KRAJSKÝ PŘEBOR

Vysoká nad Labem – Náchod 2:2 (0:1), na penalty 3:4. Náchod vstoupil do utkání aktivně a od první minuty diktoval tempo hry. Simonova rána z 16. min. jde ale těsně nad branku a Vaněčkův pokus je vzápětí sražen na roh. První velkou šanci měli hosté ve 27. min., kdy Kábrtův trestný kop někdo ve skrumáži prodloužil a domácí gólman musel využít všechny své centimetry, aby míč vyškrábl mimo své tyče. Po půl hodině hry se už Náchod ale dočkal. Kábrt se postavil k dalšímu rohovému kopu, ten zahrál na přední tyč, kde jej jeden z domácích hráčů prodlužuje do vlastní sítě – 0:1.

Deset minut po změně stran už vedl Náchod o dvě branky. Od Malého se míč dostává k Simonovi, který překonává gólmana Vysoké, do sítě ale míč doráží až Vaněček – 0:2. O šest minut později však hosté špatně odvracejí standardní situaci a domácí Bělka se trefuje přesně k tyči – 1:2. Náchod mohl kontrovat o chvíli později, ale Simon míří vedle tyče. V 82. min. se ke standardní situaci Vysoké staví ex-náchodský Petr Samek, který ze sedmadvaceti metrů zaskočil Baláže a poslal zápas do penalt – 2:2.
V nich napravil svou chybu hostující gólman Baláž, který dva pokusy domácích kryl, čímž Náchodu zajistil bod navíc.

Nové Město nad Metují – Slavia HK 2:1 (1:1). Jako první se do šance dostali domácí, když v 8. min. hlavičkoval v dobré pozici Klikar, avšak branku netrefil. Hosté se k ohrožení branky dostali až po čtvrt hodině hry. Poté byla k vidění hra bez velkých příležitostí na obou stranách, a to až do 26. min., kdy nenápadná akce domácích skončila po střele Voráčka gólem – 1:0. Slávisté byli zaskočeni, ale zpět do hry se jim podařilo dostat deset minut před přestávkou, když chyboval Nejman – 1:1.

Ve druhém poločase měli první šanci opět domácí, a to po střele Růžičky, který trefil břevno. O tři minuty později tentýž hráč vystihl chybnou rozehrávku hostů, nahrál před branku, kde Maur se štěstím dopravil míč do sítě – 2:1. Po hodině hry mohli hosté srovnat, ale Krunčík včasným vyběhnutím jejich šanci zneškodnil. Ve zbývající půl hodině měli Hradečtí velkou územní převahu, ale žádnou šanci si nevypracovali. Domácí tak získali důležité tři body.

Červený Kostelec – Jičín 1:1 (1:0), na penalty 5:4. Domácí zatím na jaře naplno nebodovali a nedočkali se ani tentokrát.
Od 17. min. sice vedli po brance Bárty, jenže další brankové příležitosti už využít nedokázali. Čtvrt hodiny před koncem zápasu srovnal na 1:1 hostující Veg. Za tohoto stavu dostali domácí možnost pokutového kopu, tuto šanci však nevyužili, a tak došlo po skončení řádné hrací doby na penalty.

V nich tentokrát Kostelec uspěl, a tak si připsal aspoň bod navíc.

Týniště nad Orlicí – Provodov 1:1 (1:0), na penalty 5:4. Fotbalové utrpění přinesl souboj bezzubého Týniště s přizpůsobivým Provodovem. Hosté od první minuty dobývali soupeřovu branku, jenže ve 34. min. Týniště podniklo jednu z mála výprav na půlku Provodova a Vydarený potvrdil svou pověst kanonýra – 1:0. Hosté měli i nadále herní převahu. Ve 39. min. Dvořáček postupoval sám na brankáře domácích, obchází jej a gólman sahá za záchrannou brzdu a Dvořáčka fauluje. Sudí píská penaltu a sahá pro kartu, ukazuje však k překvapení všech jen kartu barvy žluté. K pokutovému kopu se staví O. Nejman a neproměňuje jej.

Po změně stran Provodov svého soupeře zatlačil na jeho polovinu, jenže s přibývajícím časem se přizpůsobil bezzubé hře soupeře. V 61. min. se však hosté dočkávají zaslouženého vyrovnání. Akci Chmelíka s Metznerem gólově zakončuje Dvořáček – 1:1. Vítězný gól Provodov dát nestihl, a tak se šlo do penalt, v nichž uspěli domácí.

