (70. Srubjan) – Paďour (70. Bauerfeind), Starý. Babí: V. Balek – Schrötter, Novotný, Ducháč, Hátaš – Martinec, Voborník, J. Balek, Umlauf – Fidler, Perger (65. Braha).(vv, mich, zm)