Broumov – Dobruška 3:1 (0:1). Broumov měl sice v první půli mírnou převahu, jenže už v 7. min. neuhlídal kanonýra Haška. Ten pláchl broumovské obraně a otevřel skóre utkání – 0:1. Ve 20. min. předvedl pěknou akci po pravé straně Broumov, střelu Wilkeho ale brankář Dobrušky kryje.

O poločasové přestávce prolétla broumovskou kabinou vichřice a na hřišti se začaly dít věci. V 52. min. byl za důrazné napadání odměněn Wilke vyrovnávací brankou – 1:1. Tentýž hráč pak o chvíli později míří těsně vedle. V 67. min. po rychlém rozehrání trestného kopu utekl dobrušské obraně M. Gago a z pravé strany mířil přesně pod břevno – 2:1. Čtvrt hodiny před koncem rozpoutali domácí před brankou Dobrušky závar, ten ale nakonec gólem nekončí. V posledních minutách Dobruška přidala, jenže otevřela zadní vrátka, do kterých utekl Hanzlík a uzavřel na konečných 3:1.

I. B TŘÍDA

Velké Poříčí – Černíkovice 1:0 (1:0). První poločas nabídl pohledný a oboustranně koukatelný fotbal, kterému nechyběly ani šance. Tu jedinou nakonec využil už v 19. min. domácí Závada a po hříchu to byl nakonec také jediný gól celého utkání.

Po změně stran se už hrálo podle domácích not. Velké Poříčí však v tomto utkání opět pohořelo na neproměňování šancí, když šlo snad čtyřikrát samo na branku, nakonec se ale až do závěrečného hvizdu strachovalo o výsledek. Hubené jednobrankové vedení ale nakonec domácí uhájili.
Sestava Velkého Poříčí: M. Lokvenc – Zelený, Flaška, Hauschke, Kaněra – Dobýval, Hubka, Kuneš (46. Stodola), Hanzl (85. Lupínek) – Závada, Vít (89. O. Lokvenc).

Náchod B – Dvůr Králové B zrušeno. Utkání nebylo sehráno pro nedostatek hostujících hráčů.

Kostelec nad Orlicí B – Hronov 3:3 (2:3), na penalty 3:5. Hosté začali výborně, když se ve 2. min. ujímají po samostatné akci Danihela vedení – 0:1. Vzápětí však přichází minela Marxe, po níž domácí srovnávají na 1:1. Kostelec dokonal obrat ve 23. minutě – 1:2. Hronov měl naštěstí k dispozici Danihela, jenž po další samostatné akci srovnává na 2:2. Ve 36. min. překlápí Hronov kormidlo na svou stranu. Po akci Noska, Franců a Šťavíka posledně jmenovaný propálil brankáře – 2:3.

Ve druhém poločase byli hosté lepším týmem, jenže neproměňovali své šance. Rozhodující moment přichází v 77. min., kdy po akci Samka a Danihela netrefuje prázdnou branku Neuschl. O deset minut později za to Hronov pyká, když domácí posílají zápas do penaltového rozstřelu – 3:3.

V nich se vytáhl hostující brankář Havel, který dva pokusy kryl, čímž svému týmu zajistil bod navíc.
Sestava Hronova: Havel – Nosek, Schreiber, Puraš, Marx – Neuschl (88. Manolov), Šťavík (67. Ansorge), Franců, Klabník, Kadavý (67. Samko) – Danihel.

Police nad Metují – Zdelov 3:1 (0:1). Hosté ze Zdelova se v první půli představili ve velmi dobrém světle a od 19. min. po brance Mráze také vedli – 0:1. Domácí se v první půli hledali a našli se až po změně stran.

Do druhé půle nastoupil v domácím dresu zkušený Švorčík, dal polické hře řád a najednou to šlo. Hned ve 49. min. sám Švorčík srovnává na 1:1. O šest minut později se prosazuje další ze zkušených polických matadorů, Čermák, a na konečných 3:1 upravuje těsně před koncem utkání Jandík.
Sestava Police nad Metují: Vlček – Rieger (52. Bergman), Řezníček, Šnábl, Čermák – Jandík, Semerák (85. Sivak), Salfický (72. D. Kollert), J. Kollert – Klapkovský, Valtera (46. Švorčík). (mr, dop)